Vierwouden 2017

zondag 6 augustus 2017

De vierwoudenbokaal is een een traditie geworden van golfclub Bentwoud. Een van de leukste wedstrijden die de club rijk is. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag en zondag. Tijdens het weekend worden alle 'wouden' van Bentwoud gespeeld in verschillende wedstrijdvormen. Per lus worden de winnaars beloond, maar om de vierwoudenbokaal te bemachtigen, dien je vier lussen goed te spelen! Benieuwd naar de foto's, kijk hier.

 

De dag begint windstil op de B-lus, maar al gauw komen er donkere wolken en lopen de deelnemers van de Vierwoudenwedstrijd in een kleine, stevige regenbui. Als het na enkele holes opklaart, steekt ook de wind op. Het wordt een aangename dag en bovenal gezellig.

 

 

 

Zuidwoud
De stableford-wedstrijd op Zuidwoud wordt gewonnen door gastspeler Laurent van der Kraats met 22 stableford. Jan Vollebregt wordt tweede met 18 stableford, omdat Jan de laatste handicap heeft, gevolgd door Henk Beusekamp met eveneens 18 stableford.

Op B7 stond de longest, gewonnen door Henk en Virginia.

 

 

 

Westwoud
In de middag staat de vlaggenwedstrijd op het programma. Toch een beetje spannend als je de eerste flight bemenst en je moet als eerste je vlag planten. Wat Virginia overkwam op de teebox van C9. En deelnemers doen blijkbaar alles om het vlaggetje zover mogelijk te krijgen, zo ook Hendrik Jan die zijn bal uit het water op de fairway van C9 krijgt, bravo! Vervolgens komt Sophie breed lachend binnen, met vlag in de hand en een birdy en eagle op de kaart! Helaas geen plaats op het podium voor Sophie, want steady-spelende Jan komt eveneens met zijn vlag binnen en één slag over en wordt derde. Kort daarop komen de nummers 1 en 2 binnen met beide nog twee slagen over. Ron wordt daarmee de winnaar van Westwoud en Frank tweede.

De Neary op C3 werd gewonnen door Ria. Verder is het vermelden waard, dat Sophie een Eagle sloeg op C5. Beide knappe prestaties!

 

Tussenstand na dag 1
Alleen deelnemers die alle lussen spelen, maken kans op de Vierwoudenbokaal en daarmee  komt de tussenstand na twee wouden op:
  3,9 punten - Jan Vollebregt
  4,9 punten – Ron Sewalt
10,0 punten – Sophie van Besouw

 

Oostwoud
Op Oostwoud slaan de deelnemers af voor hun strokeplay-wedstrijd. De condities zijn perfect: niet teveel wind, zonnig maar niet te warm, de fairways en greens liggen er prachtig onderhouden bij! Kortom ideale omstandigheden voor een potje golf. Dit blijkt bij de ene een betere uitwerking te hebben dan bij de ander; er wordt door zes personen de handicap gelopen of beter. De winnaars van de ochtend zijn: Leen op nummer 3, Jan op nummer 2 en Virginia op nummer 1.

De Tweary stond op A7 en werd gewonnen door Ron Sewalt!

 

Noordwoud
Op Noordwoud staat er een drie stokkenwedstrijd te wachten. Met maar twee stokken vrije keus gaat het om techniek, tacktiek en misschien een beetje geluk. Alleen Anneke Pitlo wist boven haar handicap te presteren. Zij werd daarmee winnaar van Noordwoud. Maar liefst 5 personen behaalden 16 stablefordpunten op Noordwoud, degenen met de laagste handicap werden nummer 2 en 3: Virginia en Jack.

Op N9 was nog onverwacht een Neary bedacht, Bob liet zich niet intimideren door het water of door de smalle green en won de prijs.

Gert was ook een gelukkige winnaar van een hole in one! Op de vijfde hole wist gert met een perfecte slag de bal in een keer in de hole te krijgen. Proficiat Gert!

 

Vierwouden-bokaal

Jan Vollebregt heeft het hele weekend steady gespeeld en sloeg zich bij drie wedstrijden in de top drie. Ron Sewalt won de vlaggenwedstrijd. Zij kwamen daarmee op een gedeelde eerste plek, met slechts 13,9 punten laten zij de andere concurrentie ver achter hen. Sowieso van beiden dus een fantastische prestatie! Zonder afbreuk te doen aan de prestatie van Ron, is Jan de winnaar op basis van de handicap en ontvangt Jan de bokaal uit handen van de winnaar van 2016: Gert van der Hooning.

 

Omdat meedoen belangrijker is dan winnen, kregen ook alle andere deelnemers een aardigheidje mee naar huis. Het bleek een geslaagd weekend met veel tevreden deelnemers.