Verslagen Heren 2 - 27 Holes

  1. Gert van der Hooning (C)
  2. Leo van Hemert
  3. Mikel Lambrechts (res.)
  4. Paul Verbeek
  5. Bert van Blitterswijk
  6. Rick Rijneker

Capelle 3 – Bentwoud 2     1 mei 2016

 

Vandaag naar de Hooge Rotterdamsche. Mooie heuvelachtige baan ,die prettig speelt als het heeeeeeeeel lang droog is geweest. Als Bentwouders zijn wij niet zo van heuvel op en heuvel af. Hier zijn ze er gek op. Terecht advies na afloop : plaatsen 2 AEDs en een zuurstof tent op hole 9.

 

Capelle 3 altijd lastig. Vier teams zijn aan elkaar gewaagd , deze competie. Capelle en wij  zijn er 2 van.

De dubbels ,daar werd goed gestreden . Reserve Mikel en Leo  speelden puik. Leo heeft z'n putter, geloof ik , niet eens gezien toen het al 5 om 4 was. Prima

Rick en Gert hadden hun kansen maar wisten ze niet te verzilveren . Topset van vandaag Bert en Paul leverden nu een solide  9 af, waarbij net wel werd afgewisseld met net niet.. Helaas moest Bert zonodig bij de laatse hole laten zien  dat  de bal in het putje kan en er direkt  ook weer uit . ( Echt heel knap !!!! )

Gelijk was eerlijker vond de hele fligth , maar ja zo werkt het niet, verloren...

4-2 achter ! Maar in zeer plezierig sfeer

 

Na de overheerlijke lunch kon er gestart worden voor de singels . Drie prijzen te verdienen !  Bij de longest een Antruko voor 2 van Jorrit bij het beste Restuarant van Rotterdam. Bij de hole in one het bed van de familie Bergers. En de neary een knip beurt bij Adriaan kappers  ( goedkoop met zoveel kale koppen!)

Starten op de beruchte par 5 10e  hole. Bert  kon het niet bolwerken tegen tuinman Leo, die in de ochtend na 3 holes op stoom kwam maar ,pech voor Bert, nu direkt zeer scherp was.  Gert streed tot de laatste hole maar helaas. Leo kwam niet lekker in zijn spel en ging er 2 om 0 af. Mikel maakte zijn komst helemaal waar . Zelfs een eagle tegen op de niet misselijke 18 hole  bracht hem niet van de leg. Na 4 up liet hij het wel bijna nog uit zijn vingers glippen. Een drive van 230 meter op de laatste hole maakte het slotstuk -voor hem-  makkelijk. Daarna Paul , die nu moet begrijpen dat rode paaltjes met daarnaast gras gezien moet worden als “je weet niet zeker of de bal in de waterhindernis is, er spatte geen water “ ( maar het was laterale onkruid !)  2 down. Ik besloot vanaf nu alle balletjes van tegenstander Bert te vinden en de 5 hoofd club te maken . Het hielp !

Na de prosecto op 9 ging het beter. Vooral het – door mij -vinden van 2 onspeelbare ballen gaf mij weer lucht. 4 te gaan 2 down en dan met 1 up winnen ! Pffff.

Daarna nog Rick zwoegend en zwetend zien binnen komen , ook na 2 down gestaan te hebben 1 up ! Prima

 

Maar helaas dus 10 -8 verloren. Wij moeten nu afdalen naar de nieuwe ( dat wel) kelder van het nederlandse golf 5e klasse..... iets wat nog nimmer gebeurd is in de historie van Bentwoud.

Dit laatste werd ons nog eens fijntjes ingewreven tijdens het geanimeerde diner met het cabaretduo Robb en Robert. Maar het komt doordat wij niet op buildings- stage zijn geweest met het team in Portugal , 't Wooldt  of Costa Blanca. It's all about money !

Mooi .Volgende week op de slachtbank bij de kampioen die alles met 18- 0 of 16-2 wint.  Brrrrrrrrrrrr.........

 


 

 

 

Bentwoud 2-De Hooge Rotterdamse 5

 

Afgelopen week speelden we op Merwelanden tegen het team van de Hooge Roterdamse 5.

Na onze eerste wedstrijd gewonnen te hebben en de resultaten van De Hooge Rotterdamse de afgelopen twee weken waren de verwachtingen dat we deze wedstrijd konden winnen.

 

Eerst even wat over de baan, deze lag er prachtig bij, de eerste negen holes zijn naar mijn mening mooier dan de tweede negen. Bij de eerste negen veel bomen en smalle fairways en hoogte verschillen. Bij hole 2 loop je langs het Merwede kanaal en bij hole 6 langs een groot meer. De tweede negen zijn meer open terrein en bredere fairways met een aantal lange holes. Min puntje van deze baan is dat het midden in een industrie terrein ligt met erom heen fabrieken oa DuPont die niet zo’n lekkere lucht ( zeg maar gerust stank) uitstoten.

 

Dan de wedstrijd, in de ochtend speelden we met onze beproefde opstelling Atse met Leo, Paul met ondergetekende en Gert met Rick. Team 1 en 3 hadden een spannende strijd die tot de een na laatste hole doorging het 2e team werd afgedroogd  en verloor met 4 en 3 wat we ook probeerden de tegenstander Adri en Edwin waren ons de baas. We gingen dus lunchen met een 0-6 achterstand.

