Prinsenwedstrijd

De eerste Prinsenwedstrijd is een feit!

Onwetend van wat de regering de komende tijd voor ons in petto heeft, kon Prinsjesdag 2016 op Bentwoud in elk geval met een positief resultaat worden afgesloten. Want met een eigen Glazen Koets, waarmee Roy Nolten zijn Prinses vaardig door de baan stuurde, en met 28 prachtig uitgedoste Prinsen en Prinsessen, werd het een dag om nooit te vergeten. Wat hebben we een plezier gehad bij deze speciale Koppelwedstrijd, waarvoor de dames voor één keer een heer mochten uitnodigen.

De Herencommissie, altijd in voor een gezellige ronde golf, had voor een lijst met kandidaat Prinsen gezorgd, zodat de Damescommissie de dames die niet over een “eigen” Prins beschikten aan een gezellige partner kon koppelen. Tevens had de Herencommissie – exclusief voor de dames – twee neary’s uitgezet.

 

De bij de heren zo populaire spelvorm (Greensome special) sloeg ook in gemengd gezelschap zeer goed aan en mede dankzij het prachtige weer verliep de wedstrijd voorspoedig.

 

Na afloop werden allen getrakteerd op een heerlijk borrelgarnituur en genoot het gezelschap na aan de door Roest gereserveerde tafels op het terras.

 

Bij de prijsuitreiking mocht het Derde Dinsdag van September koffertje natuurlijk niet ontbreken, zij het dat daar nu geen saaie Rijksbegroting uit tevoorschijn kwam, maar een aantal heerlijke flessen wijn, die heel toepasselijk afkomstig waren van een Nederlandse wijnboer uit Argentinië.

 

Winnaar van de wedstrijd was het koppel Carina Middendorp/Theo van Eldik met 61 slagen netto.

De prijs voor het mooiste Prinsenpaar ging naar het koppel Elly van Tol/Cock Verkade, die met hun feestelijke kledij de show stalen.

De prijzen voor de neary (een prachtige orchidee met een sleufje ballen) werden namens een aantal Prinsen door Theo van Velzen uitgereikt aan Hanneke Andringa en Elly van Tol.

 

Na het maken van een groepsfoto bij de Glazen Koets was het feest ten einde, waarna er al stiekem afspraken werden gemaakt voor volgend jaar, want dat er volgend jaar weer een Prinsenwedstrijd is, dat weten we wel zeker!

Voor enkele foto's klik hier

De Damescommissie