Sponsors

Mei 2022 - Interview met Tonny de Jong en Onno Bordewijk

In de vorige nieuwsbrieven hebben jullie al kennis kunnen maken met zogenaamde “golfsetjes”. Deze keer kunnen we echt spreken van een hole in one.

 

 

Tonny en Onno waren allebei al lid van de Stichting en later van GC Bentwoud. Zowel Onno als Tonny hebben in het verleden als marshal hun diensten bewezen aan Golfbaan Bentwoud. Tonny een paar jaar langer dan Onno maar toch, Bentwouders in hart en nieren.

Tonny was zelfs de eerste vrouwelijke marshal van Bentwoud!

 

Tijdens een door de Golf Academy georganiseerde golfreis naar Portugal sprong in 2014 de vonk over tussen deze twee. Daar hadden Tonny en Onno geen Yvonne Jaspers voor nodig.

 

Golfer zoekt vrouw en golfster zoekt man vond geheel en al plaats gedurende een weekje Portugal. Geen brieven, logeerpartijen, citytrips, niks van dat alles., Een paar rondjes golf, borrels en diners en de zaak was beklonken.

 

Tonny en Onno werden een echte golfset en ze wonen samen in Zoetermeer. Onno houdt niet zo van wedstrijden dus de heren- en senioren wedstrijden slaat hij liever over. Tonny is wel regelmatig op de baan te vinden om haar handicap te verbeteren en doet enthousiast mee aan de seniorenwedstrijden.

 

Tonny was tijdens haar werkzame leven druk als secretaresse bij Peek en Cloppenburg en heeft later de rest van haar pensioen verdiend in de gezondheidszorg. Onno was zijn hele carrière werkzaam in de automotive sector. Gestart bij de trucks en later in het autoschade herstel. De laatste 8 jaar voor zijn pensionering was Onno commercieel manager bij de Stichting Vakopleiding Carosseriebedrijf, een opleidings- en exameninstituut.

 

Samen heeft het stel 4 kinderen en 4 kleinkinderen. De oudste twee kleinkinderen werden vanaf 2013 door Opa naar Bentwoud vervoerd om golflessen te volgen. Deze kleinkinderen werken nu ook regelmatig voor Restaurant Roest.

 

Naast golf als voornaamste vrijetijdsbesteding speelt Tonny bridge en leest en puzzelt ze graag. Voor de noodzakelijke fitheid wordt Pilates beoefend.

Onno houdt het bij wandelen, lezen en natuurlijk ook golf. Hij probeert daarbij ook graag andere banen dan Bentwoud.

Het belangrijkste dat Tonny en Onno nastreven is gezond oud worden en genieten van de kinderen en opgroeiende kleinkinderen. Bentwoud speelt daarbij een belangrijke rol en beiden beamen dat ze vaak genieten van onze schitterende en gevarieerde baan. Een oord waar ze nooit op uitgekeken raken.

 

Tonny en Onno, bedankt voor dit kijkje in jullie leven en uiteraard wens ik jullie nog een mooie en lange toekomst toe. Tot gauw op Bentwoud.

 

Eduard de Beer