2019 Dames 1 - 27 holes

Eerste competitiedag van dames 1

Na een aantal weken voorbereiding met oefenwedstrijden tegen het herenteam van de vrijdag, Heren 1 van de zondag en damesteams van Westerpark en Zeegersloot was het dan zover. De eerste NGF competitiedag van de dames 1 Hoofdklasse van Bentwoud.
Voor Karen, Jacqueline en mij (Conny) de eerste keer. Tonny, Joke en Dorine hebben al meer ervaring.
Om half 8 verzamelen (Tonny, Karen en Conny) en zijn we naar Regthuys in Noord-Holland vertrokken. Daar waren onze andere drie teammies ook al gearriveerd. We werden ontvangen door het team van Regthuys met koffie/thee en een muffin. De teams van GVN en Leeuwenbergh kwamen ook net aan, dus maar even ons voorstellen. Erg gezellig was het gelijk.
We speelden tegen GVN en zij wonnen de toss en wilden als eersten afslaan.
De eerste flight werd om 10.30 uur door een dame van Regthuys weggestart op de Dijkenlus. Bij hole 1 waren twee spotters halverwege de hole gaan staan. Onze ballen hoefden ze niet te zoeken, die lagen midden fairway.
Ondanks de zon was het best wel koud. De harde wind uit het noorden verpestte het een beetje. Maar dat mocht de pret niet drukken, al werden er wel wat meer kledingstukken aangedaan. Karen en ik hebben de greensome gewonnen met 1 up. Joke en Tonny verloren op de laatste hole en Dorine en Jacqueline verloren ook hun partij van een sterk spelend koppel. Bij binnenkomst in het clubgebouw stond er een heerlijke lunch op ons te wachten.
Om half twee ging de eerste flight van de single weer van start op de Tulpenlus. De wind was wat steviger geworden. Gelukkig wel met af en toe toch nog zon.
Tonny heeft haar single gewonnen met 1 up ( van iemand met handicap 5, klasse Tonny). Karen heeft haar single gelijk gespeeld en ik heb mijn single met 6/5 gewonnen. De dames van GVN pikten de andere drie singles in. Al hebben we met 11-7 verloren van GVN, we hebben wel met z'n allen ons best gedaan.
En we hebben het leuk en gezellig gehad, wat ook heel belangrijk is.
Als afsluiting hebben we een heerlijke daghap (wij toevallig allemaal een geitenkaassalade) gegeten samen met de dames van GVN.
Rond 18.00 uur gingen we weer op weg naar huis.
Deze dag heb ik zelf als heel erg leuk ervaren.
Conny

Tweede competitiedag (Leeuwenburgh) Regthuys – Bentwoud 1

(07-04-2019)
 
Na Golfbaan Regthuys in de kop van Noord-Holland was de 2e NGF competitiedag een thuiswedstrijd te noemen op de Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh.
Ons team compleet, en met heel veel zon en zin de 2e competitiedag in.
We werden verwelkomd door de dames Leeuwenbergh.
Start van de dag met een kopje koffie en een stuk taart van een jarige bij GVN (Yvonne).
Inspelen, chippen en putten, je kent het wel en daarna een wandeling naar hole 10 voor de Greensomes. Hier kwam Virginia den Breems ook nog even buurten om te kijken hoe het met Dames 1 verging, TOP!

Vandaag spelen we tegen Regthuys. Voor deze speelsters hun eerste echte NGF competitiedag, omdat zij de eerste speeldag gastvrouw waren.

De indeling van ons flights waren deze week gelijk aan vorige week, resp: Tonny & Joke, Dorine & Jacqueline (ik) en Conny & Karen. Het was tot het laatst toe spannend voor de 1e en 3e flight, waar op de laatste hole nog A/S behaald kon worden, maar helaas viel de munt de andere kant op en verloren zij beiden nipt van Regthuys. Bij de 2e flight kon de tegenpartij nog A/S halen, maar hier kon Bentwoud de winst met 2 UP binnenhalen.

