Heren 2 - 27 holes 2019

1e Wedstrijddag  Heren 2 op Rozenstein, GVN 2 – Bentwoud 2

(31-03-2019)
 
Na vorige jaar het kampioenschap in de 3e klasse gepakt te hebben, mag Heren  2 dit jaar aantreden in de 2e klasse, waar we ingedeeld zijn met 2 teams die gedegradeerd zijn uit de 1e klasse (Rozenstein en GVN), een promovendus (ongeslagen) uit de 3e klasse (Zeegersloot) en De Goese Golf wat zich handhaafde in de 2e klasse. Op papier dus geen makkie.


Na een korte voorbereiding, een oefenwedstrijd tegen de vrienden van Jan (GC Kleiburg), tot opluchting van Jan gewonnen met 18-14 want anders had hij dit zijn hele golfleven moet aanhoren. Jan had namelijk verkondigd aan zijn maten op Kleiburg dat Heren 2 deze wedstrijd nooit zou verliezen.
Mike, Martin en Edwin zijn een week naar Spanje geweest, zodat Mike zou ontwaken uit zijn winterslaap en Martin en Edwin nog even de puntjes op de i konden zetten voordat de competitie begon.
Na deze voorbereidingen had onze captain de volgende team indeling gemaakt.
Jan en Ton, Mike en Edwin en het vertrouwde koppel Ron en Martin. Harry had aangegeven dat hij niet 100% fit was en bij Mike aangeven dat hij reserve wilde staan.
Om 9.00 uur werd er verzamelt bij Rozenstein, ook Harry kwam nog even langs om bij eventuele acute blessures, je weet nooit met die 50 plussers, nog te kunnen invallen en natuurlijk om de Heren succes te wensen.


Een koude wind waaide over Wassenaar en er werd door sommige Heren nog naar warme kleding gezocht in de tassen. Bij de meeste Heren stonden de gezichten strak, het was niet helemaal duidelijk of dit door de koude wind kwam of toch een beetje spanning. Om 10:30 uur was het dan zover Jan en Ton gingen als 1e de baan in, en kwamen keurig terug met 2 up en de bijhorende 2 punten. Helaas verloren Mike en Edwin hun partij met 2/1. Ron en Martin maakte er rommelige pot van en verloren met 1 down. Blijkt maar weer dat Heren 2 moeite heeft met de ochtendpartijen. Zou het de spelvorm zijn of het tijdstip?


Na een goede lunch, gingen de Heren met veel moed en strijdlust de baan weer in, want we waren gewend van de vorige seizoenen dat de schade van de ochtendpartijen in de middag wel weer werd hersteld. In de tussentijd waren Virginia, Marloes en Leo aangekomen om ons te aan te moedigen. (Top dat jullie er waren). Onze topman Jan ging als 1e de baan in en had een zware dobber aan de 1e speler van GVN maar pitbull Jan kwam met een 2/1 overwinning van de baan af. Stand dus weer gelijk.


De Captain had bepaald dat Ton als 2e zou starten. Na 9 holes stond Ton al zwaar achter, maar het zal Ton niet zijn om goed terug te komen, helaas mocht het niet baten en verloor zijn partij met 3/1.
Ron was als 3e aan de beurt, helaas had Ron de vorm  van de dag niet en werd met 7/6 verslagen. Van de baan geveegd zoals hij zelf zou zeggen.


Op dat moment was de tussenstand 4-8, dus er moest echt wel gebeuren om toch nog wat punten binnen te brengen. Dus Mike moest aan de bak (verhaal van Mike gaat straks verder).
Als 5e ging onze Stadie Eddy (Edwin) de baan in en kwam met een solide winst 3/1 binnen. 
Martin ging zoals gebruikelijk als laatste de baan en verprutste gelijk zijn 1 hole  1 down dus (ook gebruikelijk toch Martin), volgende hole kwam het vertrouwen terug en werd het weer gelijk waarna Martin de rest van wedstrijd heeft voor gestaan met een mooi eindresultaat van 3/2. Klasse.

 

Tussenstand 8-8. Nu Edwin en Martin al binnen waren was nog op Mike wachten. Mike stond na een zwaar gevecht de voorlaatste hole 1 up, dus nog vol op in de race voor de winnende punten. Helaas wordt de bal van Mike’s afslag op laatste hole niet gevonden en moet hij terug naar de teebox en gaat voor 3 weg. Mike slaat een werelddrive en met zijn een wood 3 slaat hij de bal van de dag. Deze bal landt op de green (+200 meter) op een par 5 (klasse Mike). Mike dus toch nog met 4 op de green. Helaas maakt de tegenstander geen fout en legt de bal met 3 slagen op de green en wint de hole. Helaas dus maar 1 punt voor Mike.

 

Eind resultaat GVN - Bentwoud 9-9
Na ook de scores van Zeegersloot  en De Goese gezien te hebben kunnen we concluderen dat het spannende competitie gaat worden.


Na een uitstekend en gezellig diner (goed geregeld Rozenstein) ging Heren 2 weer huiswaarts met het 1e wedstrijdpunt van de competitie. Nog veel werk te verzetten dus voor Heren 2 om deze competitie tot een goed einde te brengen. Volgende week hebben we het gastheerschap, dus helaas geen wedstrijdpunten te verdienen voor Heren 2.

