Sponsors

Clubkampioenen Matchplay 2022 bekend!

maandag 10 oktober 2022

De (club-)kampioenen Marloes Knol, Yvonne Kleihorst, Sjaak Vonk en Mike Driessen

 

Op 8 en 9 oktober werden de Clubkampioenschappen Matchplay van Golfclub Bentwoud gehouden.

Een jaar waarin niet zo veel deelnemers en deelneemsters zich hadden aangemeld: een sheet van 16 voor Heren en Heren-Senioren, een sheet van 8 voor Dames-Senioren en een van 4 voor Dames.

En helaas meldden zich ook nog mensen af terwijl de startlijsten al gepubliceerd waren, dus er moesten byes worden gegeven.

 

Zaterdagochtend om 7.45 uur meldden de eerste spelers zich bij de eerste holes. Daar stonden Roel en Theo hen al op te wachten. Om 8 uur precies startten de eerste flights en de Clubkampioenschappen waren begonnen!

De eerste holes waren koud met vochtig gras en greens. Maar daar kwam de zon al snel bij. Met wat wind werden de omstandigheden later weer iets lastiger. De Heren, Heren senioren en de Dames Senioren streden zaterdag om plekken voor de halve finales. En gestreden werd er zeker!

Iedereen gaf de uitslag door aan Maria en Elly, die er de hele middag waren om de CK in goede banen te leiden.

 

Zondag waren de weergoden ons ook weer goed gezind. In de ochtend werden de halve finales van alle categorieën gespeeld. Ook toen was Theo er weer vroeg om iedereen weg te starten.

Met genoeg tijd voor koffie voor de doorstart werd eind van de ochtend bekend wie er gingen strijden om de 1e en 2e plaats en wie om de  3e en 4e plaats. Na een traktatie van een kop heerlijke soep met brood gingen de spelers in de middag de baan weer in.

En wat lag deze er prachtig bij dit weekend. Dank aan de groundsmen, de marshalls en Golfbaan Bentwoud.

 

Aan het eind van de middag, na een paar play-offs en hele spannende wedstrijden, waren de winnaars bekend:

 

Clubkampioen Heren: Sjaak Vonk                 Runner up: Rob van Ruiten

 

 

Kampioen Heren senioren: Mike Driessen                 Runner up: Edwin Ludwig

 

 

 

Clubkampioen Dames: Marloes Knol                 Runner up: Tonny van Zwienen

 

 

Kampioen Dames senioren: Yvonne Kleihorst                 Runner up: Dorine Haarman

 

 

Op zondagmiddag was er een Parallelwedstrijd over 9 holes georganiseerd. Met een drankje en een bittergarnituur heeft een aantal gewacht totdat alle spelers binnen waren. Dank! Hierdoor wordt de prijsuitreiking extra feestelijk.

 

En nogmaals dank aan de helpende handen Maria, Elly, Roel en Theo voor de hulp het weekend. Zo kunnen de WECO leden zelf ook meedoen aan deze wedstrijd.

 

De Weco dankt ook alle deelnemers en hoopt volgend jaar op (nog) meer te spelen wedstrijden.

Dus zeg het voort…..