Na een heerlijke lunch op het zonnige terras, zijn we ons klaar gaan maken voor de Singles Matchplay.
In de middag betrok het even en vielen er wat spetters, maar de temperatuur bleef prima, en de donkere lucht klaarde snel weer op.
Joke won haar matchplay met 4UP en 3 holes te gaan. Dorine won op hole 18 met 2 UP en ik op hole 17 met 2 UP en 1 hole te gaan. Karen heeft A/S gespeeld op hole 18, waarbij haar tegenstandster haar put voor de winst miste. Regthuys heeft de andere 2 partijen binnengehaald. Eindresultaat: Regthuys – Bentwoud 9-9
Wat verder nog opvallend was: Zeewolde, de winnaar van vorig jaar, had vorige week al hun Singles gewonnen, dat is deze week tegen GVN niet gelukt, 2 A/S en de rest verloren. Daar wordt het scorebord ineens heel anders van.

‘s Avonds een heerlijk Indisch buffet gegeten met als toetje nog een stukje taart van GVN.

Vierde competitiedag (Leeuwenburgh) Leeuwenbergh 1 – Bentwoud 1

(12-05-2019)

Eén puntje nodig…


Deze laatste dag was spannend in onze poule, Hoofdklasse dames 27 holes. Strijd tussen GVN en Regthuys om de plekken 1 en 2. Strijd om degradatie te voorkomen tussen Leeuwenbergh en Bentwoud.

 

We hadden dit jaar te maken met een flinke teamwissel. Lage handicappers verlieten het team, maar we hebben uiteindelijk drie enorm enthousiaste speelsters gevonden die ons team weer compleet maakten. Op papier waren we de zwaksten in de poule. In plaats van gaan voor de eerste plaats was ons doel handhaven in de hoofdklasse. 
In de vorige wedstrijden hebben we zeker ons mannetje (sorry, ons ‘vrouwtje’) gestaan. Er waren mooie overwinningen, greensomes en singles werden nipt verloren of eindigden in all square en uiteraard waren er ook dikke verliespartijen. 
Met 13-7 verloren we van de kampioenen, 9-9 speelden we tegen de uiteindelijke nummer twee van de poule. Nummer drie heeft van ons gewonnen met 12-6 en nu stonden we op deze laatste speeldag tegen Leeuwenbergh op de baan. Wij hadden aan gelijkspel genoeg…

 

In de ochtend met de greensomes ging na een paar buitjes de zon schijnen en zeker voor Bentwoud. Marloes en Tonny kwamen binnen met winst. Joke en Dorine hadden helaas teveel weerstand, maar Jacqueline en Conny konden hun partij ook afsluiten met een glimlach. We stonden 4-2 voor.

De lunchpauze was deze keer lang genoeg, de lunch was lekker en we stonden daarna weer gevuld en gemotiveerd op de tee voor de singles. We hadden dus nog vijf punten nodig om te handhaven. 
Aan de baan zou het nooit kunnen liggen. Zeewolde is een schitterende baan met brede fairways en mooie vergezichten naar andere holes.

 

De strijd in de singles was groot. Marloes had te maken met een tegenstandster die maar een paar foutjes maakte. Ondanks haar eigen goede spel eindigde het in een verliespartij. Tonny stond op hole 17 op voorsprong met 1 up. Ze wist twee punten binnen te slepen door op de 18e hole te halven met een mooie put. Nog drie te gaan…

 

Joke kwam daarna richting hole 18, maar de partij was al eerder beslist in ons nadeel. De hoop was gevestigd op de resterende drie speelsters: Dorine, Jacqueline en Conny. Aan de brede glimlach van de naderende Dorine konden we weer twee winstpunten aflezen. NOG 1… Wat een spanning. 

 

Conny kwam ook lachend binnen, maar Conny lacht altijd, dus dat zegt niets. Conny kon ook haar tegenstandster niet de baas. NOG STEEDS 1…

 

En daar kwam Jacqueline aan al spelende op hole 18. Haar partij bleek al beslist te zijn, maar dat wisten wij op dat moment nog niet. Daar kwamen wij echter wel achter toen ze de green naderde. Helaas, ook verlies. Degradatie is een feit, één puntje te weinig.

 

Wij (Tonny, Joke, Dorine, Jacqueline, Conny, Karen en Marloes) hebben de afgelopen weken allemaal ons steentje bijgedragen en er zijn mooie potjes gespeeld. Elke week hebben we ook nadat het laatste putje geput was, gezelligheid ondervonden samen met de tegenstanders.

Ons doel voor volgend jaar is al gesteld. We gaan onze stinkende best doen om weer terug te komen in de hoofdklasse.