Augustus 2022 - Feestelijke speech van de voorzitter

Voor alle leden van GC Bentwoud die het onvergetelijke zomerfeest van de club op 16 juli jl hebben gemist hieronder nog even de speech van onze voorzitter Maria Loomans.

 

 

Hartelijk welkom allemaal,


Wat fijn dat jullie er zijn, om samen dit zomerfeest te gaan vieren. Met dit feest willen wij als bestuur goedmaken wat allemaal niet door kon gaan de laatste twee jaar. We laten een vervelende periode met corona achter ons. Maar het blijft een roerige tijd; momenteel zijn er veel meningen en oproer rondom alles wat met klimaat en boeren-welzijn te maken heeft. Bij hole 19 horen we onder het genot van een drankje heel veel meningen.


We moeten ons realiseren dat er eind vorige eeuw ook veel onrust was rondom het boerenland; toen ging het over de aanleg van de ecologische hoofdstructuur. Een zone in het land die zich zou uitstrekken van de kust tot ver in het oosten van Nederland.


Het ontwerp van het Bentwoud lag op de tekentafel. Veel boeren zouden hun land moeten verkopen ten behoeve van een mooi bos. In de voormalige Gemeenteraad van Rijnwoude ontstond ook veel ophef over het ontwikkelen van een golfbaan midden in dit bos. Woorden als ‘elitaire sport’ en het ‘geweld aandoen aan een historisch landschap’ vielen.


Als toenmalig raadslid van Rijnwoude had ik nog nooit deze sport beoefend, maar een ding wist ik wel; als er een golfbaan komt dan moet deze voor iedereen toegankelijk zijn. Met andere woorden een open baan. Gelukkig was er een meerderheid voor dit uitgangspunt in de Raad en de vergunning werd verleend. Dankzij dappere investeerders die hun nek hebben uitgestoken is er een prachtige 36 holes baan gekomen die voor iedereen toegankelijk is.


Nu ruim 12 jaar later is Golfbaan Bentwoud volwassen geworden en een van de mooiste en best geoutilleerde 36 holes banen van Zuidholland. Dit kon gerealiseerd worden door o.a. het strakke management van de directie en de bevlogen greenkeepers en inzet van alle medewerkers van Bentwoud.


De Golfclub Bentwoud krijgt veel mogelijkheden om iedere week minimaal 4 wedstrijden te spelen voor zo`n gemiddeld 45 deelnemers per wedstrijd. Dit wordt mede mogelijk gemaakt omdat zo`n 50 vrijwilligers het hele jaar door tal van activiteiten organiseren voor onze 600 leden.


Maar dit is ook mogelijk gemaakt door de samenwerking met de medewerkers van Bentwoud zoals Carla, Harry en Erik. Elke week weer bekijken zij hoe wij clubleden onze wedstrijden kunnen spelen.
De clubkampioenschappen en de competitie krijgen alle ruimte om in het weekend georganiseerd te worden. Hoe super is dat? Maar ook de prinsenwedstrijd, het dauwtrappen en de koningswedstrijd om maar enkele bijzondere wedstijden te noemen kunnen wij met elkaar spelen.


Golfclub Bentwoud mag trots en tevreden zijn dat wij onze homecourse op Golfbaan Bentwoud hebben. En dat moeten we vanavond vieren met elkaar.


Ik wil een toast uitbrengen op de evenementencommissie die deze avond voor ons heeft georganiseerd, op de medewerkers van Roest die ons zo vriendelijk bedienen en op ons allemaal; dat we met elkaar kunnen blijven golfen op deze mooie baan (maar dan moeten we wel de bunkers blijven aanharken!).


Maria Loomans