Sponsors

Clubkampioenen Strokeplay 2019 bekend

maandag 7 oktober 2019

Strokeplay kampioenschappen onder wisselende weersomstandigheden

Een mooie start van het toernooi

In het weekend van 5-6 oktober werden voor de 8e keer de GC Bentwoud clubkampioenschappen Strokeplay gehouden. In tegenstelling tot andere jaren vond het toernooi in het najaar plaats.

 

Op zaterdag gingen 10 dames en 23 heren al vroeg de baan in, dit omdat er later op de dag nóg een ronde moest worden gespeeld. Ondanks de hevige regenval op de dagen ervoor lag de baan er goed bij. De greens waren op zaterdag in de ochtend nog wel nat van de dauw en daardoor moeilijk “leesbaar”. Een van de spelers merkte op: “Daardoor kon je, als je de hole had gemist, wel goed zien welke verkeerde lijn je had gekozen”. De bunkers en fairways daarentegen waren overwegend droog.

Na vier tot bijna vijf uren strijd kwamen de eerste groepen binnen om even te rusten en zich te goed te doen aan de heerlijke Roest-soep. De tussenstanden? Bij de dames bleek Virginia den Breems, met 90, het minst aantal slagen nodig te hebben gehad, waar bij de heren zowel Viktor Jansen in de Wal als Mike Driessen aan 83 slagen genoeg hadden.

 

Rond de klok van 12 gingen de senioren (9 dames senioren, 9 heren senioren en 4 heren super senioren) de baan in, vrij snel gevolgd door de dames en heren voor hun tweede ronde die dag.

 

Zaterdagavond werden de ranglijsten als volgt aangevoerd:

  • Dames: Tonny van Zwienen 181 slagen, op de voet gevolgd door Virginia den Breems met 183 slagen.
  • Heren: Victor Jansen in de Wal 169 gevolgd door Huub de Heij en Dylan Weggeman met 172. Vier spelers staan binnen vier slagen van de leider.
  • Dames senioren: Ciska Tijssen, 94 slagen, gevolgd door Liz Hoekstra met 95 slagen.
  • Heren senioren: Cees Molenaar, 82 slagen, gevolgd door Atse Hoekstra met 83 slagen.
  • Heren supersenioren: Jan van der Velden, 97 slagen.

Aan het eind van de eerste speeldag lag het veld nog volledig open.

 

En het werd zondag...

Donkere wolken pakten tegen het middaguur samen. De voorspellingen waren al niet goed, maar het werd nog slechter dan dat. Onze helden die de cut hadden gehaald gingen toch de baan in, zich vertwijfeld afvragend wat dit met golf te maken had. Niets! Maar de prijzen in het clubhuis lonkten en vooral de eeuwige roem die hoort bij je naam op het bord in Roest maakt oerkrachten in onze golfers los. Geen speler gaf op ondanks de continue regenval.

 

Na iets meer dan vier uren ploeteren en vechten tegen de elementen kwamen de eerste spelers binnen. Moe, doornat, koud maar wel voldaan. Gaandeweg werd duidelijk dat de scores op zondag anders waren dan op zaterdag. De moeilijke omstandigheden deden zich gelden. Wederom ging het klassement op z’n kop.

 

De Strokeplay clubkampioenen van 2019:

  • Heren Supersenioren: Jan van der Velden
  • Heren Senioren: Herman Haarman
  • Dames Senioren: Yvonne Kleihorst
  • Heren: Mike Driessen
  • Dames: Virginia den Breems

 

2e en 3e prijzen gingen naar:

Heren Supersenioren: Bert Jonkeren (2e)

Heren Senioren: Cees Molenaar (2e), Atse Hoekstra/Leo van Hemert (3e) 

Dames Senioren: Myra Spierings (2e), Ciska Tijssen (3e)

Heren: Dylan Weggeman/Huub de Heij (2e)

Dames: Tonny van Zwienen (2e), Sandra Filet (3e)

  

Klik hier voor meer foto's

 

Van harte gefeliciteerd allemaal!