2017 Heren 2 - 27 holes

Van links naar rechts: Richard Onstenk, John van der Spek, Rob Kleihorst, Leo van Hemert, Bert van Blitterswijk (C) en Atse Hoekstra. Niet op de foto Mikel Lambrechts. Heren 2 wordt gesponsord door bouwbedrijf Van der Spek.

 

Hieronder de verslagen van de competitiedagen, waarbij het het laatste verslag bovenaan is geplaatst. Ook kan je via onderstaande hyperlink direct naar het betreffende verslag:

- 2 april - Rookies

- 9 april - Bentwoud Heren 2, als de brandweer!

- 23 april - Gastheer op bentwoud

- 30 april - Het zat niet mee!

- 7 mei - De sfeer liet ons geen moment in de steek

 

 

 

De sfeer liet ons geen moment in de steek

Bentwoud 4 versus Hitland 14 (Oude Maas)

 

Zondag  speelde wij onze laatste competitiewedstrijd op de mooie parkbaan van golfcenter Rhoon. Gastheer is golfclub Oude Maas. Het golfcenter in een zeer rustig gelegen gebied aan de Oude Maas, tussen Rhoonse en Carnisse grienden. De baan is voorzien van een mooie verzameling bomen en waterpartijen. De greens zijn niet al te groot en ook niet al te snel. Door de aanwezigheid van de vele bomen en doglegs is coursemanagement op deze baan erg belangrijk. 

 

Kwestie van tijd

Na een week van voorbereiding en focussen vertrokken wij met de spelersbus naar Rhoon, onder de rook van Rotterdam. We hadden nog maar één wedstrijd die we moesten winnen. Alles wees erop dat we er klaar voor waren. De huldiging was een kwestie van tijd. Onze hoofdsponsor, bouwbedrijf Van der Spek BV, kreeg zelfs al een levensgroot schilderij van het kampioenenteam voor op  zijn “stokken-was-kamertje”. Wat kon er mis gaan!

 

Teamspirit

Tegenstander was is het team Hitland. Onze opdracht is duidelijk. Alleen bij winst op Hitland zouden de kurken van de door de Leidse Fles in het vooruitzicht gestelde champagne kunnen knallen. Alle supporters die konden waren aanwezig. In ons geval was dit Rob Kleihorst. Rob had zich voor deze week vrijwillig aangemeld als reservespeler. Klasse Rob en kenmerkend voor de goede teamspirit! 

 

Langste eind

De greensome partijen kende een spannend verloop waarbij uiteindelijk Hitland in 2 van de 3 partijen aan het langste eind trok. Alleen John wist zijn partij deze ochtend winnend af te sluiten, ondanks dat Mikel dat probeerde te verknallen (-:. Dus na de lunch had Hitland vier punten van de zes.

 

Feyenoord

Over de singles kunnen we kort zijn. Bij de turn kregen we een heuse Feyenoord Tompoes. Toen stonden er 4 van de 6 partijen al down. U begrijpt; toen knakte er wat. Wat precies weten ze in Rotterdam niet. Maar dat wij niet de enige waren die een kampioenswedstrijd kunnen verprutsen verzachte de pijn nog enigszins.  De partijen  werden op 1 na allemaal verloren. Alleen John van der Spek, onze sponsor, wist zijn partij winnend af te sluiten. Met een uiteindelijke 14-4 overwinning mag Hitland zich in onze poule de terechte winnaar noemen. Hitland……. die zien we over 2 jaar wel weer terug!

 

Al met al een teleurstellend einde van de competitie, zeg maar een debacle wat niemand zag aan komen. Desondanks moet vermeld worden dat de sfeer binnen het team ons geen moment in de steek heeft gelaten. Bedankt allemaal mannen!

Namens Heren 2
Mikel en Leo

 

 

 

 

 

Het zat niet mee!

Bentwoud 5 versus Oude Maas 13 op golfbaan Princenbosch

 

 

Om de teamspirit er in te houden, zijn we vandaag weer met de spelersbus van onze sponsor Bouwbedrijf van der Spek naar Bavel gereden. Een partijtje golf tegen De Oude Maas stond op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld op golfbaan Princenbosch bij Bavel, Noord Brabant. Een prima onderhouden parkbaan van 27 holes, wij speelden de A en de C lus.

