Sponsors

NGF-nummer gaat per 1 jan. 2023 verdwijnen

zaterdag 15 oktober 2022

De NGF heeft ons onlangs het volgende bericht gestuurd:

 

De huidige digitale en fysieke NGF-pas toont nu minimaal twee nummers; een Golf Service Nummer (GSN), altijd startend met NL, en een NGF-nummer, bestaande uit 5 tot 7 cijfers. Verwarrend voor de golfer, golfclub, golfbaan en softwareleverancier en onnodig, omdat alle systemen al een aantal jaar hoofdzakelijk communiceren met GSN-nummers.

 

Om die reden zal er per 1 januari 2023 nog maar één nummer op de NGF-pas getoond worden, het Golf Service Nummer (GSN). Dit nummer begint voor iedere golfer met NL en is te vinden op de (digitale) NGF-pas.

 

Voor de golfer betekent het wegvallen van het huidige NGF-nummer vooral versimpeling.

Er kan immers geen verwarring meer ontstaan over welk nummer van de NGF-pas gebruikt moet worden bij het aanmelden in de app GOLF.NL of bij het overstappen naar een andere golfclub.