Verslagen Dames 1 (18 holes)

  1. Petra Knol
  2. Ria Schotte
  3. Elly van Gent
  4. Mildred Rijneker
  5. Maria Lomans
  6. Elly Bruinen
  7. Ingeborg Daniels (C)

12 mei 2016: Dames Senioren spelen kampioenswedstrijd op Golfbaan Harderwold

Voor aanvang van de competitie kwam onze captain Ingeborg met het idee om op 11 mei te gaan voorspelen bij Golfresort Harderwold te Zeewolde (inmiddels omgedoopt tot Golf4all Harderwijk) en in de buurt te overnachten om vervolgens op 12 mei de competitiewedstrijd tegen Nieuwegein te spelen op deze baan. Het hele team was enthousiast over het plan, niet wetende dat het onze kampioenswedstrijd zou worden. Voor vertrek werd ons uitje dan ook door menig clublid omgedoopt tot ‘trainingskamp’.

Bij vertrek vanuit het westen scheen het zonnetje volop. Het voorspelen op woensdag was echter erg uitputtend vanwege de drukkende hitte. Met vijf teamgenootjes hebben we de baan goed verkend en vervolgens onze bevindingen gedeeld met ons zesde teamgenootje.  Dit gebeurde allemaal op het terras van ons hotelletje, om de hoek bij de baan, tijdens de borrel en diner.

Het ontbijt op donderdag 12 mei zou om 9.00 uur worden geserveerd. Om 8.50 uur stopte er een auto op het parkeerterrein waar onze teamgenootjes Ingeborg en Yvonne uitstapten. Omdat ze toch al vroeg wakker waren, waren ze al een paar ballen gaan inslaan. Natuurlijk waren er ook felicitaties voor onze jarige captain Ingeborg.

Om 10.00 uur zijn we weer met z’n allen naar de golfbaan gegaan om te worden ontvangen met koffie en iets lekkers. Na het inslaan volgde het welkomstwoordje van de captain van Golfclub Harderwold en werd bekend wie onze persoonlijke tegenstander werd. Bentwoud startte in de eerste wedstrijd tegen Nieuwegein op hole 10. Nieuwegein had evenals Bentwoud alle wedstrijden gewonnen, dus degene die de overwinning binnensleepte was kampioen.

Het zonnetje stond ook op donderdag hoog aan de hemel. Gelukkig was er ook een behoorlijke wind. Yvonne was zelfs getuige van het afbreken van een behoorlijke tak en door alle consternatie (onder andere waarschuwen greenkeepers en ongerustheid over eventuele slachtoffers, die er gelukkig niet waren) even uit haar spel.

Het was een behoorlijk ruime baan en door de glooiingen en doglegs vol verrassingen. Het voorspelen had dus zeker zijn voordeel. Petra volgde een gevecht tussen drie zwanen. Twee zwanen werden weggejaagd door de derde zwaan. Mooi om te zien, maar niet bevorderlijk voor het spel; de te spelen bal belandde prompt in de waterhindernis. Verderop was een nest met jonge zwanen. In de buurt hiervan belande een bal van Elly, die vervolgens door haar tegenstander werd gezocht. Gelukkig hadden de ouders met de jonge zwanen net op dat moment een zwemuitje.

Het belangrijkste van de dag was natuurlijk toch de wedstrijd. Onze dames senioren wilden graag het kampioenschap binnenhalen. Wat de einduitslag niet doet vermoeden, waren de meeste onderlinge wedstrijden toch spannender dan op de vorige wedstrijddagen.

De einduitslag was 35 – 1. Bentwoud Dames Senioren 18 holes is kampioen in deze poule en promoveert naar de eerste klasse.

Bij het diner ontvingen we van de andere teams een mooie bos bloemen.

Na de kampioensspeech van Ingeborg en een spontaan ingezet ‘Lang zal ze leven’ zijn we moe maar voldaan naar huis gereden.

We kunnen terugkijken op een ontzettend succesvolle, maar vooral gezellige competitieperiode.

 

 


Dames senioren op 28 april te gast op golfbaan Capelle aan de IJssel.