 

 

Op het spel
Aan de voorbereiding kon het vandaag niet liggen, bijna alle team leden zijn voor wezen spelen en hebben de baan uitvoerig verkend, voordat er aan de wedstrijd begonnen werd. Niets maar dan ook niets wordt aan het toeval overgelaten. Er staat namelijk nogal wat op het spel; de koppositie in de vierde klasse met promotie naar de derde klasse.

 

Teamtenue
Om 8:00 eerst een bakkie koffie op de zaak bij John om vervolgens met een uurtje te arriveren in Bavel. Hier werden wij hartelijk ontvangen door de gastheren met koffie en cake. Omdat onze reserve van de dag, Leo ook was meegegaan, is er eindelijk gelegenheid om ons gehele team in het teamtenue te fotograferen. De heren staan er allemaal strak bij.

 

Goed gevoel
In de ochtend eerst de greensome afgewerkt op de C-lus met ongewijzigde teams, captain Bert twijfelde namelijk nog op hij Rob en John uit elkaar zou halen, maar dat heeft hij toch maar niet gedaan. Niet zonder succes, de pot werd gewonnen met 2&1. Ook Atse en Richard wisten hun pot te winnen. Captain Bert en Mikel ondervonden te veel tegenstand van Oude maas en moesten helaas de punten aan de spelers uit Rhoon laten. Met een goed gevoel van 4-2 gingen wij de lunch gebruiken.

 

Soepele start

Na een voedzame lunch, de soep was koud en de gehaktballen niet lekker :) was het tijd voor de singels. Dit beloofde een mooie middag te worden, de greensome was door onze eigen fouten niet overweldigend gewonnen, maar toch, de punten waren binnen. Wij starten op de A-lus met aansluitend de C-lus waar we ook de Greensome op gespeeld hadden. Atse ging als onze laagste handicapper als eerste de baan in. Pffff, dat viel niet mee, volgens eigen zeggen, ging de wedstijd door slecht spel van Atse zelf in 5&4 naar De Oude maas. Dan Captain Bert, soepele start en al snel stond het 4 up voor Bert! (Dode) kat in het bakkie, echter ook Bert strandde voor de eindstreep met 1 down.

 

Goed gemutst

Ongeslagen Richard deed wat van hem verwacht werd, het eerste punt was binnen AS op hole 18, goede gedaan Richard. Rob streed voor wat hij waard was, de tegenstander was taai en ging zomaar putts maken van 8 tot 10 meter, wat moet je dan? Dus op hole 18 moest ook Rob het vaantje strijken en gingen de punten wederom naar Oude Maas. John ging goed gemutst de baan in, zijn tegenstander bakte er immers niet veel van in de ochtend, maar hoe kan het tij keren! De lunch had hem zichtbaar goed gedaan, zelf goed gepeeld met zeven parren, maar dat was niet genoeg om de tovenaar van Oude Maas van de zegen af te houden; werkelijk alles lukte Johan deze dag. Resultaat: 2&1 voor de Oude Maas.

 

Menu

Toen Mikel, ook hij heeft een dapper gevecht geleverd tot aan hole 18, maar ook hier ging de zege met 1 up naar de Oude Maas. Totaal gingen wij dus met 13-5 de bietenbrug op. Dit was niet waar wij vooraf op gerekend hadden. Wat kan golf op sommige momenten toch een frustrerend spelletje zijn. Omdat wij laat de baan in gingen bleef er van onze borreltijd niet veel over. Nog even snel douchen en aan tafel. Het diner werd geserveerd in een aparte ruimte waar alle competitieteams ontvangen worden voor een prima diner, met natuurlijk asperges op het menu. Prima bedieningen, goede wijnen en lekker eten, een mooie afsluiting van toch wel mooie golfdag. Het resultaat was er dan niet naar, maar de gezelligheid heeft er zeker niet onder geleden. De stemming aan tafel was wederom bijzonder goed en de terugreis in de spelersbus verliep door de stuurmanskunsten van Bert, kijk uit er komt een auto van rechts, prima.
Volgende week staat Hitland 1 op ons menu, hier ligt onze laatste kans op de baan van Oude Maas om nog even wat recht te zetten.
Namens Bentwoud Heren 2
John.

 

 

 

Bentwoud Heren 2, als de brandweer!

