Sponsors

Clubkampioenschap strokeplay

zaterdag 27 mei 2023

Op zaterdag 27 en zondag 28 mei wordt gespeeld om de titels Strokeplay Kampioen 2023.

 

Hoewel er ook andere opvattingen zijn is het vrijwel zeker dat Strokeplay de oervorm is van golf. Alle slagen die een speler nodig heeft om een ronde golf te spelen, tellen voor de score, inclusief de strafslagen. De speler die aan het einde van de ronde de minste slagen nodig heeft gehad, is de winnaar. Een hole moet altijd uitgespeeld worden. Een hole mag dus niet worden “gegeven” als de bal vlak bij de hole ligt. De bal moet echt in het gat.

 

Ons eerste bericht over de Clubkampioenschappen heeft behoorlijk resultaat opgeleverd. Op dit moment hebben 18 Heren, 11 Dames, 11 Heren Senioren en 5 Dames Senioren zich opgegeven. Er is zeker nog plek voor meer.

 

In de Algemene Ledenvergadering van 19 april zal een voorstel aan de leden worden voorgelegd om de leeftijdscategorieën van de Clubkampioenschappen aan te passen. Het voorstel is om in twee categorieën te spelen. Dames en Heren zonder leeftijdsbeperkingen, een open categorie voor alle leeftijden. Dames en Heren Senioren in de leeftijd 60 jaar en ouder.

 

Het Clubkampioenschap wordt georganiseerd door een commissie bestaande uit een aantal leden en bestuursleden die de afgelopen tijd druk is geweest om de wedstrijd nieuw leven in te blazen. Dit geeft de leden van de Wedstrijd Commissie de gelegenheid om met de wedstrijden mee te doen zonder zich zorgen te maken over de registratie van de uitslagen en de culinaire aspecten. De WeCo verzorgt de startlijsten en scorekaarten op de zaterdag. De commissie is nog op zoek naar vrijwilligers die op de zaterdag en zondag willen helpen. Interesse? Meld je dan aan bij Maria Loomans. (06-20979725)

 

Zoals eerder gemeld: Onder de deelnemers die op de zondag bij de prijsuitreiking aanwezig zijn worden twee dag-arrangementen voor Golfbaan Bernardus verloot. Een hele dag onbeperkt golf en de mogelijkheid om gebruik te maken van alle faciliteiten op deze prachtige baan. Wie wil dat nou niet winnen? Dus aarzel niet en schrijf je in!