Verslagen Heren 1 (27 holes)

  1. Mike Driessen
  2. Marc Jansen
  3. Peter van der Togt
  4. Richard van Eijk
  5. Peter Reyneveld (C)
  6. Huibert Verschoor
  7. Dennis de Vrij
  8. Jan Vollebregt (res.)

Heren 1, 27 holes Kampioen;

 

Met dank aan The Magnificant Seven, the movie!

Google naar deze klassieke cowboyfilm en de eerste gesproken tekst is: “They are slaughtered in cold blood”! Hoe toepasselijk is dit voor Heren 1, 27 holes

Hoe het begon:  Een nieuw team eigenlijk een samengeraapt zooitje cowboys, op het laatste moment bij elkaar, op een paar na geen  NGF competitie-ervaring maar wel een Golfclub Bentwoud eer hoog te houden!

Vergis je niet Golfclub Bentwoud is de club waar we The Magnificant Seven het voor doen en Golfbaan Bentwoud is de familie waar we van houden. Gelijk aan de cowboys in de film stonden we klaar om aan de onmogelijke missie te beginnen. Al die andere teams bleken over een aanzienlijk lagere handicap te beschikken.

We stellen ons graag even voor:

Jan, De Bijter, Vollebregt: De leider, de ervaring, de no 1 speler, de relativerende factor en de basis van het goede spel en scherper dan de complete Duitse Mannschaft samen in die bekende laatste minuten van elke wedstrijd.

Marc,  De Gifkikker, Jansen: No more Mr. Niceguy zodra de eerste bal geslagen is, vreet liever zijn clubs op dan een verliespartij te ondergaan en schurkt tijdens Matchplay tegen de grenzen van het ontoelaatbare aan.

Mike, De Humoristische Filosoof, Driessen: De altijd steady golfende factor en slimmer dan de competitie zelf. Mike staat garant voor veel wedstrijdpunten maar nog belangrijker Mike heeft geweldige humor waardoor het onervaren team met enige ontspanning aan de klus kon beginnen.

Peter,  De Nestor, van der Togt(strip): Let wel deze koosnaam kan alleen gebruikt worden door teamleden, de vader van team, de matchmaker met een grenzeloos aanstekelijke ambitie en teamdoctor voor alle fysiek en mentale pijntjes.

Peter,  Captain Dalton,  Reyneveld: De Benjamin, de materiaalman, een ouwe hoer pur sang maar met lange slagen die soms met de precisie van een revolver richting vlag werden afgevuurd. Lult de tegenstanders uit het spel en pakte overwinningen.

Dennis, De Vriendelijke, de Vrij: Presteren als het nodig is, logistiek golfwonder weet elke volgende hole te vinden, die vriendelijkheid is echter slechts geleend want op de beslissende momenten maakt ie elke tegenstand lachend en rücksichtslos af!

Huibert, Sorry het gaat effe niet, Verschoor,  in theorie de minste speler maar wel met de belangrijkste en meest beslissende slagen op zijn naam. Maar veel belangrijker, Huibert is de olie in de machine en de kransslagader van het 7-koppige Bentwoudhart.

Dat zijn er zeven maar we mogen Harry, Good old Stand in, van Laviere en Theo, TipTop, Alofs niet alleen in de aftiteling van de film laten voorkomen daar zijn ze veel te belangrijk voor geweest, betrouwbaar en een zekerheidje voor de punten. Onze dank!!

They are slaughtered in cold blood, we herhalen het nog maar een keer: Dirkshoorn, Rozenstein, Heemskerkse en Zeegersloot werden allemaal verslagen in The OK Corral.  Al werd tegen Rozenstein nog gelijk gespeeld. Qua handicap bleek Heren 1 , 27 holes, Golfclub  Bentwoud gemiddeld de hoogste maar qua hufterigheid, brutaliteit, Laufpensum,  Kampfgeist, Ausdauer en wie weet met welke overdreven Duitse bijvoeglijke naamwoorden met een hoofdletter nog meer, werden stuk voor stuk geweldige resultaten behaald.

Wat is dan de basis van dit succes? Dat is het Bentwoudhartje dat matige spelers boven zichzelf laat uitstijgen maar ook power, wilskracht, spitsvondigheid, zelfvertrouwen, de Golfacademy en hier en daar wat onontbeerlijke mazzel.

Kijk naar de foto en zie ons groepje halve zolen die enorm genoten hebben van die geweldige NGF competitie.

En vergeef ons deze zelfverheerlijking, ze is echter vanuit euforie geboren.

Dus volgend jaar slachten we ze weer!

 

Namens het gehele team ook dank aan het bestuur van de club! De bloemen en attente felicitaties werden zeer gewaardeerd!