Bestuur

Maria Loomans, voorzitter

Als Maria Gronheid ben ik geboren in Delft. Daar trouwde ik ruim 40 jaar geleden met Stephan Loomans. In Delft heb ik fanatiek jarenlang gehockeyd bij Ringpace. Sinds 10 jaar ben ik actief in de golfsport. Ik behoor tot die veel verguisde spelers die in een weekend het GVB haalde in Amsterdam bij Abcoude.

Na het behalen van het GVB ben ik pas lessen gaan nemen. Eerst in Gouda bij IJsselweide. Maar toen Bentwoud werd aangelegd en de academy opgericht, ben ik hier verder les gaan nemen. Al drie jaar heb ik met een vast groepje les bij Jos. Naast plezier met elkaar leren we veel en verbeteren we ons spel traag maar wel gestaag. De afgelopen jaren heb ik meegespeeld met het dames seniorenteam, eerst op dinsdag en later op donderdag. Ook dit is een spannende en enerverende ervaring.

 

Sinds mijn pensioen heb ik meer tijd gekregen om mij voor de club in te zetten. Golfen is een individuele sport waar je steeds met je eigen (on)bekwaamheid wordt geconfronteerd. Tijdens de gezellige 19de hole ontstaat er weer een wij-gevoel, het is dat wat het golfspel compleet maakt. Hieraan wil ik graag mijn bijdrage leveren door mijn activiteiten in het bestuur. Ik hoop iedereen tijdens de wedstrijden en andere activiteiten beter te leren kennen.

 

Een interview met Maria Loomans bij haar aantreden in mei 2021 is hier te lezen. 

 

Edwin Ludwig, penningmeester

Graag stel ik me even voor: Edwin Ludwig, iets meer dan 60 jaar jong en sinds 25 jaar fanatiek golfer. Vanaf het voorjaar 2019 ben ik toegetreden tot het Bestuur van de club met als voornaamste aandachtsgebied de financiën. Ik ben getrouwd met Meike (ook aan het golfen) en ben woonachtig in Leiden in de mooie en historische binnenstad. Ik speel voor de club al een paar jaar competitie en doe geregeld mee met de diverse clubwedstrijden.

Ik ben ruim 30 jaar werkzaam geweest bij ABN AMRO en heb me beziggehouden met tal van zaken, zoals de zakelijke markt, kantoormanagement en functies op het hoofdkantoor. De verschillende functies heb ik uitgeoefend in diverse plaatsen zoals Bloemendaal, Hilversum en Hoofddorp; mijn laatste functie was in Leiden waar ik het kantoor aldaar mocht bestieren. In 2016 ben ik na een reorganisatie bij ABN AMRO vertrokken en heb nu een vrije agenda met veel tijd om leuke zaken op te pakken. Derhalve toen de Voorzitter mij vroeg voor een rol in het bestuur hoefde ik daar niet lang over na te denken! Een klein halfjaar ben ik nu bezig en met veel plezier doe ik de werkzaamheden die bij mijn taak passen. Spreek mij rustig aan op mijn aandachtsgebied, ik sta graag voor jullie klaar! 

 

 

 

Max Alias, secretaris

Ik woon met Henny, mijn vrouw, in Zoetermeer. Onze twee zonen zijn getrouwd en we hebben twee kleinkinderen. Ik heb meerdere sporten uitgeoefend: korfbal, badminton en tennis, maar beperk mij nu tot golfen. Bij de sportverenigingen heb ik diverse functies uitgeoefend als vrijwilliger.
Na mijn technische opleiding ben ik bij de PTT begonnen, waar ik het 35 jaar volgehouden heb. Daarna heb ik nog 6 jaar bij CroonWolterenDros gewerkt en 9 maanden bij Kahuna, een cybersecurity bedrijf. Meestal had ik een functie tussen techniek en commercie in. Ik houd van het “goede leven” en ben erg graag buiten in de natuur.

 

Begin 2013 ben ik lid geworden van GCBentwoud. In oktober 2019 ben ik gevraagd de functie van Bob Palfenier over te nemen, die naar een ander deel van Nederland gaat verhuizen. Tijdens de ALV van november 2019 ben ik benoemd als secretaris.

Natuurlijk is het goed beheren en verzorgen van het secretariaat dan mijn eerste taak, maar zeker niet onbelangrijk is het om samen met de andere bestuursleden vorm te geven aan de ontwikkelingen voor de toekomst. Voor mij is de betrokkenheid van alle leden bij de golfclub, op welke manier dan ook, een belangrijk item, waaraan ik graag een bijdrage wil leveren. Als de leden van onze vereniging het naar hun zin hebben, word ik daar blij van en dat is mijn belangrijkste drive om mij in te zetten voor GCBentwoud.

 

 

 

Eduard de Beer, algemeen bestuurslid

Mijn naam is Eduard de Beer. Geboren op 12 november 1951 en opgegroeid in Bilthoven. Mijn ouders hadden een chique herenmode winkel in Bilthoven. Ik was de op een na jongste van 7 kinderen. Na mijn middelbare school in militaire dienst als vrachtwagenchauffeur. Daarna studie Personeel & Arbeid en Bedrijfskunde. Bij Volker Stevin, Dura Vermeer en Ballast Nedam gewerkt als Personeelsmanager. Tussendoor 3,5 jaar in Libie gewerkt als HR- manager op een geintegreerd landbouw-, zuivel- en pluimveeproject, een kilometer of 60 buiten Benghazi.

 

Vader van drie zoons en opa van 4 kleinkinderen. In 2001 gescheiden en sinds 2013 samenwonend met Isobel Randall die tot 2018 lerares was op de British School in den Haag. Isobel heeft een zoon en een dochter. Mijn kleinkinderen beschouwen Isobel als hun derde oma.

 

In 2013 door een reorganisatie vervroegd met pensioen gegaan. Direct vrijwilliger geworden bij de Unie van Vrijwilligers in Zoetermeer. Ik rijd ouderen naar ziekenhuis of andere afspraken. Tevens werkzaam voor vluchtelingenwerk en marshal op Bentwoud sinds 2013. Twee dagen per maand zijn we oppas-opa en oma bij de kleinkinderen in Utrecht en Oudewater.

 

Vanaf het begin speel ik golf op Bentwoud en sinds 2020 lid van de club. Ooit mijn GVB gehaald op de Haarlemmermeersche Golfbaan. Handicap schommelt rond de 14.

Ik hoop als bestuurslid een bijdrage te kunnen leveren aan een goede of betere communicatie tussen club en leden.

 

 

Rick Rijneker, algemeen bestuurslid

Ik ben freelance ICT consultant. Ik ben geboren in Utrecht en woon in Woerden. Voordat ik de golfstokken ter hand nam heb ik volleybal en hockey gespeeld (beiden op een zeer bescheiden niveau). Ook toen kon ik het al niet laten om ook op andere manieren voor de betreffende clubs actief te zijn. Zo heb ik o.a. internationale volleybaltoernooien mede georganiseerd, ben ik webmaster geweest en heb zitting gehad in de technische commissie. Het is dus niet zo gek, dat ik ook bij de Golfclub vrij snel een vrijwilligersrol vervulde in de wedstrijdcommissie.

 

Nadat ik zes jaar met veel plezier lid ben geweest van de wedstrijdcommissie vond ik het wel tijd worden om wat meer op de achtergrond plaats te nemen, al had ik me ondertussen al wel aangemeld bij de commissie Sportief Beleid.

Eind 2019 kwam het verzoek of ik plaats wilde nemen in het Bestuur. Weer een nieuwe uitdaging om de vereniging te ondersteunen, die ik graag aanpak.