Sponsors

Erelid en bestuursleden

zaterdag 29 april 2017

Afgelopen dinsdag was de laatste Algemene Ledenvergadering voor Huub de Heij als bestuurder en Eddy Langkamp als secretaris van de golfclub. Onze voorzitter bedankte de twee heren voor hun inzet voor de golfclub en de prettige samenwerking.

 

Huub de Heij

Huub is al lid van de golfclub sinds het eerste uur en is één termijn actief geweest in het bestuur. Huub was daarbij verantwoordelijk voor verschillende commissies en heeft veel energie gestopt in het maken van onze goed gevulde wedstrijdkalender en deze kalender af te stemmen met de golfbaan en de commissies. Ook heeft Huub zich ingezet voor het jeugdbeleid.

 

 

Eddy Langkamp

Eddy is betrokken geweest bij de start van de golfclub in nauwe samenwerking met de baan en aandeelhouders. Hij heeft de club zien uitgroeien van een tiental leden naar 450 leden. In het begin waren en nog geen commissies en werd het werk door een klein team verrricht waar Eddy deel van uitmaakte. De laatste jaren heeft Eddy de ledenadministratie verzorgd en was vraagbaak voor iedereen die iets stuurde aan info@gcbentwoud.nl. Ook heeft Eddy de website en alle ICT voor de club geregeld door de jaren heen. Aandeelhouders Fons Hesselink en Chris van de Zwan waren voor de gelegenheid ook aanwezig en dankten Eddy ook voor zijn tomeloze inzet voor de club en baan.

 

 

Erelid

Eddy wordt door het nieuwe bestuur ook aangedragen als eerste erelid van de golfclub. Een erelid is iemand, die zich op een bijzonder eervolle wijze jegens de vereniging heeft onderscheiden. Eddy is bij meerderheid van stemmen benoemd als erelid.

 

 

 

 

 

Opvolging

Huub wordt opgevolgd door Maria Loomans en Eddy door Bob Palfenier. Hieronder stelt Bob zich kort voor:

 

Bob Palfenier, secretaris

Mijn naam is Bob Palfenier, ik word op 27 mei 2017 67 jaar en woon in Zoetermeer, samen met mijn partner Mark Schippers. Ik ben inmiddels al ruim 4 jaar vrij van werken, eerst vroeg-pensioen en nu dus een van de vele AOW-ers. Daardoor beschik ik over veel vrije tijd, die ik voor een groot deel aan golf besteed.

 

Ik heb midden negentiger jaren in Zwolle kennisgemaakt met de golfsport, waar ik ook mijn GVB op de ‘ouderwetse’ manier heb gehaald. Daar heb ik ook een paar jaar competitie gespeeld en was ik lid van de wedstrijdcommissie. Na mijn verhuizing naar Zoetermeer kwam er vooral door het zeer tijdrovende woon-werk verkeer te weinig van golf en ben ik dan ook tijdelijk gestopt. Sinds mijn pensionering  heb ik de golfsport weer opgepakt en ben ik lid geworden van de golfclub Bentwoud, en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

 

In 2015 was ik betrokken bij de start van de wedstrijden voor de senioren en ik heb 2 jaar voorzitter van de betreffende commissie mogen zijn. Na het zien van de dit voorjaar ontstane vacatures, vond ik het voor mezelf een boeiende uitdaging om een volgende stap te mogen zetten in het mee mogen aansturen van onze golfclub. Natuurlijk is het goed beheren en verzorgen van het secretariaat dan mijn eerste taak, maar zeker niet onbelangrijk is het om samen met de andere bestuursleden vorm te geven aan de ontwikkelingen voor de toekomst. Voor mij is dan de betrokkenheid van alle leden bij de golfclub, op welke manier dan ook, een belangrijk item, waaraan ik hoop een bijdrage te kunnen leveren.

 

 

Maria Loomans, algemeen bestuurslid

Als Maria Gronheid ben ik geboren in Delft. Daar trouwde ik ruim 40 jaar geleden met Stephan Loomans. In Delft heb ik fanatiek jaren lang gehockeyd bij Ringpace. Sinds 10 jaar ben ik actief in de golfsport. Ik behoor tot die veel verguisde spelers die in een weekend het GVB haalde in Amsterdam bij Abcoude. 

 

Na het behalen van het GVB ben ik pas lessen gaan nemen. Eerst in Goude bij IJsselweide. Maar toen Bentwoud werd aangelegd en de academie opgericht, ben ik hier verder les gaan nemen. Al drie jaar heb ik met een vast groepje les bij Jos. Naast plezier met elkaar leren we veel en verbeteren we ons spel traag maar wel gestaag. Drie jaar heb ik meegespeeld met het dames senioren team, eerst op dinsdag en later op donderdag. Ook dit is een spannende en enerverende ervaring.

 

In augustus ga ik met pensioen en krijg ik tijd om mij voor de club in te zetten. Golfen is een individuele sport waar je steeds met je eigen (on)bekwaamheid wordt geconfronteerd. Tijdens de gezellige 19e hole ontstaat er weer een wij gevoel, het is dat wat het golfspel compleet maakt. Hieraan wil ik graag mijn bijdrage leveren door mijn activiteiten in het bestuur. Ik hoop iedereen tijdens de wedstrijden en andere activiteiten beter te leren kennen.