2022 - Dames senioren 18 holes (donderdag)

Het team bestaat uit (vlnr) Petra Knol, Ria Schotte, Maria Loomans, Myra Spierings, Geertje de Wit en vooraan Ciska Tijssen (captain)

 

 

Donderdag 7 april 2022

1e wedstrijddag op Koninklijke Haagsche

Bentwoud 1 - Haagsche 1 (KHG&CC)
14 - 8

De weersvoorspellingen waren: "De harde wind gaat gepaard met flinke regenbuien", "Aan de kust is het stormachtig", "Daarbij is er kans op hagel en onweer. Het wordt maximaal 9 tot 10 graden", 

"De windstoten zijn vanmiddag naar verwachting nog heviger en kunnen aan zee tot wel 95 kilometer per uur komen"....

Het klopte allemaal, maar dan nog een tandje meer, zwiepender en kouder! Een normaal mens was binnen bij de warme kachel blijven zitten, maar dit is competitie...

 

Blijkbaar inspireerde het ons, want we hebben de Haagsche op hun eigen baan glansrijk verslagen!

Het team van de Haagsche was een tikkie onvoorbereid: ze wisten bijvoorbeeld niet, en vonden het echt niet leuk, dat je bij een 18-holes competitie de singles helemaal uit moet spelen.  

De starttijden waren in de voorbereiding 3 keer aangepast, we werden duidelijk tussen de 27-holes competitie gefrut, wat tot wat ongemakkelijke gesprekken leidde voor de laatste spelers.

Maar het leuke is dat het eigenlijk er niet meer toe doet, als je lekker speelt, veel lacht met je tegenstander, en na een warme douche samen een borrel drinkt! 

 

  

 

 

Donderdag 14 april 2022

2e wedstrijddag op Bentwoud 

Bentwoud 1 - Rozenstein 1 
21 - 1

Heel vreemd om op je eigen baan zowel gastvrouw te zijn, als een wedstrijd te spelen!

Maar het klopt echt als je met 4 teams (in plaats van 5) in de poule zit.

Het weer kon geen grotere tegenstelling zijn vergeleken met de week ervoor op de Haagsche: zon, lekkere temperatuur en een klein windje.

 

 

De ontvangst was door Roest uitbundig voorzien van zoete weghappers, dus de suikershot was binnen.

We speelden tegen Rozenstein, en ook met dit team vrienden geworden, én... gewonnen. Ook dankzij onze basisspeelster voor één wedstrijd: Ilse Nadort!

 

 

De pauzepep hadden we in paasstijl verzorgd: een chocolade haasje en een slokje Asbach, daar loopt de greensome goed op.

 

De nazit op het terras in de zon, met borrelhap was helemaal fijn, en een deel bleef plakken voor de daghap. Je kent het wel: "moe en tevreden..."

 

 

Donderdag 21 april 2022

3e wedstrijddag op Groendael

Bentwoud 1 - Haagsche 1 (vriendschappelijk)
17 - 5 

En weer een stralende dag! Dit keer spelen we opnieuw tegen de Haagsche, maar dan vriendschappelijk. Wat is Groendael een lastige baan, veel water, bunkers, helmgras, smalle fairways: een precisiebaan.

 

Grappig om je tegenstander nog een keer te treffen, heeft zo z'n voor- en nadelen, hangt er vanaf hoe je relatie was/is... Eén van ons verloor van een 80-jarige, toch gaaf dat je nog competitie speelt op je 80e! En geen schande, want zij is nog steeds een zeer verdienstelijk golfster én een NGF coryfee :-)

Het ging niet om de punten, maar toch alsnog winnend afgesloten.

Een rustige nazit in de zon, met de altijd goede vette happen! En weer rozig naar huis.

 

Volgende week alweer de laatste competitiedag. tegen Groendael, die samen met ons bovenaan staan. Spannend dus!

 

 

Donderdag 28 april 2022

4e wedstrijddag op Rozenstein 

Bentwoud 1 - Groendael 1 
15 - 7

Vandaag was DE dag! De wedstrijd tegen het team van Groendael, dat (net zoals wij) alle wedstrijden tot nu toe gewonnen had. Een stralende dag, wel koud, maar het zonnetje en weinig wind maakten het zeer aangenaam om te spelen. 

 

Het was een gezellig weerzien met het team van Groendael, want eerder in de 27-holes competitie hadden we ook al tegen ze gespeeld. En ook toen waren we zeer aan elkaar gewaagd.

Na de singles stond het 3 - 3. Petra, Maria en Ciska hadden hun singles gewonnen. Het zou dus gaan om de greensomes.... Zeer gefocust waren we om de greensomes te winnen. Het ging dan ook op het scherpst van de snede, maar wel in een zeer sportieve setting met onze tegenstandsters. 

 

Het lot was ons goed gezind! Twee greensomes gewonnen en één gehalved. Samen met de extra punten van het totaal aantal gewonnen holes kwamen we op een ruime einduitslag: 15 - 7. 


Zittend in het zonnetje op het terras van Rozenstein met wijn, bier en bitterballen proostten we op deze geslaagde dag en op de hele competitie. Daarna een zeer gezellig en lekker eten met de 4 teams, geflankeerd door wat toespraken en de prijsuitreiking.


Volgend jaar in de Hoofdklasse!