2019_heren 2

1e Wedstrijddag Heren 2 op Rozenstein, GVN 2 – Bentwoud 2

(31-03-2019)  

 

Na vorige jaar het kampioenschap in de 3e klasse gepakt te hebben, mag Heren  2 dit jaar aantreden in de 2e klasse, waar we ingedeeld zijn met 2 teams die gedegradeerd zijn uit de 1e klasse (Rozenstein en GVN), een promovendus (ongeslagen) uit de 3e klasse (Zeegersloot) en De Goese Golf wat zich handhaafde in de 2e klasse. Op papier dus geen makkie.

 

 


Na een korte voorbereiding, een oefenwedstrijd tegen de vrienden van Jan (GC Kleiburg), tot opluchting van Jan gewonnen met 18-14 want anders had hij dit zijn hele golfleven moet aanhoren. Jan had namelijk verkondigd aan zijn maten op Kleiburg dat Heren 2 deze wedstrijd nooit zou verliezen.
Mike, Martin en Edwin zijn een week naar Spanje geweest, zodat Mike zou ontwaken uit zijn winterslaap en Martin en Edwin nog even de puntjes op de i konden zetten voordat de competitie begon.
Na deze voorbereidingen had onze captain de volgende team indeling gemaakt.
Jan en Ton, Mike en Edwin en het vertrouwde koppel Ron en Martin. Harry had aangegeven dat hij niet 100% fit was en bij Mike aangeven dat hij reserve wilde staan.


Om 9.00 uur werd er verzamelt bij Rozenstein, ook Harry kwam nog even langs om bij eventuele acute blessures, je weet nooit met die 50 plussers, nog te kunnen invallen en natuurlijk om de Heren succes te wensen. Een koude wind waaide over Wassenaar en er werd door sommige Heren nog naar warme kleding gezocht in de tassen. Bij de meeste Heren stonden de gezichten strak, het was niet helemaal duidelijk of dit door de koude wind kwam of toch een beetje spanning, Om 10:30 uur was het dan zover Jan en Ton gingen als 1e de baan in, en kwamen keurig terug met 2 up en de bijhorende 2 punten. Helaas verloren Mike en Edwin hun partij met 2/1. Ron en Martin maakte er rommelige pot van en verloren met 1 down. Blijkt maar weer dat Heren 2 moeite heeft met de ochtendpartijen. Zou het de spelvorm zijn of het tijdstip?

 

Na een goede lunch, gingen de Heren met veel moed en strijdlust de baan weer in, want we waren gewend van de vorige seizoenen dat de schade van de ochtendpartijen in de middag wel weer werd hersteld. In de tussentijd waren Virginia, Marloes en Leo aangekomen om ons te aan te moedigen. (Top dat jullie er waren). Onze topman Jan ging als 1e de baan in en had een zware dobber aan de 1e speler van GVN maar pitbull Jan kwam met een 2/1 overwinning van de baan af.
Stand dus weer gelijk.


De Captain had bepaald dat Ton als 2e zou starten. Na 9 holes stond Ton al zwaar achter, maar het zal Ton niet zijn om goed terug te komen, helaas mocht het niet baten en verloor zijn partij met 3/1.
Ron was als 3e aan de beurt, helaas had Ron de vorm  van de dag niet en werd met 7/6 verslagen. Van de baan geveegd zoals hij zelf zou zeggen.


Op dat moment was de tussenstand 4-8, dus er moest echt wel gebeuren om toch nog wat punten binnen te brengen. Dus Mike moest aan de bak (verhaal van Mike gaat straks verder).
Als 5e ging onze Stadie Eddy (Edwin) de baan in en kwam met een solide winst 3/1 binnen. 
Martin ging zoals gebruikelijk als laatste de baan en verprutste gelijk zijn 1 hole 1 down dus (ook gebruikelijk toch Martin?), volgende hole kwam het vertrouwen terug en werd het weer gelijk waarna Martin de rest van wedstrijd heeft voor gestaan met een mooi eindresultaat van 3/2. Klasse. Tussenstand 8-8. Nu Edwin en Martin al binnen waren was nog op Mike wachten. Mike stond na een zwaar gevecht de voorlaatste hole 1 up, dus nog vol op in de race voor de winnende punten. Helaas wordt de bal van Mike’s afslag op laatste hole niet gevonden en moet hij terug naar de teebox en gaat voor 3 weg. Mike slaat een werelddrive en met zijn een wood 3 slaat hij de bal van de dag. Deze bal landt op de green (+200 meter) op een par 5 (klasse Mike). Mike dus toch nog met 4 op de green. Helaas maakt de tegenstander geen fout en legt de bal met 3 slagen op de green en wint de hole. Helaas dus maar 1 punt voor Mike.


Eind resultaat GVN - Bentwoud 9-9


Na ook de scores van Zeegersloot en De Goese gezien te hebben kunnen we concluderen dat het spannende competitie gaat worden. Na een uitstekend en gezellig diner (goed geregeld Rozenstein) ging Heren 2 weer huiswaarts met het 1e wedstrijdpunt van de competitie. Nog veel werk te verzetten dus voor Heren 2 om deze competitie tot een goed einde te brengen. Volgende week hebben we het gastheerschap, dus helaas geen wedstrijdpunten te verdienen voor Heren 2.