Dames Dagje Uit naar Golf & Country Club Capelle

Op 5 juli 2016, onze vaste damesdinsdag, koersten we ditmaal richting Capelle aan den IJssel voor het tweede officiële dames dagje uit van GC Bentwoud.
De 15 deelneemsters werden pas vanaf half twaalf verwacht, maar de meesten meldden zich reeds ruim voor die tijd aan de wedstrijdtafel in het gezellige clubhuis van de Capelse. Hierdoor was er voldoende tijd om alle bescheiden in ontvangst te nemen en met elkaar van koffie met appeltaart te genieten. De door Ria Schotte vaardig gehanteerde slagroomspuit voegde daar nog een extra vrolijke (en lekkere) noot aan toe.

Klokslag half een gingen de eerste drie dames van start, om de 10 minuten gevolgd door nog vier groepen van drie.

Helaas waren de weergoden ons tijdens de eerste negen holes iets minder gunstig gezind dan gehoopt en moesten de paraplus op de karren. De temperatuur was echter oké en de tweede negen konden dan ook zonder regenjas en zonder paraplu worden uitgespeeld.

Hoewel de baan dankzij de sterk verbeterde drainage minder nat was dan verwacht, bleek vooral het slaan vanuit het lange gras naast de fairways buitengewoon lastig te zijn en vanwege de nattigheid rolden de ballen ook niet echt lekker door. De parkachtige omgeving met mooie oude bomen maakte echter veel goed en bij binnenkomst waren dan ook louter positieve geluiden te horen over deze voor velen nog onbekende baan.

Na het douchen en omkleden konden onder het genot van een drankje met heerlijke bruschetta de scores worden uitgerekend en ingevoerd.

Tegen half zeven ging het gezelschap aan een gezellig gedekte tafel en werden o.a. de met eetbare bloemetjes opgemaakte dagschotels geserveerd. Na het diner werd de uitslag bekend gemaakt en vond de prijsuitreiking plaats.

1e met 28 punten            Ria Schotte (betere 2e 9)

2e met 28 punten            Trix de Goeij

3e met 27 punten            Lydeke Smit

De neary werd niet geslagen (de par 3 holes zijn voor dames ook wel erg lang op Capelle) en de longest was voor

Ans van der Werf.

Na het maken van een groepsfoto op het terras en een kopje koffie tot besluit vertrok iedereen rond half negen voldaan huiswaarts.

Al met al kunnen we terugzien op weer een bijzonder geslaagd dagje uit, dat volgens de deelneemsters zeker voor herhaling vatbaar is. Er gingen zelfs stemmen op om daarmee niet tot volgend jaar te wachten!

De Damescommissie