2017 Dames 2 - 27 holes

 

Van links naar rechts: Linda Lutz, Mildred Rijneker, Yvonne Elings (C), Caroline de Neef, Sophie van Besouw en Marije Siteur. Niet op de foto; Janny Wessels.

 

Hieronder de verslagen van de competitiedagen, waarbij het het laatste verslag bovenaan is geplaatst. Ook kan je via onderstaande hyperlink direct naar het betreffende verslag:

- Dag 1 - Vriendschappelijke wedstrijd

- Dag 2 - Spannende partijen

 

 

 

 

Spannende partijen

9 april – Bentwoud 6 versus Roxenisse 12 (golfbaan Roxenisse)

 

Verslagje competitiedag 2 Damesteam 27h Roxenisse - Bentwoud 2 op 9 april 2017
Al vroeg in de ochtend gingen we op pad naar Melissant, op het eiland Goeree Overvlakkee, waar golfclub Roxenisse haar thuisbasis heeft. En voor de preciezen onder ons: dit is dus geen Zeeland, maar Zuid-Holland.

 

Het was prachtig weer en de omgeving voelde ‘Oud-Hollandsch’ aan. Geen hoogbouw te bekennen, weilanden met een dijk waar af en toe reed een trekker overheen reed. Een oase van rust dus. Na het drinken van een kop koffie en thee  inclusief een heerlijke Zuid-Hollandse appelkoek, begaven we ons naar de driving range. Tijd om ons klaar te maken voor onze eerste officiële wedstrijd. De vorige partij tegen Leeuwenbergh was immers vriendschappelijk.

 

 

Tegen de thuisclub
Nadat De Hooge Rotterdamsche gestart was tegen Leeuwenbergh, konden wij onze golfkunsten laten zien tegen thuisclub Roxenisse. Yvonne en Mildred vertrokken als eerste, gevolgd door Caroline en Linda. Sophie en Marije sloten de rij. Op papier waren we zeker de underdog, maar je weet nooit hoe het loopt. Yvonne en Mildred speelden niet slecht, maar door de trage greens (hoe anders dan op Bentwoud!) liep het putten niet optimaal en dat is lastig voor de score. Caroline en Linda hielden lang stand, maar moesten op hole 8 de overwinning aan de tegenstanders laten. Sophie en Marije vulden elkaar goed aan, maakten weinig fouten en konden op hole 6 de overwinning in hun zak steken. Met een tussenstand van 4-2 voor Roxenisse lunchten we heerlijk in het zonnetje.

 

Monter en een grote glimlach
Vervolgens de singles. Ondanks de best grote handicapverschillen waren het spannende partijen!
Onze captain Yvonne ging als eerste van start en speelde een mooie pot. Maar als je met parren de holes niet kan winnen, dan is die ander gewoon op dat moment nog net iets beter.  Caroline, monter als altijd, genoot volop van haar wedstrijd, maar moest op hole 16 haar meerdere erkennen in haar tegenstandster. Sophie was in een goede flow na de gewonnen ochtendpartij met Marije en won haar wedstrijd. Mildred streed als een leeuw tot en met hole 18 voor de overwinning en verloor uiteindelijk nipt aan. Marije zat in dezelfde flow als Sophie en wist heel verrassend haar partij te winnen van haar tegenstandster wiens handicap zo’n 10 (!)  punten lager lag. Met een grote glimlach ontving ze de felicitaties van haar teamgenoten. Linda had het zwaar tegen haar geroutineerde tegenstandster en moest, ondanks goed tegenspel, de overwinning aan de ander laten. Eindstand:
12-6 voor Roxenisse.

 

We sloten deze mooie zonnige golfdag af met een gezellig diner en reden tevreden weer naar huis. Over twee weken mogen we weer. Dan spelen we op Leeuwenbergh tegen thuisclub Leeuwenbergh.

 

 

 

Vriendschappelijke partij

2 april - Bentwoud 7 versus Leeuwenbergh 11 (Hoge Rotterdamsche)

 

Op zondag 2 april was het dan zover. De eerste competitiedag voor de dames 2 van Bentwoud op de Hooge Rotterdamsche. Het was vroeg dag maar wat een prachtige zonnige dag.

 

Luid applaus

Enigszins gespannen gingen we als eerste van start voor de Greensomes, hoewel het een vriendschappelijke wedstrijd was tegen het team van Leeuwenbergh.  Het was een spannende strijd! Vooral het koppel Mildred-Yvonne heeft echt gestreden voor de puntjes, want hole 9 was de beslissende hole en die wonnen zij! Onder luid applaus van Odette Zonneveld en Caroline van der Spek  die op hole 9 stonden te kijken.

 

Verkwikt

Tijdens de lunch bleek dat we de Greensomes all Square hadden gespeeld. Voor wie wilde kon van Odette een heerlijke (sport)massage krijgen in de dames kleedkamer en zo gingen we verkwikt weer van start voor de singles. Het was niet makkelijk maar we hebben gegolfd voor wat we waard waren. Alleen Yvonne en Sophie hebben de singles gewonnen, Yvonne met 4&2 en voor Sophie viel de beslissing in haar voordeel op de laatse hole, maar voor de anderen was de strijd toch al gestreden bij hole 16. Uiteindelijk is de stand 7-11 geworden. Niet verkeerd voor een eerste begin.

 

Zondag 9 april starten we op Roxenisse tegen het team van Roxenisse en dan voor het 'eggie'. Marije, Yvonne en Mildred hebben inmiddels de baan al verkend en de strategie bepaald. We gaan er weer voor en zo te zien wordt het weer een prachtige golfdag.

 

Het team van dames 2 Bentwoud.