9 april – Bentwoud 11 versus De Woeste Kop 7 (golfbaan Hitland)

 

Na de gewonnen competitie-ouverture 2017 van vorige week in het Zeeuwse Axel tegen de mannen van Princebosch (12-6), stond voor het weekend van THE MASTER, de mannen van De Woeste Kop 3 op het wedstrijdaffiche. Een prachtig affiche net als het clubembleem van een “woest” golfende Leeuw… of was het nou een tandeloze, te dikke (grizzly)beer zoals de mannen van de Oude Maas ons week in week uit, willen doen geloven?

 

Punten verdelen

Dit keer géén spelersbus, maar op eigen gelegenheid, wel of niet middels carpoolen naar Nieuwerkerk aan den IJssel, waar om 10:30 uur de eerste flight (Atse & Richard) afslaat van Tee 1 voor de greensomes. Captain Bert verwacht ons uiterlijk  9:15 uur in het fraaie restaurant HIT. Gastvrij ontvangen met koffie en Max Verstappen op het podium worden de wedstrijdformulieren ingevuld en de strategie bepaald. Deze keer zonder een van de succesvolle rookies van vorige week, John van der Spek (4pnt), maar dit werd volledig gecompenseerd door de ervaren Mikel. Samen met nog zo’n uiterst succesvolle rookie Rob lieten zij geen spaan heel van hun tegenstanders tijdens de greensomes met 4 om 2. Waar Atse en Richard het in de eerste flight net niet lukte de partij naar zich toe te trekken en uiteindelijk de punten moesten delen. Bert en Leo hadden het duidelijk moeilijk in hun wedstrijd en konden in de ochtend geen vuist maken tegen de “toverballen” van de net uit het café gerolde benjamins van de Woeste Kop. Zo kwam er een gelijke stand op het scorebord na de greensomes in de ochtend 3-3.

 

Plaats van handelen, de altijd zonnig en kurkdroge golfbaan Hitland!

Na een eenvoudig lekkere lunch, op een zon overgoten terras aan de green van de 18e hole, wordt om 13:30 uur gestart van hole 10 voor de singles. 12 punten zijn te verdelen, uiterste concentratie en focus is vereist. Onder ongewone (droge en zeer zomerse) omstandigheden voor de tijd van het jaar. Op een van de natste en laagst gelegen banen van Nederland, waar hoog aangespeelde ballen onder “normale” omstandigheid diepe pitchmarks achterlaten, worden nu de ballen als op een trampoline gelanceerd.

 

Vliegende start

Atse mag wederom als eerste van de tee, maar weet niet in een lekker ritme te komen en ziet zijn partij verloren gaan, met nog een hole te speken. Captain Bert, die z’n gehele outfit op elkaar heeft afgestemd (blauw, blauw, blauw) neemt revanche en wint ogenschijnlijk eenvoudig van één van de benjamins met drie up en 1 hole te gaan. Voor mijzelf eindigde de singles ondanks de 2 punten in een teleurstelling, met 3 up na 3 holes had ik een vliegende start. De tegenstander ondervond erg veel hinder van een rugblessure en gaf na hole 9 (nog steeds 3 up) de partij gewonnen. Beterschap Chris! Hierdoor kwamen we op voorsprong met nog 3 partijen te gaan. Heel even werd de stand nog gelijkgetrokken omdat de “Hot 7” van Rob, onder verdachte omstandigheden, koud uit de tas kwam tijdens de single! En de partij met 2 om 1 naar De Woeste Kop gaat. Inmiddels aan mijn 3e Leffe blond en 2e muntje “bitterballen” verwelkom ik de teams van Princenbosch 4 en Oude Maas 5 in het clubhuis. Oude Maas wint met 15-3 vrij makkelijk van onze tegenstander van vorige week Princebosch.

 

Balans
7-7 met twee singles te gaan, zouden onze ervaren rotten Leo en Mikel de balans in het team kunnen herstellen en net zoals de rookie’s vorige week de wedstrijd in het voordeel van Bentwoud beslissen... Ja dat kunnen ze! Beiden winnen hun single Leo 2&1 en Mikel 4&2 waardoor de eindstand op 11-7 komt. Goed te zien hoe de balans is binnen dit team. Het moet een genot zijn om hiervan captain te mogen zijn!

