Bericht van de Golfacademy

 

We waren lekker op weg met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Onder meer voor de leden van de golfclub hadden we, in samenwerking met de commissie sportief beleid, een uitdagend programma van 5 groepslessen samengesteld en uitgewerkt. We hadden de lesstudio’s weer opgeruimd en grondig schoongemaakt. De demodagen van Ping en Callaway ingepland en ook een nieuwe website ontwikkeld met een geïntegreerde lesagenda en nog veel meer mogelijkheden om veel golfers te bereiken in ons werkgebied. Totdat de ernst van het Coronavirus duidelijk werd in de nieuwsberichten.

 

Vanwege het besmettingsgevaar en daarmee de gezondheidsrisico’s voor ons en onze leerlingen moest ik helaas, na overleg met mijn team van golfprofessionals, op dinsdag 17 maart de Golf Academy sluiten. Wij vonden het niet verantwoord meer om de lessen te verzorgen. Denk daarbij vooral aan de groepslessen die wij veelvuldig geven.

 

We zijn nu ruim 5 weken gesloten en we missen jullie gezelligheid, enthousiasme, de warme vriendschappen die in de loop der jaren zijn ontstaan en ook het beleven van onze gezamenlijke passie, het golfen. Samen golfen is zoveel meer dan met een stok een bal proberen te raken om deze daarmee vervolgens in de goede richting voort te bewegen. De golfsport en het spelen ervan bestaat voor mij vooral uit het samen spelen, beleven en delen van deze mooie uitdagende sport. Voor de een is dat een lekkere wandeling op de golfbaan zonder prestatiedoel om vooral conditie op peil te houden en voor een ander bijvoorbeeld de beste van de club proberen te worden. Om vervolgens je ronde gezamenlijk af te sluiten onder het genot van een drankje op ons mooie terras waarbij je de mooie slagen en momenten opnieuw met elkaar deelt en toch een beetje de hoop hebt dat je medespelers je mooie slagen op de baan hebben opgemerkt.

 

Omdat de meeste leden in de afgelopen jaren regelmatig een aantal lessen boekten of een set clubs bij ons kochten hadden wij een beetje ‘spek op de botten’ gecreëerd waardoor we als onderneming redelijk gezond waren. Jullie hebben er dus mede voor gezorgd dat wij deze crisis gaan overwinnen. Heel erg bedankt daarvoor!

 

Voor dit seizoen hebben we nog mooie plannen in het verschiet. Een mooie aanbieding voor 5 groepslessen, waarbij in het lesprogramma rekening is gehouden met de informatie uit de enquête. Een ‘Invite a Friend’-golfdag maar ook een Academy par 3/4 zomereclectic. Vitaliteitstrainingen en de zomer- en wintertrainingen. Zodra we weer open kunnen en weten welke protocollen we kunnen gaan volgen voor o.m. de groepslessen, dan plannen we de lessen in de agenda’s en laten jullie dat weten via de beschikbare (social media) kanalen. Naast alle initiatieven kan je het reguliere lesprogramma vinden op onze nieuwe website: www.golfacademybentwoud.nl

 

Op onze site staan ook leuke thuisoefeningen door de bij de Golf Academy aangesloten golfprofessionals. www.golfacademybentwoud.nl/thuisoefeningen. Doen hoor, dan blijft je golfvaardigheid op peil.

 

Wij hopen je snel weer te kunnen zien en nogmaals bedankt voor jullie support!

 

Namens het team Golf van Academy Bentwoud, Jos Vos