 

2e wedstrijddag - gastheer op Bentwoud

 

3e wedstrijddag - Zeegersloot Heren 2 tegen Goese 2

Vandaag mocht Heren 2 afreizen naar ZeegersSLOOT om het op te nemen tegen de Heren van de Goese Golf. Woensdag hadden Mike, Jan, Harry en Martin nog even de baan voor gespeeld en kwamen tot de conclusie dat het woord SLOOT met recht in de naam van Zeegersloot is opgenomen.
Captain Mike had voor deze wedstrijd gekozen voor de volgende formatie. Jan/Harry, Edwin/Ton en slot M&M (Mike en Martin). Hopelijk zou deze samenstelling een beter resultaat opleveren in de greensomes wat niet het beste onderdeel is van Heren 2. Ron had aan gegeven reserve te willen staan.

 

Op Zeegersloot aangekomen bleek het bitterkoud te zijn, het had zelfs gevroren. Gelukkig was de start pas om 11.00 uur. Eerst maar even Max gekeken met een bakkie koffie. Ron kwam nog even om ons succes te wensen, klasse Ron.


Jan en Harry mochten het spits afbijten tegen het 1e koppel van de Goese (2 keer handicap 4) en dat viel op de eerste 3 holes niet mee, snel 3 down. Daarna vochten Jan en Harry zich in de wedstrijd en kwamen terug tot 2 down en lieten de tegenstanders een maar keer ontsnappen. 2 down verloren maar zeker niet kansloos. Jan en Harry spraken af om ‘s middags dit recht te zetten.
Het vertrouwde duo Ton en Edwin leverden een degelijke wedstrijd af en winnen met 2 up.  M & M vulde elkaar goed aan, waarbij Martin kon terug vallen op een steady Mike zodat Martin lekker vrij uit kon spel. Nog een overwinning. Ongelofelijk Heren 2 staat na de ochtend met 4 - 2 voor en de middag moest nog beginnen.
 
Tijdens de lunch werden de ochtendpartijen nog even door gesproken. En Jan begon al met zijn psychologische oorlogvoering zodat hij zeker wist dat hij tegen de nummer 1 van de Goese kon spelen. Mike en Harry hebben dezelfde playinghandicap zodat nog even gekeken moest worden wie als 3 en 4 zouden starten. Mike gaf aan graag tegen de Captain van de Goese te willen spelen wat betekenden dat Harry als nummer 3 moest starten. Voor de captain doen we alles dus Harry ging als 3e de wei in.
Op papier waren bijna alle tegenstanders van de Heren sterker dit betekende veel strijd.

 

Jan ging vol goede moed de strijd aan met de nummer 1 en stond na 8 holes 2 up en zat lekker in de wedstrijd. Jan gaf deze voorsprong niet meer uit handen en wint 2&1. Goed begin dus. Ton mocht tegen andere handicap 4 de baan in en leverde veel strijd maar moest zich toch gewonnen geven met 3&2.
Harry ging als 3e de wei in tegen een handicap 7 en er ontstond een heftig gevecht waarbij beide spelers elkaar geen duimbreedte gaven. 1 up of 1 down is de grootste voorsprong of achterstand geweest. Op hole 16 moest Harry met 3 van de tee en verloor de hole, 1 down. Zou het dan gebeuren dat Harry voor het eerst een single zou verliezen. Harry besloot dat het tijd was voor
HAMMERTIME.

 

Hole 17 werd gewonnen met een straks put van een meter of 3. Nu was het zaak om op hole 18 (par 5) de tegenstander onder druk te zetten, afslag moest dus op de fairway. Dan maar de rescue uit de tas dacht Harry en deze 190 meter verderop op de fairway hameren. Tegenstander werd daar toch een beetje zenuwachtig van en sloeg zijn drive links het bos in en moest een 2e bal spelen.
Toen Harry nog eens 190 met zijn rescue sloeg en vervolgens een wedge op de green sloeg was de strijd gestreden. Winst met 1 up.

 

Ondertussen had Mike ook al korte metten gemaakt met de Captain van de Goese. Winst 4&3.
Helaas kon Martin zijn winst van vorige week niet continueren en verloor met 4&3. Missen we alleen nog Edwin nog, ook Edwin was in een hevige strijd gewikkeld met zijn tegenstander. Ook hier bleef het erg lang spannend en kon Edwin pas op de laatste hole de winst naar zich toe trekken. Winst 1 up.
Uiteindelijke uitslag 12-6 voor de Heren van Bentwoud  tegen een op papier sterkere tegenstander. Heren 2 is dus nog op schema om de 2 doelstellingen (eerst handhaven en als het even kan mee strijden om het kampioenschap) van dit seizoen te halen. Lekker mannen!!!


Over 2 weken mogen de Heren op de Goese Golf aantreden tegen Rozenstein 1. Benieuwd welke opstelling de Captain uit de hoge hoed tovert. Supporters zijn natuurlijk welkom, maar het is wel een stukkie rijden. Degene die het aandurft trakteren we uiteraard op een drankje.