2017_Heren 3 - 27 holes

Van links naar rechts en van boven naar beneden: Harry van Laviere, Mike Driessen (C), Martin van Laviere, Ton Korthout, Ron Gyzel, Edwin Ludwig en Jan Vollebregt.

 

Hieronder de verslagen van de competitiedagen, waarbij het het laatste verslag bovenaan is te plaats. Ook kan je via onderstaande hyperlink direct naar het betreffen verslag:

- 2 april  - Dikke winst

- 9 april - Dreamteam slaat toe

- 23 april - Ondanks 2 punten verlies toch kampioen!

- 30 april - Mooi rapport

 

 

 

 

 

Mooi rapport

Bentwoud 13 versus Zaanse 5 op golfbaan Westerpark

 

 

Vandaag (zondag 30 april) heeft Heren 3 de kampioenswedstrijd (eigenlijk waren we al kampioen, maar dat terzijde) gespeeld op Burggolf Westerpark. Stralende zonnetje, bentwoudwindje en een mooie golfbaan, het beloofde een mooie dag te worden voor Heren 3. Captain Mike was op een verdiende vakantie, want het valt niet mee hoor captain zijn van dat stelletje pubers van boven de 50. Martin is een prima vice-captain dus de hele organisatie liep weer als een zonnetje, een ieder stond op de juiste tijd op de juiste tee.

 

Geen walkover
Heren 3 was al kampioen maar kon nog een wel rol spelen in de strijd om de 2e plaats waar Anderstein, Loyaltee en de Zaanse omstreden. Uiteindelijke gewonnen door Loyaltee. De Zaanse was vandaag de tegenstander en was gebrand op een goede uitslag en had een topper ingevlogen die het Bentwoud lastig maakte. De ochtend werd geopend door onze routiniers Ton en Edwin en zij hadden het zwaar met de eerste mannen van de Zaanse en moesten een 2&1 nederlaag incasseren. Harry en Jan boekten een makkelijke 5&3 overwinning, snel afmaken zegt Jan dan. Ron en Martin moesten een stevig robbertje vechten maar mede door 2 mooie lange putts van Ron en een chip van lange afstand van Martin werd het overwinning voor de mannen van Bentwoud. Tussenstand na de ochtend 4-2 voor Heren 3, geen walkover dus.

 

Geweld

In de middag moest Ton alle zeilen bij zetten om de supersub van de Zaanse op een gelijk spel te houden. Deze supersub had afslagen waar menig topamateur jaloers op zou zijn.
Harry boekte een vrij eenvoudige overwinning met 4&3. Niets bijzonders te melden.
Edwin was zeer op dreef en boekte een monsterzege van 7&5.  Moest ook wel, vrouwlief kwam even langs om ons aan te moedigen. Erg leuk onze eerste supporter. Top!
Maar ja, dan heeft Heren 3 natuurlijk Jan. En Jan vindt het heerlijk op zijn tegenstander een zo'n ‘vervelend’ mogelijke dag te bezorgen en snel aan het bier te zitten. Resultaat van dit alles? Een 8&7 overwinning. Ron bleef niet achter en nam revanche op vorige wedstrijd en boekte een strakke 6&5 overwinning. Top Ron! Martin had een zware tegenstander, die volgens Martin ook nog eens veel geluk had. Resultaat helaas een 3&2 verlies. Martin als het een troost is; je bent een topper als vice-captain. Dank namens ons allen. Al dit geweld had als gevolg een 13-5 overwinning op de Zaanse.

Loyaltee had op deze slotdag een prima barbecue georganiseerd, zodat het op hole 19 nog lang gezellig is gebleven.

 

Het eindrapport van Heren 3: 

  • 3 gewonnen wedstrijden (6 punten) met een score van 47-7.
  • 4 topdagen.
  • 4 leuke banen.
  • 7 topspelers zowel in als buiten de baan.
  • 1 topteam.
  • Promotie naar de 4e klas!

 

Heren bedankt en gefeliciteerd, ik vond het een eer en genot om over jullie te mogen schrijven.
Harry

 

 

 

Ondanks twee punten verlies toch kampioen!

23 april - Bentwoud 16 - Loyaltee 2 (golfbaan Bentwoud)

 

Vandaag mocht Heren 3 wederom tegen de mannen van Loyaltee aantreden, dit keer tellend voor de competitie. Strijdtoneel ditmaal onze eigen thuisbaan.

