Augustus 2022 - Herendag op Hooge Rotterdamsche

Heren Bentwoud spelen op “HOOG” niveau in Rotterdam

 

Op maandag 11 juli deden 10 Bentwoud-teams van 2 heren mee aan de Herendag op de Hooge Rotterdamsche. De wedstrijd werd voor de 6e (en laatste) keer georganiseerd door de Heren-Commissie van deze vereniging. De wedstrijd stond open voor deelnemers van de samenwerkende Golfclubs West-Nederland (SGWN). Er waren deelnemers van o.m. Rijswijk, Zeegersloot, Ockenburg en Capelle.

 

Trouwens, het aantal clubs in SGWN-verband is sterk uitgebreid. Jullie kunnen nu bij 17 clubs in de wijde omgeving tegen gereduceerd tarief spelen. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van! Meer info op de site van SGWN.

 

Heren op terras

 

Terug naar de 11e juli. Het werd en bleef een prachtige dag met weinig wind. Bij aankomst stond voor iedereen de koffie en een lunchpakket klaar. Dat we deze hoogte niet gewend zijn bleek al snel toen de volgeladen trolley van Eduard op eigen initiatief vanaf het terras het dal inreed. Halverwege werd de trolley onderschept door een oplettende speler die op de 18e hole aan het putten was. Een goede les want de Hooge Rotterdamsche heet niet voor niets zo. Ook op andere plekken is het goed opletten om de kar niet uit het oog te verliezen. 

 

Oefengreen vooraf

 

Om een uur of twaalf werden we welkom geheten door de voorzitter van de Herencommissie van de Hooge Rotterdamsche.  Daarna begaven de teams zich naar de aangewezen hole voor een shotgunwedstrijd. De spelvorm was Fourball Better Ball, waarbij de beste Stablefordscore van de teamleden als teamscore gold. Met 116 spelers in de baan bleef het tempo wel wat achter, maar om een uur of vijf was toch iedereen binnen en kon er gedoucht en geborreld worden in afwachting van de prijsuitreiking.

 

Bij de prijsuitreiking bleek Bentwoud als collectief op de tweede plaats te zijn geeindigd met een gemiddelde van bijna 36 punten. De Hooge Rotterdamsche had toch wat thuisvoordeel en had gemiddeld een punt meer gescoord en werd daarmee onbetwist eerste. Individueel wist Theo van Velzen zich te onderscheiden door de tweary te winnen. Ook deelde de voorzitter nog mee dat de Hooge Rotterdamsche de Herendagwedstrijd niet meer zou organiseren, maar gelukkig heeft de Rijswijkse zich bereid verklaard het stokje over te willen nemen in 2023. De dag werd afgesloten met een prima buffet.

 Alle heren bij elkaaar