Vitaboost

Vitaboost Nieuws (3-6-2021)

Op 4 juni is de eerste en enige training van Vitaboost. Inschrijving is hiermee gesloten! Degene die op 18 juni (3 personen) hebben ingeschreven krijgen persoonlijk bericht van Jos.

 

Beste leden van Golfclub Bentwoud,

 

Bedankt voor jullie belangstelling voor de members only trainingen 2.0! Wij zijn heel blij om de leden van Golfclub Bentwoud op deze manier te mogen begeleiden om het golfspel nog gezelliger, sportiever en leuker te maken. Wij delen met jullie allemaal de passie voor deze mooie sport en als het even kan zijn wij ook op de golfbaan om te spelen.

Tijdens het spelen lopen ook wij als golfprofessionals soms tegen een aantal aspecten aan waardoor het resultaat niet altijd is zoals vooraf bedacht of gewenst is. Uiteraard hoort dit intrinsiek bij sport in het algemeen, maar…de commissie sportief beleid en ik (Jos Vos) willen je een unieke kans geven om, naast het verbeteren van je technische vaardigheid, ook eens te kijken naar wat je nog meer kan doen. De vitaliteitsschijf van vijf is daarvoor een heel geschikte tool. Tijdens een vitaliteitstraining belichten we drie ‘taartpunten’ uit deze schijf: vitalogisch, lichaam & leefstijl en golfmindset & emoties. Het verwachte resultaat is om daarmee het plezier in je golfspel nog meer te vergroten, en… ervoor zorgen dat je langduriger kan blijven golfen zonder blessures. We noemen dit ook wel golfvitaliteit.

Vandaar dat alle leden van Golfclub Bentwoud de gelegenheid krijgen om, met een bijdrage van de club,  in te schrijven voor de (golf) vitaliteitstraining. Om aan deze trainingen mee te doen is er geen vereiste qua speelsterkte: iedereen kan en mag zich inschrijven!

Wat kan je verwachten van deze Golf Vitaboost?

ü  Een check hoe golf-vitaal je werkelijk bent (Vitalogisch)

ü  Het ontdekken van je fysieke mogelijkheden die je als golfer hebt: Lichaam&leefstijl

ü  Ontdekken hoe je met nog meer plezier kan golfen: Mindset&emoties

ü  Hoe je het geleerde kan gaan toepassen op de golfbaan

Ik geef zelf deze training aan de leden omdat ik in 2019 en 2020 de opleiding tot Vitaloog® heb gevolgd aan de Vitacademie in Eindhoven. In deze post-HBO en CPION geaccrediteerde opleiding heb ik geleerd om mensen te trainen en te coachen op Vitaliteit. Met als doel dat de deelnemers mensen meer energie krijgen, optimaal kunnen genieten maar ook veerkrachtiger te zijn als het even tegen zit. Na het afronden van deze opleiding heb ik een training samengesteld voor de leden van Golfclub Bentwoud met allerlei prikkelende voorbeelden uit de golfsport.

Ik hoop dat deze extra informatie je aanspreekt en je nieuwsgierig bent geworden naar deze training! Er zijn nog plaatsen vrij voor de trainingen op 4 en 18 juni  van 9:30 – 12:30 uur in de Panoramazaal van Restaurant Roest. De kosten bedragen normaliter € 59, waarvan de Golfclub € 14 voor haar rekening neemt omdat het onderdeel uitmaakt van de visie sportief beleid. Concreet betekent dit dat je zelf € 45 p.p. betaalt. Dus schroom niet om je in te schrijven voor deze energieke Vitaboost want ik neem je graag mee in de wereld van de (golf)vitaliteit. Aanmelden kan bij de commissie Sportief Beleid van GC Bentwoud via sportiefbeleid@gcbentwoud.nl .

 

Met sportieve en vitale groet,

Jos Vos

PGA A Golfprofessional & Vitaloog®

Golf Academy Bentwoud

(April 2021)

Iedereen kent Jos Vos, manager en pro bij golfacademy Bentwoud. Hij heeft enkele weken terug een pilot gegeven in Roest aan enkele bestuursleden en de leden van de commissie sportief beleid. 

Aan de hand van de vitaliteitsschijf van 5 behandelt Jos een aantal onderwerpen van deze schijf. Voor het fysiologische deel zou ik wel sportieve kleding dragen want, ook al is het kort, die testjes waren best pittig. Ook het onderdeel voeding was erg leuk en liet maar weer zien hoe misleidend alle reclames zijn. Veel wordt ondersteund met een presentatie in powerpoint. Ondersteunende en soms bijzonder leuke filmpjes (youtube) laten de tijd (180 minuten) snel voorbij gaan. Maar ook de serieuze zaken zoals "walk the line" zijn eyeopeners om jezelf te leren kennen en te beoordelen. Wij hebben onze feedback natuurlijk gedeeld met Jos waardoor hij op de eerste cursus van 4 juni 2021 goed beslagen ten ijs komt.

Als je nog niet overtuigd was geef je je dan nu op via een email naar sportiefbeleid@gcbentwoud.nl o.v.v. Vitaboost, uw naam en een datum (4 juni) van deelname.

De club sponsort € 14,-, de kosten voor deelname zijn dus slechts € 45,-.

U betaalt bij de aanvang van de cursus!

 

Nadere informatie over Vitaboost van Jos Vos

Vitaliteitstraining: de Vitaboost, voor de leden van Golfclub Bentwoud. De training wordt gegeven door P.G.A. Golfprofessional en Vitaloog Jos Vos. (en indien nodig bij veel aanmeldingen ook Sophie).

Wat is een Vitaloog? (en in mijn geval: een Golf-Vitaloog). Een Vitaloog®  is een vitaliteitscoach en vitaliteitsadviseur in een. Iemand die organisaties, teams en (op verzoek) individuen begeleidt naar meer vitaliteit, zodat ze meer resultaat halen uit hun (sport) talenten, loopbaan en privéleven.

Dat wordt steeds relevanter in deze tijd van werkdruk, stress en een snel veranderende wereld. Een wereld die voortdurend in beweging is door globalisering, flexibilisering en nieuwe technologie. We leven in een complexe en veeleisende, maar ook in een uitdagende en opwindende tijd, waarin het steeds meer een kunst is om je staande te houden. Het vraagt ook van individuen veerkracht, wendbaarheid en vitaliteit. En dat bepaalt in hoge mate je succesvol functioneren, ook tijdens het sporten.

Een onderdeel van de 'Vitaboost' training voor leden van Golfclub Bentwoud is de Vitaliteitsschijf van Vijf:

 

Opbouw van de Vitaboost training:

- Check in: Vitalogisch (hoe vitaal ben jij?)

- Walk the line met de groep. 

- Fysiologisch (lichaam en leefstijl)

- Fysieke test en voedingsvoorlichting voor golfers. (sportieve kleding is wenselijk)

- Psychologisch (mindset en emoties)

- Welke kleur pet heb jij op tijdens je golfspel?

- De prestatieformule: R is G x 3C. Succesvol trainen en je golfspel ontwikkelen

- Check Out: Ik gebruik in de training vooral voorbeelden uit de golfsport. De nadruk in deze training zal liggen op het verbeteren van je persoonlijke vitaliteit door leuke werkvormen en oefenopdrachten. Kortom: hoe (golf) vitaal ben je nu? Wat wil je verbeteren en op welke manier ga je dat doen?

De onderstaande data zijn gereserveerd in Roest:

 

Vrijdag 4 juni 09.30 tot 12.30 uur