Deze dag was allerminst zeker. Omdat de baan op het laagste punt van Nederland ligt en er de laatste tijd veel neerslag was gevallen, zouden de greenkeepers op de dag zelf pas beslissen of de baan weer open ging en of er gespeeld kon worden. Dit werd ons mede gedeeld op Bentwoud door de aanvoerster van Capelle aan de IJssel tijdens haar speech op Bentwoud.

Vele dames hebben zich deze week bezig gehouden met het weer. Dat bleek ook uit de contacten op whatsapp. Het verlossende woord kwam op de dag zelf. Iets voor 7 uur kreeg Ingeborg van de aanvoerster Mieke Nuij een smsje waarin stond “ de baan is open, tot straks”.

Wij reden naar Capelle aan de IJssel met blije gezichten omdat het doorging. Het maakte niet uit dat er regen viel of dat er dreigende luchten waren. De winterkleding was gelukkig nog niet ver weg gestopt, dus iedereen was warm gekleed op stap.

We werden bij Capelle met koffie en appeltaart ontvangen. We kregen allen een muntje voor de drivingranges. Mieke Nuij had nog een welkomstwoordje waarin zij bekend maakte tegen welke tegenstander je moest spelen en een toelichting gaf op de local rules.

Om half 12 sloegen de eerste twee teams af, Nieuwegeinse tegen de Beemster. Voor het team van de Beemster was er een teleurstelling. Eén speelster had zich ziek gemeld waardoor Nieuwegeinse al begon met 6 partijpunten voorsprong.

Wij sloegen om half 1 af nadat we eerst getost hadden. De tos wonnen wij en gaven aan dat Harderwold  als eerste mocht afslaan. Wij hadden een invalster Yvonne Elings. Zij vertelde ons dat zij zenuwachtig was en graag wilde winnen voor ons. Met haar hebben wij onze ervaringen over onze eerste wedstrijd uitgewisseld, want die waren hetzelfde toen. Gelukkig had Yvonne een fijne dame getroffen en zij heeft haar eerste competitiewedstrijd gewonnen.

Het team heeft met elkaar weer een score neergezet waar je u tegen zegt, namelijk 35 – 1.

Na het spelen, kreeg je een muntje voor borrelhappen, en kon je onder het genot van een drankje en hapje samen met je tegenstander nog even over de belevenissen in de baan praten. De baan was omgeven door water en er waren veel waterhindernissen. Een aantal holes waren hetzelfde, waarvan de greens beschermd waren door 2 bunkers of door lateraal water. De fairways waren niet glooiend, dus je balletje was meestal snel te zien. De vele plassen(tijdelijke water) op de fairways zorgden nog al eens voor verrassingen. De laatste twee holes waren behoorlijk uitdagend. Verder stonden er mooie oude bomen zoals eiken en treurwilgen. En prachtige oevers met dotterbloemen die volop in bloei stonden. Ook de vele jonge ganzen waren leuk om te zien.

 

Rond 6 uur zijn we aan tafel gegaan. We werden daar verwend met een heerlijke langzaam gegaarde kalfssukade of een schotel die bestond uit wat groente met stukjes zalm, kabeljauw en mul, een jacobsschelp en een grote garnaal met saus van kreeftenstaartjes. Beiden gerechten werden begeleid met friet en salade. Hierbij kregen we van de gastvrouwen een drankje naar eigen keuze. Na dit voortreffelijke maal werd door Mieke, de uitslag van de wedstrijd verteld. Het werd duidelijk dat wij op Harderwold van Nieuwegein moeten winnen of gelijk spelen om kampioen te worden. Zij hebben net als wij 6 wedstrijdpunten. Maar wij hebben meer partijpunten(punten per speelster), die zij niet meer kunnen inhalen.

Het toetje was koffie met vele bonbons.

Het was weer een dag waar we met veel plezier en leuke, gezellige tegenstanders op terug kunnen kijken. Op 11 mei zetten wij ons kamp op in Harderwold, waar we de baan gaan verkennen om op 12 mei onze laatste wedstrijd goed te kunnen spelen. Onze wens is duidelijk maar eerst spelen.


Donderdag 21 April waren de Dames Senioren Bentwoud gastvrouw.

De volgende teams kwamen, op deze prachtige zonnige dag naar Bentwoud, Harderwold 2, Nieuwegeinse 1, Capelle aan de IJssel 1 en Beemster 1.

