Sponsors

Juli 2021 - Interview met Herman Middendorp (seniorencommissie)

De Seniorencommissie is zeer actief en werkt met veel enthousiasme om het de senioren elke week weer naar de zin te maken. Een van de drijvende krachten in de commissie is Herman Middendorp. (Honselersdijk, 25/4/52). Wie kent hem niet? Deze nieuwsbrief is een mooie gelegenheid om eens nader kennis te maken met deze man. Volgens mij zegt hij nooit nee. Voorbeeld: afgelopen donderdag zou hij met een groepje naar Nunspeet om 18 holes te spelen in de middag. Toen zijn kleinzoon vroeg of hij in de ochtend 9 holes op Bentwoud kon spelen zei Herman natuurlijk ja. Dus 27 holes op een dag is geen probleem voor Herman. Laten we proberen om er achter te komen wat hem drijft en waar de tomeloze energie vandaan komt.

 

Mensen-mens 

Kernwoorden uit mijn gesprek met Herman zijn naar mijn mening toch samenwerking, wederzijds begrip en respect voor elkaar. Geen wonder als je de achtergrond kent van Herman. Na een HBO opleiding Personeel & Arbeid en een Masteropleiding Human Resource Management in Amerika is hij van 1974 tot 1990 voor diverse ministeries werkzaam geweest op het gebied van implementatie-management, opleiding en training, uitzenden en detacheren en re─źntegratie. Vanaf 1990 deed hij deze werkzaamheden vanuit zijn eigen bedrijf. Je moet wel van mensen houden om dat werk te doen!

 

Goed onderling overleg

Zijn filosofie is dat samenwerking binnen ieder soort organisatie van levensbelang is. Zo is ook de samenwerking tussen commissies, bestuur van de club, directie en medewerkers van de baan van groot belang. Dit mist Herman af en toe toch wel op Bentwoud. Hij pleit dan ook voor een regulier overleg, bijvoorbeeld 1 x per twee maanden tussen de hiervoor genoemde groepen op Bentwoud waarbij nadrukkelijk ook overleg met de marshals belangrijk is. Wie doet wat tijdens de clubwedstrijden en zijn de marshals voldoende op de hoogte bij hun rol als het gaat om het starten van wedstrijden en een goed speeltempo in de baan? Dat overleg kan duidelijk beter. Natuurlijk heeft Bentwoud met verschillende partijen te maken en is de combinatie van pay&play, stichting en club niet eenvoudig. De belangen van de partijen moeten natuurlijk altijd, ook commercieel, tegen elkaar worden afgewogen. Een pure pay&play baan zoals Delfland heeft het wat dat betreft iets makkelijker

 

Vrije tijd

Naast zijn rol in de seniorencommissie is Herman druk met andere zaken. Zelf speelt hij regelmatig een rondje met Carina of met zijn kleinzoon. Een dag in de week gaat zeker op aan zijn werkzaamheden als secretaris voor het Historisch Genootschap Oud Zoetermeer en ook de oppasdagen voor de kleinkinderen (5 en 2 jaar) nemen natuurlijk tijd in beslag.

 

Handicap

Zijn single handicap is helaas door medische oorzaken en een stijgende leeftijd niet meer actueel maar met handicap 21.4 speelt hij nog zeker op verdienstelijk niveau. De ambitie om net zo goed te worden als zijn favoriete golfers (Stenson, Spieth, McIlroy) is wat geslonken maar het streven naar verlaging van de handicap is zeker nog aanwezig.

 

Wereldgolfer

Door de vele reizen die Herman heeft gemaakt (en nog wil maken) heeft hij op heel veel banen in de wereld wedstrijden kunnen spelen. De mooiste banen waren De Datai op Langkawi (Maleisie) en de banen in Gullane (Schotland). Omdat hij en zijn familie lange tijd een huis in Portugal hebben gehad zijn de Portugese banen natuurlijk ook favoriet.

Het mooie aan golf is dat het ontspannend is en toch competatief. De banen liggen vaak op de mooiste plekken van de wereld. Je bent altijd zelf en als enige verantwoordelijk voor het resultaat. Concentratie en focus zijn geen loze kreten.

 

Een echte Bentwouder

Reeds vanaf de eerste dag dat Bentwoud werd geopend (A-lus en Par 3/4) is Herman te vinden op Bentwoud. Na 12 jaar bedrijfslidmaatschap op Burggolf had hij vertrouwen in de aanleg en groei van onze mooie baan en Herman heeft daar geen spijt van gehad. Sinds 2,5 jaar is Herman lid van de Seniorencommissie. Hij geniet daar van de samenwerking tussen de, totaal, verschillende leden van de commissie. Hij gelooft heilig in teamwork. Er is niets mooiers dan én jouw sport bedrijven die je zelf zoveel plezier oplevert én andere golfers in staat stellen met elkaar te golfen. Dus niet alleen anderen maar ook zelf weer te leren én jouw tijd en ervaring op een nuttige manier door te brengen. Dit ook samen met andere activiteiten met een maatschappelijk karakter. Golf is als het leven zelf! Ups en downs en altijd de drang om het de volgende keer beter te doen!