Sponsors

Een portret van een portret: Lange Max interviewt Rob(bie) Siemer

Geboren op Quatorze Juillet in Den Haag, raakte Rob al snel verslingerd aan sport. Was het aanvankelijk korfbal, na een uitstapje naar voetbal en honkbal, het werd uiteindelijk toch weer korfballen. Zo’n gemengde sport had toch zijn voorkeur… En zoals bij zovelen eindigt zijn actieve sportcarrière op een golfbaan, voor zover we nu kunnen nagaan.

 

Geboren op die nationale feestdag van Frankrijk groeide Rob op in de wijk Bouwlust onderdeel van Morgenstond te ’s-Gravenhage. Als jongetje van 9 jaar, ging hij korfballen bij Ons Eibernest aan de Aagje Dekenlaan vlak bij het Zuiderpark. Jullie interviewer maakte daar kennis met de sportieve en fanatieke Rob. Thuis mocht Rob de kelder van hun huis ombouwen tot een ware beatruimte voorzien van hifi installatie, koelkast, bank, en zelfs een bed. Veel jeugdvriendjes en natuurlijk ook vriendinnetjes mochten daar genieten van de soms harde rockmuziek.

 

Na zijn middelbare school (Simon Stevin) begon Rob al snel aan zijn carrière bij de KLM. Zijn korfbalcarrière werd kort onderbroken. Hij voetbalde 3 jaar bij BMT en honkbalde bij Westerkwartier, wat in die periode opging in ADO. Deze verenigingen hadden hun sportvelden in Escamp (1 en 3). Daarna kreeg Rob verkering met een korfbalster die bij de Raven korfbalde, waarop Rob daar 1 jaar lid werd. Zijn ambitie was echter groot en de Raven werd ingewisseld voor Die Haghe, waar hij wist door te dringen tot het 1e team dat in de hoofdklasse speelde.

 

Zijn trainerscarrière begon op zijn27e (1984). Rob voor het eerst trainer bij ODS uit Rijswijk. Daarna nog het laatste jaar van VES en Pernix. Hij haalde alle bestaande trainersdiploma’s met in 1999 het oefenmeester-diploma o.l.v. de toenmalige bondscoach van het Nederlands korfbalteam Jan Sjouke van de Bos. In 1993 verhuisde Rob definitief naar Zoetermeer, waar hij lid werd van de korfbalvereniging de Meervogels. In totaal heeft Rob 12 jaar Meervogels (Junioren A1, 2e en 1e) getraind met een jaar sabbatical en een uitstapje naar ODO (Maasland). Phoenix, Weidevogels, Velocitas, Wion, ALO en nog meer verenigingen volgden. In 2017 beëindigde Rob zijn actieve korfbalcarrière op 60-jarige leeftijd. Als lid van verdienste blijft hij echter verbonden met de Meervogels. In 2005 trouwde Rob met zijn grote korfballiefde Judith, een waar korfbalhuwelijk. Uiteraard werd zijn receptie gevierd in de kantine van de Meervogels.

 

Via de Stichting Bentwoud werd Rob op 19 november 2014 lid van Golfclub Bentwoud. Al snel werd Rob gevraagd voor de laddercompetitie-commissie en later ook voor de commissie Sportief Beleid. In deze laatste commissie kan hij goed gebruikmaken van zijn ervaring als trainer en medeschrijver van het beleidsplan van de Meervogels. Sinds 2018 is hij ook nog marshal bij Golfbaan Bentwoud.

 

Rob houdt van het goede leven (wijn en (uit) eten), Netflix-series, films in de bios en héél veel sport.

Zijn uitgebreide vriendenclub dankt hij aan zijn goede trainerscapaciteiten bij de korfbal en daar zitten nu ook veel actieve golfers tussen. Je kunt Rob en zijn vrienden ontmoeten op vrijdagmorgen op de par 3-4 lus van onze baan!

 

En nu het verzoek aan Rob om een volgend lid te interviewen.... aan wie geeft hij het stokje door?