Mei 2022 - Mooie competitieresultaten en veel plezier

De competitiecommissie blikt terug op een geslaagde voorjaarscompetitie

 

De voorjaarscompetitie is weer ten einde. Maar wat een enthousiasme van de teams om weer te starten aan deze competitie na een Corona-tussenstop. We hadden er allemaal zin in!

Alle teams hebben voor verrassingen gestaan qua tegenstand, speelsterkte van de tegenstanders, weersomstandigheden zoals storm, hagel en regen, zelfs vorst met als gevolg dat twee teams niet eens konden spelen op de eerste wedstrijddag en van de inhaaldag gebruik moesten maken. Maar ook het welverdiende zonnetje is volop aanwezig geweest en hebben we zeker de laatste drie wedstrijddagen daar volop van genoten tijdens de wedstrijden.

De resultaten zijn divers. Ondanks een goede motivatie, strijdlust en wellicht alles eraan gedaan te hebben om een wedstrijd tot een goed einde te brengen, zijn er teams toch onderaan in de poule geëindigd met degradatie als gevolg.  Zo zijn er ook teams die in de middenmoot eindigden en zich in hun klasse gehandhaafd hebben. 

En jazeker, er zijn ook KAMPIOENEN in ons midden, die gepromoveerd zijn, allebei naar de hoofdklasse.

 

Heren 1 zondag, 36 holes

Een geheel nieuw team dat onder aanvoering van Levente Tanka een behoorlijke kluif hadden aan hun tegenstanders. Ingedeeld in een sterke poule wisten zij toch de nodige partijen naar zich toe te trekken, maar ze eindigden op de laatste plaats. Volgend seizoen gaan zij in de tweede klasse een herstart maken.

 

Heren 1 zondag, 27 holes

Na uitval van Henk Beusekamp met een serieuze knieblessure ging het team op zoek naar een invaller. Het is gelukt om elke week weer met zes man op de eerste hole van start te gaan met de greensomes en na de lunch de singles af te werken. De resultaten waren minder dan ze op gehoopt hadden en volgend jaar gaan zij in de tweede klasse weer volop aan de bak.

 

Heren 2 zondag, 27 holes

Dat matchplay voor verrassende uitslagen kan zorgen blijkt wel uit de wedstrijd van Manfred Vos, Hcp 11,0, tegen een tegenstander met Hcp 1,5. Manfred wist deze wedstrijd tot op de laatste hole spannend te houden om winnend met 1 up het clubhuis binnen te lopen.

Over het geheel genomen heeft Bentwoud 2 tegen zware tegenstanders in de vier wedstrijden 1, 2, 8 en 9 punten binnengehaald. Weliswaar een stijgende lijn, maar helaas is degradatie een feit.

 

 

 

Heren 3 zondag, 27 holes

Na een promotie naar de 3e klasse in 2019 mochten zij eindelijk na de Coronastop weer de baan in om te kijken of ze thuishoorden in die 3e klasse. En jazeker, het team wat al jaren met elkaar speelt, wist met hun gedegen spel de nodige partijen naar zich toe te trekken. Zij zijn op de derde plek in de poule geëindigd, met weinig verschil met nummer 1 en 2, met grote afstand van nummer 4 en 5. En onnodig om te zeggen, aan plezier ontbreekt het in dit team niet :)

 

 

Heren 1 senioren vrijdag, 27 holes

Op de eerste dag tegen de Haar 1, was dit team gelijk in shock! Ze zagen Hcp’s van 3.5, 5, 7.9 en een paar van 11.

Zij (met een handicap van 11 als basis) zagen een 2-16 uitkomst en vreesden niet eens meer voor het toetje bij het diner te worden uitgenodigd. Maar hun reserve 'Mental Martin' kwam even langs om de mannen te steunen: "Handicap zegt niks, zij zijn ook zenuwachtig, wij de underdog."

Het team van Bentwoud haalde de overwinning naar zich toe: 10-8 gewonnen!!!

Martin had gelijk. Dit heet teamwork! Een mooi begin, nu volhouden.

En ze hebben volgehouden. Gedurende de competitie hebben ze nog een paar punten binnengehaald. Op de laatste dag waren ze gastheer en ze konden achteroverleunend toekijken wie er kampioen werd en wie er ging degraderen. Zijzelf waren veilig.

 

 

Dames 1 zondag, 27 holes

In 2019 is dit team vanuit de hoofdklasse gedegradeerd naar de 1e klasse. Hun doel was na de Coronapauze dan ook om terug te keren naar de hoofdklasse.

De hele competitie was spannend. De laatste speeldag was beslissend. De Heemskerkse was de grote concurrent met op papier het sterkste team én het jongste team ;). Met een klinkende overwinning van 16-2 door de dames van Bentwoud en een verrassend verlies van de concurrent, was het kampioenschap een feit! Alle speelsters hebben ieder een eigen mooie bijdrage geleverd. Samen kijken ze terug op een geslaagde competitie.

 

 

 

Dames 2 zondag, 27 holes

Deze dames hebben een geweldige ervaring meegemaakt in de competitie. Teamgenoot Marianne Driessen-Spoelstra maakte op de Capelse Golfbaan een HOLE IN ONE. Grandioos. Dat is een superprestatie om nooit te vergeten.

Het team blijft na alle wedstrijden gespeeld te hebben in de derde klasse.

 

 

 

Dames 1 donderdag, 18 holes

Terwijl op sommige banen op de eerste competitiedag de competitie afgelast was, werd er op De Koninklijke Haagse gewoon, nou ja gewoon... gespeeld. De weersvoorspellingen waren: "De harde wind gaat gepaard met flinke regenbuien", "Aan de kust is het stormachtig", "Daarbij is er kans op hagel en onweer. Het wordt maximaal 9 tot 10 graden", 

"De windstoten zijn vanmiddag naar verwachting nog heviger en kunnen aan zee tot wel 95 kilometer per uur komen".... Het klopte allemaal. Een normaal mens was binnen bij de warme kachel blijven zitten, maar dit is competitie...

Blijkbaar inspireerde het de dames van Bentwoud, want ze hebben de Haagsche op hun eigen baan glansrijk verslagen!

 

 

Dit was natuurlijk een opsteker om zo de competitie aan te vangen. In de weken erna werd er steeds dik gewonnen. Op de laatste dag ging het erom tussen Bentwoud en Groendael. Beide teams hadden tot dusver alles gewonnen. De winnaar van deze dag mocht zich kampioen noemen. En ja, dat werden dus de dames van Bentwoud!