Dames Uitgaansdag 2021

Een EAGLE slaan op de Uitgaansdag, mooier kon het niet worden dankzij deze topprestatie van Elly van Tol op de golfbaan van Golfclub Kleiburg!

En het was al zo’n leuke dag: een gezellige groep, prachtig golfweer, een gastvrij begin met een koffie/thee buffet, een zonnig terras, waar de Damescommissie vanaf 12 uur klaar zat om de deelnemers te ontvangen, een verrassende baan, een gezellige borrel met overheerlijke bitterballen na het spelen en een feestelijke maaltijd om de dag mee af te sluiten. Het had dan wel ruim twee jaar geduurd sinds de laatste Uitgaansdag, maar dat was snel vergeten en de stemming zat er goed in.

Na de koffie met lekkers verzamelden de 22 dames zich – al dan niet gekleed in Bentwoud blauw – voor de groepsfoto en om 13:01 uur ging de eerste groep van start voor een 18 holes stableford wedstrijd. De baan lag er prima bij, lekker gras op de fairway, zodat je goed onder je bal kon komen, maar lag je ernaast, dan was het een hele kunst om netjes uit het hoge stugge gras te komen. Je kon dus maar beter op de fairway blijven, maar dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ook de vele bomen stonden soms aardig in de weg, de slootjes lagen verraderlijk op plekken, waar je ze niet verwachtte, en doordat de greens vorige week geprikt en bezand waren liepen ze bij lange niet zo snel als op Bentwoud. Het was dus wel een uitdaging om de puttjes te laten vallen, maar gezien het feit dat er drie birdies én een eagle zijn gescoord had niet iedereen er moeite mee.

Tijdens het diner vond de prijsuitreiking plaats, die achteraf niet helemaal correct blijkt te zijn verlopen. Stableford uitrekenen blijft een dingetje en zonder computer om de scores in te voeren ga je als commissie op zo´n dag dus gemakkelijk in de fout. Uiteraard zal de benadeelde alsnog worden beloond met de haar toekomende prijs en vermelden we hier alleen de correcte uitslag.

1e

met 37 stablefordpunten

Elly van Tol

2e

met 35 stablefordpunten en een betere laatste 6    

Marja Hermans

3e

met 35 stablefordpunten

Anne-Marie van Fraassen

 

 

 

EAGLE

op hole 7

Elly van Tol

 

 

 

Birdies

op hole 15

Elly Bruinen

 

 

Hanneke Andringa

 

 

Anne-Marie van Fraassen

 

 

 

Longest  

op hole 1

Elly Bruinen

Neary

op hole 15

Hanneke Andringa

 

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde Uitgaansdag 2021. Laten we hopen, dat we er volgend jaar zonder Corona restricties weer zo’n leuke dag van kunnen maken.

Klik hier om alle foto's te bekijken.