13 oktober 2015 - Dagje "de Hooge Rotterdamsche"

Eindelijk was het zover, het eerste damesdagje uit van GC Bentwoud.
Dinsdag, 13 oktober jl. meldden 16 dames– al dan niet gekleed in clubtenue – zich om 11.00 uur in het clubhuis van De Hooge Rotterdamsche. Het koffie/thee buffet met heerlijke muffins stond al klaar en de Damescommissie was present om de kaarten uit te delen, vergezeld van een pitchfork, een potloodje, een plattegrond van de baan en muntjes voor de drankjes na afloop van de wedstrijd. De baan had voor emmertjes ballen op de driving range gezorgd, dus wie wilde, kon zich na de koffie in alle rust voorbereiden op wat komen ging.

Op de eerste tee stond de marshall ons op te wachten om ons welkom te heten en wegwijs te maken op deze voor velen nog onbekende baan. Om 12.05 uur ging de eerste groep van start, om de 7 minuten gevolgd door de overige deelneemsters, zodat de laatste groep om 12.40 uur vertrok.

De weergoden waren ons in deze oktobermaand gunstig gezind. Het was fris, maar de zon scheen, de meeste blaadjes hingen nog aan de bomen (want bomen zijn er, daar op die Hooge Rotterdamsche!) en er waaide een straf oostenwindje, waar we door de beschutte ligging gelukkig niet zo erg veel last van hadden.

Na vier uur “up en down” te hebben gelopen op de behoorlijk geaccidenteerde baan arriveerde de eerste groep bij het clubhuis, versleten, maar voldaan, want het was leuk spelen daar in het Bergse Bos. Jammer genoeg bleek het parcours voor één deelneemster toch iets te zwaar, maar door de vriendelijke marshall was zij per buggy teruggebracht naar het clubhuis, waar zij zich alvast kon omkleden voor het diner. Kort daarna kwamen de overige speelsters binnen en konden de scores worden uitgerekend onder het genot van een drankje met bittergarnituur. Na het inleveren van de kaart togen de dames richting kleedkamer om zich om te kleden voor het diner en de prijsuitreiking.

Rond half zeven gingen we aan een gezellig gedekte tafel en werd ons een heerlijke dagschotel geserveerd. Tijdens het diner werd de uitslag bekend gemaakt en vond de prijsuitreiking plaats.

1e met 29 punten            Conny van Rossem (betere 2e 9)

2e met 29 punten            Hanneke Andringa

3e met 28 punten            Rini Hartman

De neary ging naar         Hanneke Andringa, die op die hole tevens een birdie scoorde en

de longest was voor       Ria Schotte

Na het afsluitende kopje koffie vertrok iedereen voldaan huiswaarts.

Al met al kunnen we terugzien op een bijzonder geslaagde dag, die volgens alle deelneemsters zeker voor herhaling vatbaar is.

De Damescommissie