20 september 2022 - Prinsenwedstrijd

 

En weer was het een gezellige dag!

Even leek alles wat er loos is in de wereld ver weg, want vandaag vierden we Prinsjesdag zoals we dat op Bentwoud gewend zijn, dus compleet met vrolijke hoedjes en feestelijke outfits.
De twintig deelnemende Prinsenparen meldden zich al vroeg aan de wedstrijdtafel, deels bestaande uit "vaste" koppels, deels uit "blind dates", die - zoals achteraf bleek - in de meeste gevallen verrassend goed uitpakten. Het weer viel ook alleszins mee, alleen de laatste groepen hadden een spatje regen, maar het was helaas niet zo zonnig, dat de nazit op het terras kon plaatsvinden. Dat werd dus binnen, maar evengoed gezellig, en de deelnemers lieten zich na afloop het door de Damescommissie aangeboden bittergarnituur goed smaken.

De greensome wedstrijd werd gewonnen door het koppel Lydeke Smit/Max Alias, met 67 slagen netto.

Tweede werd het koppel Joke de Ruiter/Jos Schipper, met 69 slagen netto en de derde prijs ging naar het koppel Femke de Jong/Steven Oosterhof met 71 slagen netto.

Bij de Prinsen werd de Longest geslagen door Klaas Andringa, terwijl bij de Prinsessen Lydeke Smit  de Neary voor haar rekening nam.
Birdies werden gescoord door respectievelijk Ria Heskes/Bert van Blitterswijk op A4 én op A6 en Elly Citroen/Paul Smit op C8.

Tot slot was er een prijs voor het mooiste Prinsenpaar. De Damescommissie viel als een blok voor het originele hoedje van Corrie in combinatie met de "Old St. Andrews" outfit van Jan, derhalve viel die eer toe aan het  koppel Corrie van Wensveen/Jan van der Hoeven.

En mede dankzij ons commissielid, Ria Schotte, die zich ook dit jaar weer van haar creatieve kant heeft laten zien bij het opmaken van de pompoenen, Restaurant Roest, dat ons tegemoet is gekomen in de kosten voor het bittergarnituur, Jan Faasse (FCC Advies), die de ballen voor de prijzen heeft gesponsord en André Moerings die de skimmia's, die bij vertrek aan alle deelnemers werden uitgedeeld, beschikbaar stelde, konden we dit evenement organiseren. Alle sponsors heel erg bedankt! 

De datum van volgend jaar staat natuurlijk al vast.  Op 19 september 2023 om precies te zijn. Reserveer die dag dus maar vast in je agenda! Wij zullen ons best doen er weer een leuke dag van te maken.


Nieuwsgierig naar de foto's? Klik hier voor het fotoalbum.