Dagje Uit op Golfbaan Hitland

Alle ingrediënten waren aanwezig om van ons jaarlijkse dagje uit een succes te maken: een leuke groep, een mooie baan en een heerlijke temperatuur om te spelen.

Onder het genot van koffie en minimuffins konden de 15 deelnemende dames vanaf 11:00 uur op het riante terras hun scorekaart en een birdieboekje in ontvangst nemen en na het maken van een groepsfoto ging de wedstrijd om 12:00 uur van start. Op de eerste hole werden we al geconfronteerd met een nieuw fenomeen: de volautomatische, onbemande maaimachine! Die gaf géén seintje, dat het veilig was om te slaan, ging niet opzij en reed eigenlijk gloeiend in de weg om een goede score te kunnen realiseren. Na deze bijzondere hindernis konden we echter lekker doorlopen en genieten van de prachtige baan met zijn volgroeide bomen en mooie natuur. De eerste groep was dan ook ruim binnen de vier uur binnen, op de voet gevolgd door de overige dames. Vanwege de warmte was de douche na afloop een welkome aanvulling op de geleverde inspanningen en lekker opgefrist en omgekleed kon het gezelschap zich daarna buiten tegoed doen aan een drankje met lekkere hapjes. Ook het diner vond plaats op het terras, zodat de vitamine D pilletjes vandaag niet nodig waren, buitenlucht genoeg!

 

Na van een heerlijke dagschotel te hebben genoten trakteerde de Damescommissie nog op een verfrissend ijsdessert (wat bij deze temperaturen natuurlijk extra in de smaak viel) en vond de prijsuitreiking plaats. Ondanks of misschien wel juist dankzij het feit, dat niet iedereen bekend was met Golfbaan Hitland, was er behoorlijk gescoord met de volgende uitslag:

 

1e met 40 stablefordpunten: Ruth Peeters

2e met 38 stablefordpunten: Elly van Tol

3e met 34 stablefordpunten: Ria Schotte

 

De longest ging naar Elly van Tol en de neary werd geslagen door Hanneke Andringa.

Op hole 9 scoorde Ria van Velzen de enige birdie van de dag.

 

Als eerste prijs kon Ruth een door Restaurant Roest gesponsorde waardebon in ontvangst nemen, zodat ze op onze homecourse nog eens lekker kan nagenieten van haar welverdiende overwinning.

 

Nieuwsgierig naar de andere foto's? Klik hier.

 

De Damescommissie