Bij binnenkomst kregen de aanvoersters allen een lijst waarop de tegenstander stond, de scorekaarten en muntjes(gesponsord door Golfbaan Bentwoud) voor de drivingrange. Er stond koffie of thee met lekkers klaar. Dat bestond uit stukjes chocolade brownie en een variaties aan koekjes.

Op het moment dat alle gasten gearriveerd waren. Heeft Ingeborg hen allen hartelijk welkom geheten, informatie gegeven over de starttijden, welke lussen er gelopen zouden worden. En een paar regels met hen doorgenomen. Ter sprake kwam het verschil tussen oefenswing en oefenslag; mag het wel of niet op de teebox gedaan worden. Over deze regel was discussie ontstaan op de Nieuwegeinse.

En Ingeborg wensten iedereen een fijne en sportieve strijd toe.

Om half twaalf was de eerste starttijd. De Beemster moest tegen Harderwold. De dames van de Beemster hadden het voordeel dat zij onze baan al drie keer gespeeld hadden. Helaas moesten zij toch het onderspit delven. 14 tegen 22.

Vervolgens waren de speelsters van de Nieuwegeinse en Capelle a/d IJssel aan de beurt om af te slaan. Geen van allen waren zij hier eerder geweest. Eén flight was even de weg kwijt. Zij speelde na holeA5, A8. Na deze gespeeld te hebben zijn zij teruggelopen om hole A6 en A7 te spelen. De Nieuwegeinse heeft gewonnen van Capelle aan de IJssel met 19 tegen 17.

Alle gasten kwamen binnen met enthousiaste verhalen. Het ging over hoe moeilijk zij de baan vonden, de verrassingen die er waren die door de glooiingen worden veroorzaakt, het golfballetje dat net anders terecht kwam als dat men van te voren had gedacht. In deze verhalen hoorde je ook vaak het woord wind. Bentwoud is geen Bentwoud als er geen wind staat.

Na afloop werd er zelfs “een groene gele peter”besteld op het terras. De dames van Bentwoud hoefden zelf dit jaar niet te spelen op hun eigen baan, omdat er bij de seniorencompetitie genoeg teams zijn om hele poules(5 teams) samen te stellen. Meerdere dames hadden daarom(wederom) hun energie gestoken in het bakken van hartige taarten die met veel smaak door de gasten werden opgegeten tussen lus Oostwoud(A) en Zuidwoud(B).

Na gezellig geborreld te hebben in de zon op het terras, en nadat iedereen was omgekleed zijn we binnen aan tafel gegaan. Restaurant Roest had voor ons een hoofdgerecht vis of vlees. Nadat iedereen het hoofgerecht op had hield Ingeborg nog een praatje waarin zij vertelde wie erg gewonnen hadden.

Daarna kwam het dessert panacotta met mangoijs. Als afsluiter was er koffie of thee.

 

Bij de borden van de gasten was een schildersezeltje met schilderijtje, gemaakt door onze captain Ingeborg, geplaatst, dat zij mee mochten nemen als herinnering aan deze mooie dag.

Op dit moment staan in het klassement 3 teams op 4 wedstrijdpunten, namelijk Bentwoud, Harderwold, en Nieuwegeinse. Harderwold heeft echter al 3 wedstrijden gespeeld. Omdat Bentwoud een beter “partijpunten-saldo” heeft dan de Nieuwegeinse, staat Bentwoud voorlopig op de eerste plaats.

Aanstaande donderdag gaan we indien de baan open is , naar Capelle aan de IJssel. En moeten wij tegen de Harderwold. Dit wordt een spannende dag.

 

 

Donderdag 14 april te gast bij Nieuwegeinse Golfclub in Houten.

Na een rit van ongeveer een uur kwamen we aan bij de“Nieuwegeinse”. Deze 9 holes golfbaan ligt gedeeltelijk langs de A27. Dus zo stil als op Bentwoud was het er niet.

De baan heeft vele mooie oude wilgen, brede fairways en niet te vergeten , waterhindernissen waar de ballen niet in terug te vinden waren.

We werden ontvangen met lekkere koffie en we konden kiezen uit verschillende muffins.

