Zomerseizoen 2016

Afgelopen vrijdag 1 april is op de golfbaan voor de Golfclub Bentwoud weer het zomerseizoen begonnen, met als start afgelopen zaterdag de openingswedstrijd met aansluitend een groot buffet.

 

Ook voor u, seniorleden van de golfclub, hebben wij weer een zomerseizoen ingevuld met leuke wedstrijden. Wij blijven, in ieder geval in 2016, om de twee weken een wedstrijd voor u plannen; of de frequentie daarna wordt verhoogd hangt af van hert aantal deelnemers en van uw wensen.

 

Zomerserie 2016

Net als in 2015 wordt er een 7-tal qualifying wedstrijden gespeeld, die gezamenlijk de Zomerserie vormen. Het gaat daarbij om het behalen van zoveel mogelijk stableford punten. De serie bedstaat weliswaar uit 7 wedstrijden, maar voor de uitslag aan het eind van het seizoen tellen uw 5 beste resultaten.. Speelt u dus 6 of 7 keer mee, dan mag u de slechtste een of twee resultaten laten vervallen. Speelt u 5 of minder wedstrijden in deze serie mee, dan telt voor u het totaal aantal punten dat u in die wedstrijden heeft behaald.

Aan het eind van het seizoen, ergens in oktober, volgt dan de prijsuitreiking met een hapje en een drankje.

Anders dan vorig jaar zullen we dit jaar voor de Zomerserie-wedstrijden ook en birdy klassement bijhouden, met dus ook een extra prijs aan het eind van het seizoen.

 

Non qualifying wedstrijden

Spelen we de ene keer een Zomerserie-wedstrijd, de ander wedstrijden, telkens twee weken na die Zomerserie, spelen we wedstrijden die -in principe- niet qualifying zijn. En waarom -in principe: deze wedstrijden zijn zodanig gekozen dat u altijd uw eigen bal, uw eigen spel speelt. Wij denken hiermee tegemoet te komen aan de toon van de reacties over de funwedstrijden van afgelopen jaar. De meeste van deze wedstrijden zijn dus zodanig van vorm dat u, als u dat wenst, deze ook als qualifying kunt laten gelden. Maar voor de senioren ie liever zonder die spanning spelen, dat kan dus ook! 

 

Inschrijfgeld

Afgelopen jaar, doorlopend in het winterseizoen tot 1 apil jl. bedroeg het inschrijfgeld per wedstrijd per persoon € 1,00.

Vanaf 1 april hebben wij het inschrijfgeld per wedstrijd per persoon verhoogd naar € 1,50.

Uiteraard komt dat geld altijd weer terug bij de deelnemers, voornamelijk  in de vorm van prijsjes. Maar u kunt ons geloven, bij een deelname van rond de 20 en een inschrijfgeld van 1 euro per persoon, valt het niet meer mee om nog enigszins aardige prijsjes te kunnen  aanschaffen. Dat is de reden dat wij het inschrijfgeld iets hebben verhoogd.

 

Afzeggen

Aan dit onderwerp hebben wij al eerder aandacht besteed in een van de twee wekelijks e-mails aan alle seniorleden. De seniorencommissie blijft een beroep doen op de deelnemers aan onze wedstrijden om met afzeggen zeer terughoudend, maar ook in de tijd zo vroeg mogelijk, om te gaan. Natuurlijk zijn er genoeg redenen te bedenken waarom iemand moet of wil afzeggen, ergens in de sfeer van dringende en minder dringende redenen. Daar is uiteraard altijd alle begrip voor. Maar afzeggen  i.v.m. het slechte weer de avond voor de wedstrijd, of zelfs op de ochtend van d wedstrijd, daar kunnen wij dan weer weinig begrip voor opbrengen.

En, even refererend aan hiervoor het stukje over het inschrijfgeld, wij gaan, zodra het aantal deelnemers vaststaat, voor die wedstrijd prijsjes kopen en dus geld uitgeven.

Daarom willen wij voor het komend seizoen de volgende regel hanteren; de deelnemer die afzegt na het moment dat de startlijst op de site wordt gepubliceerd, is dan wel het inschrijfgeld voor die wedstrijd verschuldigd. Doen we dit niet, dan zou het haast kunnen betekenen dat wij uit eigen portemonnee een deel van de kosten voor de prijsjes moeten betalen. Wij vertrouwen er op dat u begrip heeft voor deze regel.

 

De GUR is verdwenen

U heeft ongetwijfeld op meerdere plekken kunnen lezen, of het al in de praktijk kunnen ervaren, er staan op de golfbaan geen blauwe paaltjes meer. Dat wil zeggen, er bestaat geen GUR mee (tenzij er bijzondere omstandigheden zijn op een of meerder kleine plekken ergens op de baan).

In overleg tussen de verschillende wedstrijdcommissies en de Regel- en Handicap commissie heeft dit geleid tot een nieuwe “local rule”.

Als u uw bal bij de afslag in de rough slaat met de kans dat u de bal wellicht niet vindt, en u slaat geen provisionele bal, dat mag u, als u uw bal inderdaad niet kunnen vinden, niet meer terug om een nieuwe bal te slaan. U wordt dan “” gestraft”  met dan wel geen stableford punten op die hole meer kunnen scoren, dan wel met het moeten noteren van  twee maal par plus een aantal strokes voor die hole.

De achterliggende gedachte is vooral de tijd die anders verloren gaat , waardoor wedstrijden onnodig lang gaan duren.

 

 

De leden van de Seniorencommissie, Conny van Rossem, Marja Hermans, Bob Palfenier, Donald Hartman en Jan de Waard, wensen u een ongelofelijk fijn en sportief zomerseizoen. Uiteraard hopen wij op een toenemende opkomst bij de wedstrijden, het is immers altijd aantrekkelijk om en beetje competitie in uw golfrondes te hebben, dat haalt het beste spel in ons allen naar boven.