 

Rond 8.45 uur druppelde de eerste mannen binnen om de gasten van Loyaltee, Anderstein en de Zaanse te ontvangen. Na de koffie en cake naar de driving range om de oude stramme lijven los en soepel te maken. Daar begint de wind al wat aan te trekken en pakte de eerste donkere wolken zich samen boven Bentwoud. Echt Bentwoud weer dus.
Tegen de tijd dat we naar de 1e tee gingen konden de regenpakken aan.

 

 

 

Knokken
Martin had zich opgeofferd om als starter te fungeren en John van de Spek (Heren 2) was zo aardig om als spotter op de 1e hole aan het werk te gaan. Top John, dank namens ons allen. Als eerste gingen Harry en Mike de baan in, helaas verloren zij de 1e hole maar daarna ging geen hole meer verloren en werd een mooie 4&3 overwinning geboekt.
Ton en Edwin hadden meer moeite met de tegenstanders en wisten op ervaring met 2 up te winnen. Ook Jan en Ron moesten tot het einde door knokken om met 2&1 te winnen.
Een mooie 6-0 tussenstand tijdens de lunch dus.

 

Brute kracht versus ervaring
Ook bij het begin van de middagronde was het weer nat, Martin en John hadden het niet getroffen, niet spelen maar toch nat worden. Top mannen! Captain Mike mocht als 1e afslaan en had het in het begin lastig met zijn tegenstander, maar boekte toch een mooie 4&3 overwinning. Ton als 2e speler moest al zijn ervaring en routine in de strijd gooien om de longhitter van Loyaltee te verslaan. Ervaring wint toch van brute kracht 2&1 voor Ton. Klasse!

 

Heerlijk team
Harry maakt carrière binnen Heren 3, begonnen als 5e speler nu al 3e speler en de geruchten gaan volgende week 2e speler. Gelukkig kon hij zijn plaats waarmaken met een mooie 7&6 overwinning. Edwin, onze andere routinier, had ook geen moeite met zijn tegenstander en boekte ook een simpele overwinning 7&6. Heerlijk zo'n team.
Ron had het zwaar vandaag met zijn tegenstander, en volgens Ron zelf ook met zichzelf, en moest een dubbel verlies incasseren. Ron moest de overwinning (3&1) aan zijn tegenstander laten en tot grote vreugde van zijn teamgenoten verloor ook nog zijn ´clubbie´ met 1-0 in Eindhoven.

 

Teamwerk
Onze super invaller Jan; hoe zo invaller gewoon volwaardig teamlid, had totaal geen enkele moeite met zijn tegenstander en behaalde een strakke overwinning met 7&5. Lekker Jan! Administratie werkt vlekkeloos verwerkt door Martin, echt teamwerk dus. TOP!

Eindstand 16-2 voor Heren 3 waardoor de promotie en het kampioenschap binnen zijn. Met nog 1 wedstrijd te gaan, is Bentwoud niet meer in te halen. De heren kunnen zich -ondanks de 2 verliespuntjes vandaag- een verlies van 18-0 veroorloven. Captain Mike kan dus rustig op vakantie naar het zonnige Spanje.
Uiteraard geven de mannen van Bentwoud volgende week op golfbaan Westerpark te Zoetermeer nog een keer vol gas tegen de Zaanse om de laatste paar puntjes binnen te halen.

Golfgroeten,
Heren 3

 

 

Dreamteam slaat toe

9 april - Bentwoud 18 - Anderstein 0 (golfbaan Zaanse)

 

Nadat afgelopen week op Anderstein een mooie overwinning is geboekt op Loyaltee (nog niet tellend voor de competitie) stonden vandaag op de Zaanse de mannen van Anderstein op de agenda.

 

Iedereen op scherp

Door de weeks was nog even druk geoefend door de Heren. Harry was door Ron nog even op scherp gezet. Harry stond namelijk tijdens een oefenronde na 9 holes 4 up, maar werd door Ron nog even met 3&1 van de baan geveegd. Ook scherpten Martin en Harry de handicaps aan tijdens de maandbeker. Jan heeft tijdens de maandbeker even alle slagen die in het golfspel voorkomen geoefend tijdens wat helaas ten koste ging van zijn score. Maar ja, alles voor het team zegt Jan dan. Mike en Edwin hebben op zaterdag nog uren op drivingrange gestaan om de techniek aan te scherpen. Ja, de mannen van Heren 3 doen echt alles om goed voorbereid voor de dag komen.