Na de voortreffelijke lunch was de opdracht simpel maar tevens lastig we moesten gewoon onze partijen winnen. Atse had het niet zo heel moeilijk en won met 6 en 4, Gert deed het nog beter en won met 7 en 6, Bert moest vechten na een in eerste instantie goed begin (4 up na vier holes). Uiteindelijk kon ik de wedstrijd op de laatste hole beslissen in ons voordeel nadat ik met nog 2 holes te spelen 1 down stond. De stand was nu dus 6-6 en een overwinning was zeker niet uitgesloten.

De volgende die binnenkwam was Leo die een gelijkopgaande strijd had tot de laatste paar holes helaas gingen die naar de tegenstander zodat Leo met 3 en 1 verloor. Toen was het wachten op Paul die we onderweg wel door de baan zagen sjokken waaruit we niet konden afleiden hoe het ging. Paul vertelde later dat het een gelijkopgaande strijd was maar dat hij op het eind de zege moest laten aan tegenstander Paul 2 en 0. De overwinning was dus voor De Hooge Rotterdamse. De uitslag van de laatste wedstrijd was dus voor de analen en Rick zal er ook niet rouwig om zijn dat we er niet veel woorden aan vuil maken (8 en 6). Het was een beetje een domper dat we deze wedstrijd verloren daar we ons vooraf goede kansen gaven. Het lag zeker niet aan het weer dat gezien de voorspellingen heel erg meeviel.

Volgende week tegen Capelle zonder onze kopman Atse maar met Mikel. Wie weet gaan we voor een verrassing zorgen.

 


 

 Na een spannend verlopen eerste competitiedag was het nu onze beurt om gastheer te zijn. De lat was die dag al hoog gelegd met oesters en bijbehorend vocht die tijdens de wedstrijd werd aangeboden. Een choco-reep en een appel was dus voor ons geen optie. Haring zou het worden. Daarom is ons Hoofd Inkoop op pad gestuurd naar Scheveningen om daar wat goede haring in te slaan.

 

Maar eerst natuurlijk de ontvangst van de teams, sommigen waren kennelijk bang te verdwalen en zo vroeg vertrokken dat ze bijna eerder op Bentwoud verschenen dan wij. Tja, het is ook een eind rijden vanuit Capelle ad IJssel. In ieder geval bleken ze er allemaal weer zin an te hebben met elkaar de strijd aan te gaan.

 

Gedurende de dag tekende zich af, wat de zich de eerste dag al een beetje aankondigde: Eén team lijkt toch wel veel sterker te zijn dan de rest. Een minpuntje was wel hun kopman: De twee groepen achter hen zagen hem zoveel oefenswings maken, dat ze zich bij het haringhappen op hole 10 afvroegen of hij daarbij ook eerst drie oefenhappen had genomen. We moesten hen teleurstellen: Hij lust geen haring.

Bij de meeeste anderen ging de haring (met uitjes én korenwijn) er gretig in.

Of het aan de versnapering lag of niet: zelden heb ik zoveel goede afslagen gezien op hole 10 (B1) als deze keer. Slechts één speler sloeg de bal het water in (en nam vervolgens tóch maar een korenwijntje).

 

Na de wedstrijden natuurlijk het onvermijdelijke biertje/wijntje ter verbroedering, gevolgd door een door Roest prima verzorgd Italiaans buffet.

 

We kunnen terugkijken op een succesvol verlopen thuisdag en kunnen de volgende competitiedagen gelukkig weer zelf de wei in.

 


 

Korte terugblik 1e competitiewedstrijd

Bentwoud heren 2 (27h) 10 april 2016 GC Capelle a/d IJssel

 

Vandaag is het dan zover. De eerste wedstrijddag van Bentwoud heren 2 27 holes. Plaats van handeling vandaag is de golfbaan van Golf & Country Club Capelle a/d IJssel. Voor hen die de baan niet kennen is het goed om te weten dat het de ontwerpers gelukt is om hier een 18 holes parkbaan inclusief clubhuis en drivingrange onder te brengen op een relatief  klein gebied. Daar waar Bentwoud heel veel ruimte biedt was het hier wel een flinke  omschakeling. Smalle fairways, kleine greens en hoge bomen maken de holes hier niet eenvoudig bespeelbaar.

 

Daar waar we hier vorig jaar de eerste wedstrijd gestaakt zagen worden door de hevige regenval  is het vandaag fantastisch weer. Volop zon en een klein briesje zorgen voor aangename omstandigheden. Atse moet helaas de eerste competitiewedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Herman Haarman is bereid gevonden zijn plek in te nemen.

 

Tegenstander vandaag is het herenteam 2 van Landgoed Bergvliet uit Brabant. Bij de greensomes blijkt al dat  beide ploegen goed aan elkaar gewaagd zijn. Zowel de combi Herman en Leo als de combi Gert en Rick delen de punten met hun tegenstanders. Bert en Paul weten uiteindelijk als enige de volle winst te pakken. Met een kleine voorsprong begonnen we na de lunch aan de singles. Ook hier bleek wederom dat de verschillen erg klein waren. De meeste singles bleven tot de laatste hole(s) spannend. Evenals in de greensomes wisten Paul en Bert wederom om de volle winst te behalen tegen hun tegenstanders. Bij een tussenstand van 8-8 was de spanning voelbaar op het terras. Uiteindelijk wist Rick in de laatste wedstrijd op de laatste hole de beslissende laatste 2 punten binnen te halen voor heren 2.

 

Na een heerlijk 3 gangen diner waarbij de gastheren in de speech van teamcaptain Gert  bedankt werden voor de puike organisatie en de overheerlijke oesters met Prosecco en korenwijn op hole10, kunnen we ons op gaan maken voor de 2e competitiewedstrijd waarbij heren 2 gastheer is op Bentwoud.