Dames 1 - 27 holes (zondag)

Na een aantal weken voorbereiding met oefenwedstrijden tegen het herenteam van de vrijdag , Heren 1 van de zondag en damesteams van Westerpark en Zeegersloot was het dan zover. De eerste NGF competitiedag van de dames 1 Hoofdklasse van Bentwoud.

Voor Karen, Jacqueline en mij ( Conny ) de eerste keer. Tonny, Joke en Dorine hebben al meer ervaring.
Om half 8 verzamelen (Tonny, Karen en Conny) en zijn we naar Regthuys in Noord-Holland vertrokken. Daar waren onze andere drie teammies ook al gearriveerd.
We werden ontvangen door het team van Regthuys met koffie/thee en een muffin. De teams van GVN en Leeuwenbergh kwamen ook net aan, dus maar even ons voorstellen. Erg gezellig was het gelijk.

We speelden tegen GVN en zij wonnen de toss en wilden als eersten afslaan.
De eerste flight werd om 10.30 uur door een dame van Regthuys weggestart op de Dijkenlus. Bij hole 1 waren twee spotters halverwege de hole gaan staan. Onze ballen hoefden ze niet te zoeken, die lagen midden fairway.

Ondanks de zon was het best wel koud. De harde wind uit het noorden verpestte het een beetje. Maar dat mocht de pret niet drukken, al werden er wel wat meer kledingstukken aangedaan.

Karen en ik hebben de greensome gewonnen met 1 up. Joke en Tonny verloren op de laatste hole en Dorine en Jacqueline verloren ook hun partij van een sterk spelend koppel.

Bij binnenkomst in het clubgebouw stond er een heerlijke lunch op ons te wachten.

Om half twee ging de eerste flight van de single weer van start op de Tulpenlus.
De wind was wat steviger geworden. Gelukkig wel met af en toe toch nog zon.

Tonny heeft haar single gewonnen met 1 up ( van iemand met handicap 5, klasse Tonny).
Karen heeft haar single gelijk gespeeld en ik heb mijn single met 6/5 gewonnen. De dames van GVN pikten de andere drie singles in.

Al hebben we met 11-7 verloren van GVN, we hebben wel met z'n allen ons best gedaan.
En we hebben het leuk en gezellig gehad, wat ook heel belangrijk is.

Als afsluiting hebben we een heerlijke daghap (wij toevallig allemaal een geitenkaassalade) gegeten samen met de dames van GVN.

Rond 18.00 uur gingen we weer op weg naar huis.
Deze dag heb ik zelf als heel erg leuk ervaren.