Per v.d. Bosch ladderkampioen 2021

woensdag 20 oktober 2021

 

Putting contest en finale laddercompetitie 2021

Voor het eerst in de historie van de ladder kwam het aantal deelnemers uit boven de 40. Uiteindelijk doken we weer onder de 40 vanwege wat afzeggingen gedurende het seizoen. Zoals eerder gemeld in de app zijn er dit seizoen maar liefst 103 wedstrijden gespeeld. Dat zijn er ruim 40 meer dan seizoen 2020.

 

Maandag 18 oktober om 17 uur was de putting contest op Bentwoud op de green voor de academy. De bedoeling was om in ronde 1 van 1, 2, 3, 4 en 5 meter een putt te maken. De afstand komt overeen met het aantal punten. Dus een putt van 4 meter is 4 punten etc.
In ronde 2 begon iedereen op 5 meter en dan terug. Dit was de uitslag:

Putting contest Laddercompetitie 2021
Naam   Ronde1 Ronde2 Totaal
Jos Berg, v.d. 6 3 9
Fred Loenen, van 3 3 6
Petra Munsteren, van 0 4 4
Rob Vlieland 2 0 2


Nu stond Jos al 2e op de ladder dus dat was goed nieuws voor Per. Mocht hij verliezen dan was hij in ieder geval 2e geworden. Had b.v. Petra de contest gewonnen en vervolgens ook de finale, dan was Per terug gevallen naar plek 6. Zover kwam het dus niet. In dit rijtje had Cees Molenaar ook moeten staan maar die was lekker op vakantie. Allemaal een sleev gele ballen en Jos het recht om Per uit te dagen. Hij liet er geen gras over groeien en regelde gelijk de volgende dag om 15:04 op de C-lus de finale.

Op 19 oktober werd de laatste wedstrijd gespeeld van dit seizoen, de finale. Hierboven is duidelijk geworden dat het ook daadwerkelijk tussen de nummers 1 en 2 van de ladder uitslag ging en dat is misschien geen toeval. Zelf liep ik als 3e mee in de flight om alles van dichtbij mee te maken en de kaart te schrijven. Vooraf was bekend dat Jos 22 slagen meekreeg vanaf blauw en Per 18 slagen vanaf geel.
Het zag tot hole 6 naar uit dat het heel spannend ging worden. Maar een par van Per op C6 en een 6 van Jos bracht het verschil van 5 slagen. Op 7 herhaalde Per zijn kunstje en scoorde weer een par. Op C8 sloeg Per zijn eerste bal in het water dus kansen voor Jos maar helaas ook hier verdwenen ballen in het majem. Per eindigde, net als Jos met een bogey op C9, met 47 slagen (24 punten) terwijl Jos bleef steken op 55 slagen (20 punten).

 

Per v.d. Bosch is dus de nieuwe ladderkoning van 2021. Gefeliciteerd!

Klik hier voor de foto's van de putting contest en de finale.