Sponsors

Wie zijn de Clubkampioenen Strokeplay 2021?

maandag 31 mei 2021

Dit jaar geen Strokeplay Kampioenschappen in oktober, maar vanwege het weer en de lengte van dagen in de maand mei (29 en 30 mei). Een recordaantal van 95 deelnemers had zich aangemeld voor dit weekend.

 

Het was een  spannende week voorafgaand. De B-lus zou geprikt en bezand worden. Dat heeft uiteraard gevolgen voor het spel van iedereen. Nu had het zo veel en lang geregend, dat de grote machines de baan kapot zouden rijden, dus het bezanden werd voor ná de clubkampioenschappen uitgesteld. Heel eerlijk gezegd waren de deelnemers van de CK daar niet rouwig om.

 

Er werd op zaterdagochtend om 8 uur gestart door de dames en heren die 36 holes gingen lopen die dag. En wat een eer: Roel Knol had zijn wekker gezet om ons allemaal te starten en uitgeleide te doen. Dank je Roel!

De heren- en dames-senioren en de heren 70+ startten later op de ochtend voor hun 18 holes.

Ondanks dat het weer ons goed gezind was, werden er toch ook wat teleurstellende rondes gelopen. Maar ook met deze uitslagen kwam er een finalepoule voor de zondag uit.

9 heren, 9 heren senioren, 6 heren 70+, 6 dames en 6 dames senioren streden op zondag voor het (Club)kampioenschap.

 

Ook op zondag was het weer fantastisch. Niet alleen voor de spelers, die nu hun 18 holes moesten spelen. Ook  de mensen die met de parallelwedstrijd hadden meegedaan en op het terras de kampioenen binnen zagen komen.

Bij de verschillende poules was het spannend tot de laatste hole. Soms werd het daar dan ook pas beslecht wie er kampioen was geworden.

 

 

Bij de dames senioren was er een heel uitzonderlijke situatie. Er waren drie dames gelijk geëindigd in aantal slagen over de 2 dagen. Dus moest er een play-off op B1 gespeeld worden door de drie dames.

Waarin Maria Loomans aan het langste eind trok door een foutloze hole te spelen en met een prachtige down hill put (met break) uit te holen met een par. Wat een spanning!

 

De uiteindelijke winnaars/ winnaressen zijn geworden:

  • Clubkampioen Heren: Robert Tucker
  • Clubkampioen Dames: Virginia den Breems
  • Clubkampioen Heren senioren: Mike Driessen
  • Clubkampioen Dames senioren: Maria Loomans
  • Clubkampioen Heren 70+: Jan van der Velden

 

 

De prijsuitreiking kon, coronaproef, op het terras plaatsvinden.

Gefeliciteerd allemaal. Jullie naam zal komen te staan op de kampioensborden van de club.

 

 

Verder wil de wedstrijdcommissie een ieder die heeft meegedaan dit weekend heel erg bedanken. Het is fijn om zo’n belangrijke clubwedstrijd voor veel mensen te kunnen organiseren.

Een speciale dank gaat uit naar Cees Wouda, die namens de WeCo de gehele voorbereiding van dit weekend op zich heeft genomen. Altijd weer een hele klus.

 

KLIK HIER voor alle foto's van de CK Strokeplay.