Sponsors

Goede doelen wedstrijd: € 752,50 voor Gehandicapten Golf

donderdag 19 september 2019

Wedstrijd voor het Fonds Nationaal Gehandicapten Golf

Ruim dertig leden van GC Bentwoud speelden op zondag 15 september mee met de Goede doelenwedstrijd. In een heerlijk september-zonnetje speelden we een netto strokeplay-wedstrijd met een start op twee lussen. De opbrengst van de wedstrijd was bestemd voor het Fonds Nationaal Gehandicapten Golf (NGG). Vanuit het fonds speelden ook Jeroen Coumou en Hans van Elven, beiden zelf ook golfers met een fysieke beperking, mee.

 

De eerste prijs van de wedstrijd was een volledig verzorgde golfdag voor twee personen (incl. lunch) op golfbaan Amsteldijk, aangeboden door het Fonds NGG. Deze hoofdprijs werd gewonnen door Yvonne Kleihorst met een netto-score van 69. Cees Wouda werd tweede met een netto-score van 72. Sophie van Besouw behaalde dezelfde score van 72 netto, maar omdat zij een hogere handicap heeft dan Cees, werd zij derde. De neary op A4 werd gewonnen door Cees Wouda. Dorine Haarman won op B9 de longest drive bij de dames en gastspeler Hans van Elven won deze bij de heren.

  

Bingo 

Om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het goede doel, had de evenementencommissie na de wedstrijd een bingo georganiseerd. Spelleidsters Petra Knol en Thea Jongman namen de aanwezigen mee in drie rondes spelplezier van rijtjes, kolommen, diagonalen en volle kaarten. Diverse leden wonnen o.a. pakketjes met tees en ballen, mooie planten (met dank aan Cock Verkade) en gezonde pakketjes van The Farm Shop uit Moerkapelle. De hoofdprijs, een lunch voor twee personen die beschikbaar was gesteld door Restaurant Roest, werd gewonnen door Dorine Haarman en Chiel de Keijzer. Zij hadden namelijk in de derde ronde tegelijk bingo voor een volle kaart en besloten de prijs te delen. Eet smakelijk alvast!

  

Wisseling in de Evenementencommissie 

Na de bingo werd er door de voorzitter van de Evenementencommissie stil gestaan bij het vertrek van Sophie van Besouw uit de commissie. Na 2 jaar inzet en inspanning neemt zij afscheid. Als dank kreeg Sophie een welverdiend cadeau.
Tegelijkertijd werd Ilse Nadort van harte welkom geheten als nieuw lid van de Evenementencommissie.  

 

Na afloop van de bingo reikte de Evenementencommissie een cheque van €752,50 uit aan Jeroen Coumou en Hans van Elven van het Fonds.
Het inschrijfgeld dat de deelnemers hebben ingelicht is door het bestuur verdubbeld.


Kortom, weer een mooie dag met een mooie opbrengst.

Klik hier voor alle foto's.