 

Mannen bedankt voor weer een mooie golfdag, tot over 2 weken als we gastheer zijn en onze tegenstanders mogen ontvangen op golfbaan Bentwoud en culinaire verwennerij gaan aanbieden van restaurant Roest!
Namens heren 2,
Richard

 

 

Rookies

1 april 2017 - Bentwoud 12 versus Princenbosch 6 (op golfbaan De Woeste Kop)

 

Eindelijk was het zover en konden we beginnen aan de competitie 2017 en dus op naar golfbaan De Woeste Kop te Axel. De verzamelplaats was in Pijnacker bij het bedrijf van John en daar gingen we in ons mooie nieuwe teamtenue gesponsord door Bouwbedrijf Van der Spek op de foto en werd onze spelersbus (ook mede mogelijk gemaakt door John) volgeladen met trolleys, golftassen en kledingtassen en nadat we allemaal onze schoenen ook bij ons hadden en ook de deuren van alle auto’s dicht waren gedaan (Richard) konden we op weg naar Axel.

 

Dat maakt indruk

John achter het stuur en twee bijrijders op één rij. De andere drie teamgenoten op de 2e rij. Ondanks alle mobiele navigatie, moesten we even goed kijken welke route of afslag we nou moesten hebben. We kwamen het parkeerterrein van de golfbaan de Woeste Kop oprijden met onze spelersbus en dat maakte indruk kan ik (Rob) u vertellen op onze tegenstanders uit de poule die ook op het parkeerterrein aanwezig waren.

 

Zeeuwse bolussen

Op naar de koffie met Zeeuwse bolussen en daarna konden we ons rustig voor bereiden op de drivingrange (mits je ballenkaart het doet, Bert) en putting green -welke ook wat later bleek- hetzelfde patroontje had als de greens, een ruit van gaten diagonaal en verticaal over de gehele breedte en lengte.

 

Mix van stabiliteit en nervositeit

Uit onze poule moesten we hier tegen Princenbosch 4 en speelde Hitland tegen Oude Maas. Onze captain Bert had de indeling gemaakt voor de greensome. Atse ging voor de toss en wij mochten als tweede van de tee-box weg in de ochtend. Atse en Richard een combi van ervaring en jeugdige onbevangenheid (rookie) als eerste en helaas waren die niet de bovenliggende partij, Princenbosch had namelijk een speler met handicap 5. Als tweede gingen Bert en Leo van start. Een combinatie van het lange spel en korte spel wat resulteerde in een winst voor hun partij. En als derde koppel gingen John en ik (beide rookies) van de tee-box weg, een mix van stabiliteit en nervositeit, maar bleek een succesvolle want we wonnen deze met 2 om 1. De tussenstand was 4-2 in ons voordeel en daarmee ga je lekker het clubhuis in.

 

Spectaculair

Na de heerlijke lunch op naar het tweede onderdeel de singles. Atse had het tegen de speler met hcp 5 zeer zwaar en was helaas de verliezende partij maar kwam tijdens zijn partij van een grote achterstand goed terug maar deze revelatie kwam een enkele hole te laat. Bert speelde een beste partij, maar moest met de finish in zicht de partij aan de tegenstander laten. Richard ging als derde van de tee-box en sloeg zijn 1e bal -plons- in het water. Richard wist zijn tegenstander toch vanaf de eerste hole te imponeren door de bal vanuit het water terug te slaan op de fairway. Een spectaculaire slag! En het begin voor een succesvolle partij! Top!

 

No fear

Toen mocht ik, Rob, tegen de speler waar ik in de ochtend ook tegenspeelde en die dacht even makkelijk met de winst ervan door te gaan. Echter wist ik de partij op de laatste hole binnen te slepen onder toeziend oog van alle teamgenoten. De na mij vertrokken Leo wist namelijk zijn partij vroegtijdig te winnen. Bravo! John onze stabiele factor en No Fear had zijn tegenstander een klop gegeven en zo konden we naar hole 19 toe met de winst op zak 12-6.

 

 

Teamprestatie

In het clubhuis was het gezellig vertoeven en de conclusie was dat de drie rookies, Richard, John en ondergetekende alle credits kregen en dit graag deelde met de ervaren teamgenoten. Tenslotte is het een teamprestatie en zonder de juiste adviezen waren we niet succesvol geweest. Verder werd er een prima diner geserveerd met de nodige sapjes erbij en konden we met een omweg terug naar Pijnacker.

Heren teamgenoten bedankt voor de mooie ervaring en volgende week op naar Hitland voor de volgende partij waar onze Mikel zal aansluiten om te spelen tegen De Woeste Kop.

 

Namens heren 2,
Rob

PS iemand nog een gele Callaway gevonden op de fairway of in een oud konijnenholletje?