2022 - Heren 3 27-holes (zondag)

 

 

Het team bestaat uit Richard Onstenk, Bert van Blitterswijk, Leo van Hemert, Atse Hoekstra, Rob Kleihorst, John van der Spek en Mikel Lambregts

 

 

 

Zondag 10 april 2022

1e wedstrijddag op Kleiburg

Bentwoud 3 - Wouwse Plantage 
10 - 8

Na onze promotie naar de 3e klasse in 2019 mochten we nu eindelijk weer de baan in en laten we de 2 Covid-jaren achter ons. We mochten starten op golfbaan Kleiburg en speelden daar tegen De Wouwse plantage.

Helaas zonder onze kopman Richard die zich ophield in Spanje: een soort van trainingskamp zullen we maar zeggen dan. En zonder Gert, die zich moest terugtrekken voor de competitie door een vervelende rugblessure. Namens het team: sterkte Gert.

 

Na een goede ontvangst met het gebruikelijke koffie- en theebuffet en een klein koekje op naar de drivingrange. Daarna gingen we vanaf hole 10 van start.

In de 1e flight zaten onze captain Bert samen met Leo en die brachten de 2 punten ruimschoots binnen.

De 2e flight onze Atse en ondergetekende. Deze match werd beslist op de een-na-laatste hole en ook hier dus 2 punten in de pocket.

De 3e flight met Johny en Mikel. Die hadden wat meer moeite en verloren hun match helaas, maar kwamen met de goede voornemens het clubhuis in om in de middag hun singles te gaan winnen.

Tijdens de greensome ronde stortte er nog wel even wat hagel op de baan en koelde het snel af. Dat was niet bevorderlijk voor het spel, maar de vooruitzichten waren prima in de middag.

 

De lunch was goed verzorgd en smakelijk en het broodje kroket was ook aanwezig: hoe moet je zonder de dag doorkomen.

 

We startten een kwartier eerder en nu vanaf hole 1. Als eerste mocht captain Bert de baan in. Daarna volgde de rest van het team de captain door de baan.

Helaas won niet iedereen zijn single maar deden Leo, Mikel, en Johny hun trouwe plicht. Ze brachten zo de eerste overwinning voor het team op Kleiburg binnen.

 

Kortom, een mooie start van de competitie! Na een snel diner, want vanwege de woeste kop moesten we nog voor het donker thuis zijn (geen lantaarnpalen daar), op naar huis. Volgende week ontvangen we onze poulegenoten op Bentwoud en gaan we onze concurrenten eens goed bekijken hoe zij Bentwoud gaan ervaren.

Rob K.

 

 

 

Zondag 17 april 2022

Gastheerdag op Bentwoud