 

Geheim wapen

Vandaag moesten we onze Nestor (Ton) missen. Ton had wel een zeer goede reden, hij heeft zijn zoon gesteund en aangemoedigd tijdens de marathon van Rotterdam. Maar Heren 3 heeft natuurlijk een geheim wapen. Als een van de vaste spelers ontbreekt hebben we Jan die elke positie in het team moeiteloos invult. De captain hoefde dus ook niet te schuiven met namen, Jan neemt moeiteloos de plaats in van Ton. Mike en Harry mochten de wedstrijd openen en boekten een vrij eenvoudige overwinning. Ook de duo's Edwin/Jan en Ron/Martin haalden makkelijk de punten binnen. Voor Martin en Ron de eerste overwinning samen, de chemie wordt steeds beter en voorspelt een mooie toekomst voor dit duo. Na de ochtend partijen dus een ruime voorsprong van 6-0.

 

"ze waren namelijk erg kort"
Na de heerlijke lunch werd door captain Mike de opstelling voor de middagpartijen gemaakt. Daar Harry, Jan en Ron dezelfde playinghandicap hebben kunnen de plekken 3 t/m 5 de door captain vrij worden ingedeeld; wat een luxe! Na kort beraad werd besloten dat Harry als 3e, Jan als 4e en Ron als 5e het strijdperk zouden betreden. Uiteraard mocht Mike de middag openen en ging Edwin als 2e de baan in en als vaste slotspeler hebben we natuurlijk Martin. Over de partijen kunnen we heel kort zijn; ze waren namelijk erg kort. Grootste overwinning werd geboekt door Harry met 7&6 en de langste partij werd besloten met een 4&3 overwinning. Kort gezegd de mannen van Heren 3 waren een maatje te groot voor de mannen Anderstein, die zich overigens goede verliezers toonden en de nederlaag zeer sportief opnamen.

 

Mooie overwinning
Uiteraard werd er op een zonovergoten terras nog even gezellig gepraat onder genoot van een biertje en hapje. De goede lezer en wiskundige heeft uit het stukje kunnen halen dat Heren 3 een mooie overwinning hebben behaald van 18-0. Op 23 april zal Heren 3 op thuisbaan Bentwoud aantreden tegen Loyaltee (nu tellend voor de competitie), supporters zijn uiteraard welkom. Entree is gratis, alle steun welkom.

 

Groeten,
Heren 3

 

 

Dikke winst!

2 april 2017 - Bentwoud 14 versus Burggolf Loyaltee 4 (op golfbaan Anderstein)

 

Na een mooie voorbereiding met ruime overwinningen op Heren 2, Leeuwenbergh en Heren 1 ging Heren 3 vandaag op weg naar Anderstein. Het weer zat mee, heerlijk zonnetje aangename temperatuur. Ook de omgeving mocht er zijn mooie golfbaan op een bosrijk landgoed. Kortom de omstandigheden waren perfect voor een goede pot golf.

 

Vastberaden
Vandaag moest Burggolf Loyaltee heren 2 er aan geloven. Captain Mike had wat rugklachten, maar met de nodige medicatie was hij klaar voor zijn taak. Hij maakte de opstelling en na de koffie stuurde hij Ton en Edwin als eerste de baan in, vervolgens ging hij zelf de baan in met Harry. Het slot werd verzorgd door Ron en Martin. Na de ochtend ronde hadden de mannen 4 punten binnen gebracht. Ron en Martin hadden helaas niet kunnen winnen, maar waren vastberaden om na de kroketten de volle buit binnen te halen.

 

Beter dan Feyenoord
Na de middag ronden mochten er nog 10 punten worden bijgeschreven. Dit keer moest de captain helaas de 2 punten aan de tegenstander gunnen, maar het was al een hele prestatie dat hij de 27 holes had volbracht. Een ware captain geeft niet op!  Hij mocht als beloning al zijn mannen met de volle buit verwelkomen op het terras. Al was het wel lang wachten op Martin, die na een flinke achterstand toch nog op de laatste hole wist te winnen. Slotconclusie dikke winst op Burggolf Loyaltee met 14-4. Helaas kon Feyenoord deze prestatie niet evenaren al dacht Ron daar anders over.

 

Volgende week gaan we op pad naar de Zaanse. Jan vervangt dan Ton vervangen, omdat Ton zijn zoon gaat aanmoedigen tijdens de marathon van Rotterdam.

Golfgroeten van Heren 3