2022 - Dames 1 27-holes (zondag)

 

Yes! de competitie kan weer doorgaan. Wat hebben we als team daarnaar uitgekeken!

Onze voorbereidingen waren al in volle gang voordat we wisten dat de competitie echt door mocht gaan.

Paul Weber, een golfpro van Bentwoud, had ons gevraagd of hij ons mocht voorbereiden en begeleiden naar de competitie toe. Nou graag! We kregen 4  leerzame trainingen. En zo begon onze teamspirit al in januari.

 

Zondag 3 april 2022

1e wedstrijddag op Olympus

Bentwoud 1 - Oude Maas
10 - 8

 

Op 1 april wilden we gaan voorspelen voor onze eerste wedstrijd van zondag 3 april op Olympus, in Amsterdam. Het voorspelen kon helaas niet doorgaan vanwege de  storm en regen. Dat beloofde wat voor die zondag. Maar de weergoden waren ons toen redelijk goed gestemd. Een paar kleine buitjes, maar ook zon.

Leuk om alle teams ( en hún handicaps ;-) te ontmoeten. Nieuwe teams in de 1e klasse van de zondag competitie.

 

Bentwoud Dames 1 ging die dag van start tegen Golfclub Oude Maas. Eerst de drie Greensomes, en de singles in de middag. De lunch nuttigden we met een 4-2 voorsprong.

 

Op naar de singles in de middag. Aan 3 gewonnen partijen hadden we voldoende voor de dag winst.

Helaas verloren Tonny en Joke hun singles. Zij stonden ons met spanning  op te wachten bij de 18e hole. Jacqueline en Dorine wonnen hun partij. Dus nog één winstpartij was nodig om de dagwinst binnen te halen. Karen kwam binnen en had helaas verloren. Nu was het wachten op Conny. Het ging in haar partij om gelijk of winst op de 18e hole. Als team waren we in spanning wat de uitslag werd. Maar…..daar ging de duim van Conny omhoog! De eerste dagwinst was binnen: 10-8.

Snel de uitslag naar ons thuisgebleven teammaatje Nanetta appen.

 

  

 

Zondag 10 april 2022

2e wedstrijddag op Heemskerkse Golfclub

Bentwoud 1 - Spaarnwoude
15 - 3

Op zondag 10 april speelden we op de Heemskerkse Golfclub tegen Spaarnwoude.

Met prachtig weer gingen we om half elf van start met de Greensomes.  Joke en Tonny, en Karen en Conny wonnen in de ochtend deze wedstrijd. Helaas, doordat de stress bij Dorine de overhand nam, verloren Dorine en Jacqueline hun partij. Ook nu gingen we met 4-2 voorsprong na de lunch de singles starten.

 

Dorine had, vond ze zelf, wel wat goed te maken, en dat deed ze ook. Vijf singles werden gewonnen, en 1 werd gelijk gespeeld. Een afgetekende uitslag van 15-3!

 

Volgende week geen competitie vanwege Pasen. En daarna tegen het, op papier, sterke jonge team van de Heemskerkse.

 

 

Zondag 24 april 2022

3e wedstrijddag op Oude Maas

Bentwoud 1 - Heemskerkse
9 - 9

Deze dag tegen de dames van de Heemskerkse bij Golfclub Oude Maas in Rhoon.

Op donderdag en vrijdag voorafgaand werd er al druk voorgespeeld om niets aan het toeval over te laten. De Heemskerkse dames zijn jonge, actieve hindes komend vanuit de 36 holes competitie. En zij gaan zeker voor het kampioenschap om naar de Hoofdklasse te promoveren. Maar dan kennen ze ons team nog niet!!!

 

Na een motivational app van onze captain Tonny op zaterdagavond gingen we zondagochtend op pad. Deze keer was Conny “thuis” gebleven en deed Nanetta mee. Haar eerste wedstrijd ooit!

 

Al vroeg stonden we, altijd een beetje nerveus voor de eerste afslag, op de teebox. De 3 koppels gingen de baan in.

De lunch gingen we in met een 3-3 stand. Hoe leuk: de eerste twee wedstrijdpunten waren binnen voor Nanetta (met teamie Karen). Joke en Tonny halfden de wedstrijd en Dorine en Jacqueline verloren de dubbel.

 

Op naar de singles. Altijd weer spannend, want je ziet elkaar door de baan lopen maar hebt geen idee wat de stand is. Soms probeer je dan te kijken wie er af mag slaan. Maar vooral: blijven focussen op je eigen wedstrijd.

Tonny, Nanetta en Karen zaten op het terras. Helaas hadden zij verloren. Dus ja ….de drie singles die nog binnen moesten komen zouden moeten winnen om als dagresultaat gelijk te eindigen.

Dorine kwam als eerste van deze drie binnen met een overwinning. Nu wachten op Jacqueline (was van 2 down teruggekomen)  en had gewonnen!

