Sponsors

November 2022 - Interview met Rob en Maria van Hagen

Rob en Maria van Hagen

 

In het kader van de reeks “golfsetjes” in deze Nieuwsbrief is dit keer het golfsetje Rob en Maria van Hagen aan de beurt. Hoewel ze nog niet zo gek lang lid zijn van GC Bentwoud kunnen we niet stellen dat deze twee leden niet opvallen op de baan.

 

Bij mijn uitnodiging aan Rob en Maria schreef ik dat zodra Maria op de baan verschijnt altijd de zon een beetje extra doorbreekt. Vrolijke, kleurige golfkleding en altijd een stralende lach. Rob valt iets minder op dan Maria maar uit ervaring weet ik zeker dat hij een zonnig humeur heeft en onverwoestbaar optimistisch is.

 

Zoals ze zelf ook antwoorden op mijn vragen over de golfprestaties: “de handicap blijft hoog maar de hoogte van die handicap heeft absoluut geen invloed op ons plezier”. In de zomermaanden komen Rob en Maria graag vroeg in de avond naar de baan en niet zelden komen ze als allerlaatste spelers tegen de schemering naar binnen om te gaan genieten van een welverdiend drankje (en/of hapje). 

 

Tijd om eens nader kennis te maken met dit golfende koppel.

 

Zowel Rob als Maria zijn ‘aan zee’ geboren. Rob in den Haag en Maria in Noordwijk aan Zee. Maria is na haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in den Haag blijven wonen. Ze is het roerend eens met Vincent van Gogh die in zijn tijd al schreef over het inspirerende Noordzee-licht van den Haag. Dit licht inspireert Maria nog steeds bij het creëren van haar schilderijen.

 

Ook de plek waar de van Hagen’s wonen blijft een bron van inspiratie. Het prachtige Huygenspark met de oude platanen, eiken en kastanjebomen is voor kunstenaars een niet te versmaden plek. Rob en Maria hebben een dochter en een studerende kleinzoon.

 

Rob was gedurende zijn werkzame leven kinder- en jeugdpsycholoog bij diverse instanties in de Randstad. Met alle dingen die hij na zijn pensionering is gaan doen vraagt hij zich nu regelmatig af hoe hij ooit tijd gehad heeft om te werken. Het is grappig dat dit in vele gesprekken met gepensioneerden naar voren komt. Rob is wat dat betreft geen uitzondering. Maria is volop bezig met haar kunst. Kijk voor haar prachtige schilderijen naar haar website: www.marianeefjes.nl

Onwillekeurig moest ik bij het zien van haar werk gelijk denken aan de manier waarop Maria de baan op komt, De kleuren van haar werk zijn terug te zien in haar kleding of is het misschien andersom? Maakt niet uit, allemaal prachtig. Rob is zeer geïnteresseerd in kunst maar heeft zelf geen kunstzinnige aspiraties. Zijn ondersteunende taak is ook belangrijk want zoals Maria het stelt: een kunstenaar gaat niet met pensioen maar werkt levenslang. Over stoppen met kunst (en Rob’s ondersteuning) wordt echt niet gedacht!

 

Golf

 

Maria en Rob spelen nu respectievelijk 3 en 4 jaar. Rob heeft het voornamelijk op Bentwoud geleerd. Maria is verslingerd geraakt aan de sport tijdens en na een clinic in Sankt Wendel (Duitsland). Vooral het langdurig buiten zijn in de verschillende seizoenen vinden ze allebei heerlijk. Ze spelen dan ook zeker twee keer per week.

 

De keuze voor Bentwoud werd gemaakt na een rondgang op verschillende banen. Ockenburg, Groen-Geel, Rijswijk en Delfland werden bekeken maar al snel werd gekozen voor Bentwoud met het karakteristieke clubhuis, de prima horeca (onder leiding van Paul), de fijne pro’s bij de Academy en natuurlijke de prachtige 36 holes baan. Geen seconde spijt van die beslissing, en bij deze de grootste complimenten voor de greenkeepers voor het geweldige onderhoud van de baan.

 

Een ander belangrijk aspect van de club vinden Rob en Maria de sfeer welke als bijzonder vriendschappelijk wordt ervaren. Ook doen ze vaak mee aan de uitstekende georganiseerde wedstrijden van de club. Die golfdagen met een gezellige nazit in het cluhuis willen ze ook echt niet meer missen.

 

Hobby’s?


Rob en Maria hebben elkaar voor het eerst ontmoet op het vliegveld van Cairo. Achteraf bleek dat heel toepasselijk want samen maken ze nu vele en verre reizen. Zo zijn ze recentelijk een tijdje in Japan geweest. Behalve dit reizen houdt Rob zich nog bezig met tennis , biljarten, fietsen en bridge. Jammer dat er steeds minder bruine kroegen zijn met een biljart.

 

Maria is naast het reizen gek op muziek. Bij de gedachte aan het softbal-team van de Kunstacademie breekt een stralende lach door. De hilarische wedstrijden van toen liggen nog redelijk vers in het geheugen blijkbaar. Maria heeft ook tennis gespeeld maar is daar nu mee gestopt. Golf heeft de voorkeur gekregen. De lezers van deze Nieuwsbrief zullen het daarmee niet oneens zijn.

 

Rob en Maria, vriendelijk bedankt voor dit inkijkje in jullie leven en veel plezier op de baan.