De aanvoerster van de thuisclub gaf in haar welkomspraatje aan dat we op twee holes gingen starten, namelijk  hole 1 en 5. Vervolgens startte de discussie over hoe de scores moesten worden genoteerd als we vanaf hole 5 gingen starten. We spelen namelijk Dubbel Negen Competitie. Het eerste deel van de wedstrijd eindigt na 9 holes en het tweede deel begint bij 10e hole en eindigt bij de 18 hole. Het derde deel is het resultaat  over 18 holes.Na veel heen en weer gepraat. Kwamen de gastvrouwen met de oplossing. De eerste 9 holes waren 5 tot en met hole 14, de volgende 9 holes waren de tweede 9. Wij waren daar erg blij mee. Want wij moesten afslaan vanaf hole 5 en we speelden tegen Beemster. Bij de Beemster was er wat teleurstelling te bespeuren omdat de volgorde van spelen was veranderd doordat een van ons haar handicap had verlaagd. Twee dames van de Beemster kregen dus een andere tegenstander dan waar ze op gerekend hadden. Het golfen werd daardoor beïnvloed. Dit was voor een van onze dames erg positief, zij won de eerste 9 met 9 up. De eerste 2 wedstrijdpunten waren binnen.

Een spannende strijd werd er gespeeld door een andere teamgenoot. Zij won 6 holes, verloor 6 holes en speelde 6 holes gelijk. Uiteindelijk won ze 3 wedstrijdpunten voor het team, omdat de drie onderdelen allemaal gelijk waren geëindigd.

Natuurlijk hebben alle speelsters gestreden voor het beste resultaat. Uiteindelijk zijn we wederom met een monsterscore  van 31 - 5 naar huis gegaan.

Na het golfen hebben we gezellig met de Beemster geborreld en gegeten. En vooral veel gelachen.

 

 

Donderdag 7april 2016 zijn wij naar golfbaan “Beemster” geweest voor de eerste competitiedag.

Aangezien de weersvoospellingen niet zo gunstig waren, werd de winterkleding weer te voorschijn gehaald. Golfbaan Beemster is voor ons allen bekend terrein behalve voor Mildred. Het is een 9 holes polderbaan met  mooie oude knotwilgen en vele waterhindernissen.

Wij werden hartelijk ontvangen door de gastvrouwen, het team van Golfvereniging Beemster, waar wij volgende week tegen mogen spelen. De andere  teams waren Harderwold 2, Capelle a/d IJssel 1 en Nieuwegeinse 1. We werden verwend met  koffie en een heerlijke soes, die de kok speciaal voor deze dag had gemaakt. De aanvoerster van Beemster hield een openingswoordje en gaf ondermeer aan dat het in de baan nat was. Daarom mochten we de bal door de baan schoonmaken en plaatsen.

Na de koffie werd er door ons ingeslagen om te zorgen dat we klaar waren voor de wedstrijd tegen Capelle a/d Ijssel. Om 12 uur ging de dubbel 9 matchplay wedstrijd van start. Bentwoud had de tos gewonnen, dus Petra was als eerste aan de beurt om af te slaan. Onze flight volgorde was na Petra Knol, Ria Schötte, Elly van Gent, Mildred Rijneker, Elly Bruinen en Ingeborg Daniels was de laatste.

Het weer heeft zich van een goede kant laten zien, want er was regen voorspeld. We hebben slechts een enkel buitje gehad. De harde wind zorgde ervoor dat de rest overdreef.

Na de eerste 9 holes kregen we van de gastvrouwen een warm kopje chocolade melk en een warm kaasbroodje. De warme versnaperingen waren zeer welkom omdat het koud was.

Na 18 holes bleek iedereen een gezellige flightgenoot te hebben gehad. Wat voor ons erg belangrijk is. En we hebben goed gegolfd. 35 Punten hebben wij totaal binnengesleept. Slechts 1 punt tegen.Door deze monsterscore staan we voorlopig bovenaan in de poule.

Deze dag hebben we afgesloten met een borrel en fantastische buffet. Met een ijsje toe.

Het was een zeer geslaagde dag.

Volgende week worden  we verwacht op “de Nieuwegeinse”.