Augustus 2022 - Een boom als kunstwerk

Natuurbericht van Paul van Drimmelen (6)

 

Officiele opening Bentwoud

 

Slechts weinig leden waren er lid toen de eerste ballen op de A-lus van golfbaan Bentwoud konden worden geslagen. Onze Golbaan Bentwoud maakt deel uit van het Bentwoud dat als natuurzône werd aangelegd tussen Boskoop, Benthuizen en Zoetermeer. De golfbaan maakt daar een onderdeel van uit.
In 2016 werd het Bentwoud officieel in gebruik genomen met veel festiviteiten op de plek ten westen van ons golfterrein. Eén man was bezig uit een grote boomstam een haas te beeldhouwen. Het werd een prachtige sculptuur die een mooi plekje kreeg aan de andere kant van de Provinciale weg. Dit stuk Bentwoud wordt druk bezocht door wandelaars, fietsers, spelende kinderen en mensen die er hun hond uitlaten. Een paar jaar stond het beeld mooi te zijn en toen sloeg het noodlot toe. Vandalen zaagden de mooie oren (lepels) van het beeld af.

 

De haas van het Bentwoud

 

De witte kleur van vers hout maakte al na 2 jaar plaats voor de tint die past bij een doorleefde haas.

 

het haasje

 

Na de zoveelste restauratie heeft de kunstenaar besloten de haas definitief naar de eeuwige jachtvelden te sturen en hij begon aan zijn 2e opdracht. Behalve marters, wezels, één enkele ree en heel veel hazen is ook de vos in het Bentwoud gesignaleerd. Hij maakte een prachtige vos in zijn typische zithouding

en hij is nu te bewonderen op de zelfde plaats als de overleden haas.

 

haas in bentwoud

 

 

closeup haas