Augustus 2022 - Bestuursnieuws

Berichten vanaf de bestuurstafel

In de zomermaanden is het bestuur slechts één keer bij elkaar geweest. Omdat zowel Henk Beusekamp als Guus Zwetsloot geen deel meer uitmaken van het bestuur, hebben we Roel Knol bereid gevonden om het bestuur voorlopig met raad en daad bij te staan bij het begeleiden van de wedstrijdcommissie. Daarnaast zal Roel ook helpen bij het tot standkomen van de wedstrijdkalender voor 2023.

 

We hebben Roel benaderd voor deze functie omdat hij goed bekend is met het organiseren van wedstrijden en het samenstellen van een wedstrijdkalender.

 

Bij de volgende Algemene Ledenvergadering in het najaar hopen we dat we weer een volledig bestuur zullen kunnen samenstellen. Meer nieuws daarover kunt u verwachten in september of oktober.

 

We hebben het gezellige zomerfeest geëvalueerd. Tijdens het feest hebben we genoten van het buffet en de prima bediening van het personeel van Roest. Een echte topper was de zangeres Joan, die ervoor zorgde dat de sfeer er de hele avond goed inzat. Het was opvallend dat zoveel golfers zich ook op de dansvloer heel goed bleken thuis te voelen. Al onze lof gaat uit naar de evenementencommissie die dit feest uitstekend heeft georganiseerd. Hartelijk dank daarvoor!

 

Tijdens de zomermaanden zijn, ondanks de hoge temperaturen en de felle zon, alle wedstrijden gewoon doorgegaan. Het blijkt steeds weer hoe fanatiek en gemotiveerd onze leden zijn om onder alle weersomstandigheden te willen spelen.

De clubkampioenschappen (foursome) die als tweedaagse wedstrijd in het eerste weekend van juli werden georganiseerd, zijn gewonnen door Tonny van Zwienen en Manfred Vos (bruto scores). De bokaal voor de netto scores werd gewonnen door Veronique en Peter Maaskant.

 

Op zaterdag 23 juli werd gestreden om de Vierwouden beker. Deze werd gewonnen door Hendrik-Jan de Jong. Wij feliciteren alle winnaars.

 

Voor de komende maanden staan nog verschillende evenementen in de planning. Zo komt er weer de traditionele prinsenwedstrijd op 20 september. Dit evenement wordt georganiseerd door de dames-commissie. De heren-commissie organiseert op 26 september “de Heren Masters” waarbij gestreden zal worden om het felbegeerde jasje dat de winnaar een jaar mag dragen. Op 8 en 9 oktober worden de clubkampioenschappen Match-Play gespeeld. Op 29 oktober sluiten we het zomerseizoen af met een originele wedstrijd (vorm nog nader in te vullen) gevolgd door een buffet. Hierover wordt u natuurlijk nog nader geïnformeerd.

Nog een tip:
We krijgen vaak opmerkingen van spelers die 18 holes lopen, dat ze het vervelend vinden dat ze soms zo lang moeten wachten voordat ze aan de tweede negen holes kunnen beginnen. Als je ziet dat er ruimte is om eerder te starten, bel dan de Marshal om toestemming om eerder te starten. Het is niet de bedoeling om zonder toestemming eerder te starten. Het is wel toegestaan om een flight die sneller speelt dan je eigen flight te laten passeren. Het is niet de bedoeling dat je vraagt om voorbij te mogen gaan.

 

Volgens traditie sluiten we wederom af met “vergeet de bunker niet aan te harken””

Het bestuur

Maria Loomans
06-20979725

marialoomans1910@gmail.com