Sponsors

Maak kennis met Levente Tanka

Maak kennis met een nieuw lid en zijn 36-holes-team:

Levente Tanka

 

Om tijd te besparen in deze hectische tijd waarin veel moet in te weinig tijd is Levente gevraagd om zichzelf even voor te stellen. Levente is al bijna helemaal ingeburgerd in Bentwoud en heeft zich met een internationaal gezelschap bij onze club aangemeld. En ze hebben zich zelfs als team aangemeld voor de komende competitie. Maar ook zijn ze met zijn allen zeer regelmatig op de baan te vinden. Dus als je Sarie Marais hoort zingen onder begeleiding van een bagpipe dan zijn ze er!

 

Op verzoek van onze voorzitter wil ik mij graag voorstellen : ik ben Levente Tanka, nog net aan de goede zijde van 60 jaar oud, gepassioneerd golfer en in mijn “vrije tijd” werkzaam bij en mede-eigenaar van een klein ingenieursbureau. Bij toeval kon ik begin 2000 meedoen aan een golfclinic. Binnen een paar maanden ging mijn houding ten opzicht van golf van “ik weet niet of dit iets voor me is”, via “eigenlijk is dit best wel leuk” naar “wanneer kunnen we de baan in?” In 2001 ben ik lid geworden bij Burggolf Westerpark. Door regelmatig spelen en oefenen (en mogelijk ook wat talent) ging mijn handicap binnen drie jaar naar de 16.

 

Na wat kritische opmerkingen/suggesties tijdens en na wedstrijden werd mij in 2004 gevraagd om deel uit te maken van de wedstrijdcommissie. Vanaf het begin was ik daar heel actief mee bezig, bijna ongemerkt ging het steeds meer tijd kosten en nam ik meer taken op me. Na een jaar werd ik (binnen de WeCo) ook voorzitter van de handicapcommissie en nog 3 jaar later tevens coördinator van de clubkampioenschappen. Ofschoon behoorlijk intensief vond ik het een heel plezierige en bevredigende periode. Ik merkte echter wel dat het ten koste ging van mijn ontwikkeling als golfer, na 10 jaar schommelde ik nog steeds rond handicap 15. In de loop van 2014 besloot ik dan ook om mijn commissie-activiteiten te beëindigen en me te concentreren op het golfen. Vanaf dat jaar ben ik ook gaan deelnemen aan de NGF-competitie.

 

Aanvankelijk was er nog steeds een spanningsveld tussen ambitie enerzijds en capaciteiten anderzijds, maar na een jaar ging het structureel de goede kant op. Inmiddels zit ik rond de handicap 10 met uiteraard als doel om daar ruim onder te komen. Het blijft echter een proces van stapjes voorwaarts en stapjes terug, Een goede en degelijke ronde wordt helaas nog steeds vaak gevolgd door een ronde waarop het predicaat “avontuurlijk” van toepassing is.

 

Het team waarvan ik mij captain mag noemen is een internationaal en zeer competitief gezelschap. Naast een paar Nederlanders hebben wij in onze gelederen 2 Schotten, een Engelsman, een Welshman en een Zuid-Afrikaan. Er is geen eenduidige reden voor onze overstap naar Bentwoud, het is meer een opeenstapeling van factoren. Deels heeft het te maken met natuur (condities Westerpark in het winterseizoen), deels echter ook met de prioriteiten bij het onderhoud. In de loop van het afgelopen jaar waren er steeds meer irritaties betreffende de staat van de teeboxen, overhangende takken, pinposities, e.d. Uiteindelijk waren dit genoeg redenen voor ons om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.

 

Wij zijn al een aantal weken met enige (of zelfs grote) regelmaat te vinden op onze nieuwe thuisbaan, helaas is door de omstandigheden het sociale aspect veel minder dan iedereen graag zou willen. Het meedoen aan clubactiviteiten, zoals wedstrijden en kampioenschappen, is voor het merendeel van ons een vanzelfsprekendheid. Als Corona het toelaat zullen jullie ons dus vaak zien in en rond de baan, de oefenfaciliteiten en het clubhuis.