Joke maakte het helemaal spannend. Die overwinning werd gemaakt op de 18e hole!!

YES!!! GELIJK GESPEELD tegen het (vooraf door andere teams) al geziene kampioensteam de Heemskerkse.

 

Volgende week zijn wij gastvrouw.

Pas op 8 mei, de laatste competitiedag, zal de kampioen uit de eerste klasse bekend worden.

Een strijd tot de laatste dag. Maar deze mooie dag nemen ze van ons niet meer af.

 

 

Zondag 8 mei 2022

5e wedstrijddag op Spaarnwoude

Bentwoud 1 - Olympus 2
16 - 2

Onze laatste competitie dag van seizoen voorjaar 2022. En wat voor een dag: een hele spannende, want we kunnen kampioen worden.

Vandaag spelen we op Golfbaan Spaarnwoude tegen het team van Olympus. Een team met hogere handicaps, dus het is wel waarschijnlijk dat we daar van gaan winnen. Maar…. onze geduchte kampioenskandidaat is het jonge, energieke en lage-handicapteam van de Heemskerkse. Zij zullen het opnemen tegen de dames van Rhoon, Oude Maas.

Er is een hele berekening op na gehouden. Zelfs met de opstelling is er een tactische noot bij komen kijken.  Er moet met minimaal 4 wedstrijdpunten verschil ten opzichte van de Heemskerkse gewonnen worden. En ja…. wat gaan zij doen tegen Oude Maas????

Maar we gaan uit van onze eigen kracht, dus moeten er zo veel mogelijk partijen gewonnen worden.

Paul Weber, een van de golfpro’s van Bentwoud, kwam kijken bij de start. Hij heeft ons, met 4 lessen, het positieve teamgevoel gegeven en uiteraard ook aan de technische aspecten van het golfspel gewerkt. Onze dank daarvoor.  

 

De dubbels gingen van start. Altijd weer lastig die eerste afslag, dus die gingen niet allemaal goed , maar dat zei nog niets over het wel of niet winnen van die eerste hole.

Met de lunch konden we een 6-0 voorsprong noteren!! En, wat een verrassing, de Heemskerkse dames stonden met 4-2 achter!

In de middag, na een fantastische lunch, gingen we vol goede moed starten met de singles.

Wat ligt Golfbaan Spaarnwoude er prachtig bij. Je waant je in een bijzonder park, met de vele vogels die fluiten, de mooie oude, grote bomen en de lange wandelafstanden tussen de holes. Er werd zelfs gezegd dat als je mee zou gaan doen met de Vierdaagse, Golfbaan Spaarnwoude een goed trainingsgebied zou zijn.

 

Na de eerste negen holes zaten de dames van Spaarnwoude ons op te wachten. Toch maar even vragen hoe ons team er voor stond . Drie van ons stonden ruim voor en de andere drie moesten er nog even voor gaan. Dorine kon het toch niet laten om te vragen hoe de Heemskerkse dames er bij de turn voor stonden. Ze stonden allemaal achter!!!

Maar het zegt nog niets, want het zou geen golf heten wanneer er geen gekke dingen onderweg gebeuren.Dus met een goede focus ons richten op de tweede negen holes.

  

Dorine kwam binnen met een ruime overwinning. Nanetta zat  Dorine al op te wachten op het terras. Helaas had Nanetta haar partij verloren. Tussenstand 8-2 voor.

En wat bleek ook: de Heemskerkse dames hadden maar liefst met 13-5 van Oude Maas verloren.

Nu werd het een ander scenario, wij moesten nog maar 1 van de 4 nog binnen te komen singles winnen om kampioen te zijn.

Daar kwamen Joke en Tonny tegelijkertijd binnen met allebei een overwinning op zak.

Het KAMPIOENSCHAP was een feit! Toen konden we Jacqueline ook verblijden met het bericht dat we kampioen waren. Ook zij had twee punten in de wacht gesleept. Nog even wachten op de binnenkomst van Karen, zodat we met elkaar het feestje konden gaan vieren. En ook Karen had gewonnen.

Eindstand 16-2 voor ons!! Uiteraard direct de thuisblijvers dit goede bericht sturen.

 

 

Oude Maas was in het tussenklassement zelfs nog over de Heemskerkse heen gegaan, dus werden zij verrassend tweede.

De laatste competitiedag werd afgesloten met een gezamenlijk diner en speeches van de captains.

We kregen een mooie bos bloemen van de andere teams. En uiteraard werd ook Conny niet vergeten met een bos bloemen bij haar thuisbezorgd .

 

Teamies: wat een mooie competitie hebben we gehad. Wat mogen we alle zeven trots zijn op ons zelf en elkaar. Weer terug in de Hoofdklasse.

Ik kijk al weer uit naar de voorbereidingen en naar volgend voorjaar.

Maar eerst nog op de roze wolk van deze prestatie. En een gezellige afsluiting met elkaar komende week.

 

Teamie Dorine Haarman