2019 Dames 1 senioren 27 holes (donderdag)

Dames 1 senioren. Boven vlnr: Ria Schotte, Hanneke Andringa, Geertje de Wit, Maria Loomans.
Onder: Ciska Tijssen, Conny van Rossem.

 

Gastvrouwdag Dames 1 Senioren op Bentwoud

(donderdag 11 april 2019)  

Eindelijk was het dan zover.... de donderdag-competitie kon beginnen! De teams op zondag hadden al twee wedstrijddagen achter de rug en wij waren nog steeds alleen maar aan het trainen met ons team. Ons geduld werd echter nog meer op de proef gesteld doordat wij gastvrouw waren op de eerste wedstrijddag en we een week extra moesten wachten voor onze eerste echte wedstrijd. 

 

Vanaf 9 uur ontvingen wij de dames-seniorenteams van Princenbosch, Albatross, Groendael en Capelle in ons clubhuis. Meteen een leuke kennismaking met alle teams. Het was erg koud, dus de dames gingen dik ingepakt de baan in. Het voordeel was dat het niet heel druk was met recreatieve spelers en er goed doorgelopen kon worden.

 

Al tijdens de lunch hoorden we de verhalen van de uitdagingen op onze baan: stevige wind, harde ondergrond, snelle greens. Meermalen werd over de green geslagen en waren er discussies over het op de juiste manier droppen van de bal als deze in het water was beland (zoals bij A7). 

 

Aan het einde van de dag waren de eerste kaarten geschud: Princenbosch en Capelle hadden hun eerste wedstrijd gewonnen.

 

Wat volgde was een gezellig samenzijn met een heerlijke borrelhap en een prima verzorgd competitiemenu. Dank voor de uitstekende catering en bediening! We hebben een mooi visitekaartje achter gelaten.

 

 

De kop is eraf! 

 

 

 

1e wedstrijddag op Golfclub Capelle:  Bentwoud 1 - Princenbosch 3

4-14

(donderdag 18 april 2019) 

Na weken, dag en uren trainen stonden we er he-le-maal klaar voor. Serieus, de eerste training was begin januari! En dan waren we de eerste competitiedag (11 april) ook nog gastvrouw op Bentwoud, dus viel er niets te spelen.

 

Dus eindelijk, de eerste echte wedstrijddag: naar Capelle, met z'n zessen. Helaas zonder onze top-speler Petra, die door ski-blessure leed moet afhaken van de competitie. Gelukkig hebben we onze roze bandana, geschonken door Petra, en doet ze toch een beetje mee.

 

De ontvangst was zoals het hoort: koffie, lekkers, munten, menu invullen.

Inslaan en gáán voor de greensome. We speelden tegen Princenbosch: op papier veel sterker, maar dat hoeft niet te betekenen dat je verliest, toch?

 

We doen het best prima in de greensome, één gewonnen en helaas één maar net verloren: stand 2-4. 

Topweer, dus in de middag de rokjes/bermuda's aan, heerlijk. De baan ervaarde ik als wat saai, altijd weer die bunkers om de green, en alles een beetje vlak. 
De singles spelen we echt niet slecht, maar Princenbosch is gewoon te goed: één partij gewonnen, waardoor we maar 2 puntjes binnen hebben gesprokkeld.

 

Eindresultaat is een verlies van 4 - 14. 

 

Maar wat belangrijker is: we hebben lekker gespeeld, gezellig gelunched en gedineerd. En rozig naar huis!

 

 

2e wedstrijddag op Princenbosch:  Albatross 2 - Bentwoud 1 

10 - 8

(donderdag 25 april 2019) 

Opgetogen vertrokken we om half acht naar de golfbaan Princenbosch bij Breda. Omdat het  voorjaarsvakantie was waren we om negen uur, ruim op tijd, op onze plek van bestemming. Na heerlijke koffie met appeltaart en een warm welkom van de dames van Princenbosch zijn we ons gaan voorbereiden op weer een spannend set wedstrijden. 

 

Conny en Maria gingen als eerste de baan in terwijl de zon nog scheen. Toen alle greensomes weer in het clubgebouw aankwamen hadden we als team Bentwoud 4 punten verdiend. Met elkaar was het tijd om te genieten van een heerlijke lunch voordat we weer de baan in gingen voor de singles wedstrijden.

 

Al heel snel werd de zon door donkere wolken verdreven. In de storm, regen en soms een beetje hagel werden de eerste negen holes door iedereen gespeeld. Gelukkig waren we goed gekleed voor dit slechte weer. Maar de goede keding heeft ons niet geholpen om veel wedstrijden te winnen. Tijdens het heerlijke diner vertelde de captain van Princenbosch dat het team uit Capelle met 10 punten had gewonnen en dat Bentwoud 8 punten  bij elkaar gesprokkeld had. Een beetje teleurgesteld maar toch tevreden over de gezellige dag, zijn we rond 20.00 uur weer naar huis gegaan. Volgende week doen we weer een poging om punten binnen te halen op de golfclub Groenendael in Wassenaar.

 

 

4e wedstrijddag op Albatross:  Bentwoud 1 - Groendael 1 

4 - 14

(donderdag 9 mei 2019) 

Voor de laatste wedstrijddag gingen we op pad naar Albatross in Prinsenbeek, Noord Brabant.

Een onverwacht prachtige dag met zon: we hebben eindelijk weer eens in onze polo gespeeld! De bui aan het eind van de dag vergeten we gewoon.

 

Als gewoonlijk kregen een fijne en gastvrije ontvangst, dit keer met een worstebroodje bij de koffie.... voor de niet-Brabo een beetje vreemd, voor de echte Brabo een feest van herkenning.

 

De baan lag er prachtig bij om de strijd tegen Groendeal aan te gaan. Onze beide teams stonden op de laatste plaats in de poule, dus het ging deze dag om wel/niet degradatie. Met onze 'invaller' Elly en onverwachte support vanaf de zijlijn van geblesseerde Petra, hebben we gestreden, en helaas ....gezien de eindstand meer dan vol verloren.

 

Het waren sportieve strijdtonelen: veel speelsters hebben het in de matchplay volgehouden tot hole 16, 17 of 18. Maar het lukte in de meeste wedstrijden net niet.

 

Maar gezellig was het: we zijn uitgeluid met een luidkeels "We zullen doorgaan", zure matten en zakdoekjes voor onze tranen. Er is op tafel gedanst en polonaise gelopen, gespeecht en gelachen, veel gelachen. We hebben het erg naar onze zin gehad in deze poule.

 

Volgend jaar weer terug naar de 4e klasse, ook leuk!