4 Wouden Bokaal.

Ieder jaar staat de strijd om de 4 Wouden Bokaal op de kalender. 

Deze wedstrijd bestaat uit 4 onderdelen, die, verspreid over twee dagen, ieder op één van de vier lussen van Golfbaan Bentwoud gespeeld wordt.

 

Het staat een iedere vrij om aan één of meer onderdelen mee te doen. Je maakt dan kans op de winst op ieder van die onderdelen. Voor de eindoverwinning van de 4 Wouden Bokaal dien je echter aan alle 4 de onderdelen deel te nemen.
Schrijf je dus in voor elk van de onderdelen, waaraan je mee wilt doen!!

 

Wedstrijdvormen

1. Stableford wedstrijd

We spelen een ‘gewone’ stablefordwedstrijd.

 

2. 3-Stokkenwedstrijd

Dit is een netto strokeplay wedstrijd, maar we nemen maximaal 3 stokken mee de baan in.

Er is echter wel een maximum aan het aantal te spelen slagen: ‘dubbel par +1’. Dit spel is net zo eenvoudig als het klinkt. U moet met slechts 3 stokken een rondje spelen, bijv. met uw putter en met twee stokken naar eigen keuze. Natuurlijk is het kiezen van de stokken het belangrijkste. Bijna iedereen gooit zijn houten en lage ijzers uit zijn tas. De meeste spelers kiezen bij een 3 stokken wedstrijd voor een ijzer-5 en een PW, maar geef ook eens de voorkeur aan een ijzer-6 of 7. Dit spel lijkt heel eenvoudig, maar het blijkt vooral dat vindingrijke spelers hier dikwijls met een goed resultaat binnenkomen. U moet een groot repertoire aan slagen tot uw beschikking hebben en u kunt nog wat bijleren, zoals het slaan van hoge en lage ballen met dezelfde stok. Het meenemen van meer dan 3 stokken leidt tot diskwalificatie voor dit onderdeel.
N.B. Een putter is verplicht!

 

3. Vlaggenwedstrijd

De ‘Vlaggenwedstrijd’ wordt gespeeld met volledige handicap verrekening. Als een speler op basis van zijn handicap bijvoorbeeld 12 slagen krijgt, dan mag de speler dus 12 + 36 = 48 keer slaan.
Nadat de speler 48 slagen heeft gehad moet hij/zij het vlaggetje op dat punt in de grond steken. De vlag die het verst mag worden neergezet wint de wedstrijd.Is met die laatste slag uitgeholed, dan wordt de vlag op de volgende afslagplaats neergezet.Is na 9 holes nog een aantal slagen ‘over’ dan wordt dat aantal slagen genoteerd en met de vlag ingeleverd bij de wedstrijdleiding. (ook bij uitholen met de laatste slag op hole 9, het resterend aantal slagen is dan 0 ) 

 

4. Strokeplay (max dubbel-PAR + 1)

Een netto strokeplay-wedstrijd. We tellen bij elke hole dus het werkelijk aantal slagen, maar met een maximum aantal slagen per hole van dubbel-par +1 (dus maximaal 7, 9 of 11 slagen).
 

Uitleg dubbel-Par + 1


Dit houdt in, dat je voor iedere hole niet meer slagen speelt (en noteert) dan 2 x PAR + 1 slagen. Dus voor een PAR 3 max 7, voor een PAR 4 max 9 en voor een PAR 5 max 11 slagen.

 

Heren spelen vanaf de gele tees, de dames vanaf de rode tees.

 

Uitslag

Per onderdeel wordt de uitslag en een winnaar bepaald op basis van de wedstrijdvorm.

 

 

Einduitslag:

Daarnaast krijgt iedere deelnemer op basis van de ranglijst van het wedstrijd onderdeel punten voor de einduitslag, als volgt:. 

  1. 0.9 Punten 
  2. 2 Punten 
  3. 3 Punten 
  4. 4 Punten 
  5. 5 Punten 
  6. 6 Punten 
    etc

Deze puntenverdeling geldt alleen voor de deelnemers, die aan alle vier de ondrdelen deelnemen.

Voor de eindoverwinning komen daardoor alleen de spelers in aanmerking die aan alle 4 de onderdelen hebben meegedaan. 

Voor de bepaling van de einduitslag worden de behaalde punten per onderdeel opgeteld. Degene met het laagste aantal punten is de 4-Wouden kampioen.

 

Verslagen:

Een verslag van de wedstrijden van 2016 vind je hier.

Een verslag van de wedstrijden van 2015 vind je hier.