Bestuur

Maria Loomans, voorzitter

Als Maria Gronheid ben ik geboren in Delft. Daar trouwde ik ruim 40 jaar geleden met Stephan Loomans. In Delft heb ik fanatiek jarenlang gehockeyd bij Ring Pass. Sinds 10 jaar ben ik actief in de golfsport. Ik behoor tot die veel verguisde spelers die in een weekend het GVB haalde in Amsterdam. Na het behalen van het GVB ben ik pas lessen gaan nemen. Eerst in Gouda bij IJsselweide. Maar toen Bentwoud werd aangelegd en de academy opgericht, ben ik hier verder les gaan nemen. Al drie jaar heb ik met een vast groepje les bij Jos. Naast plezier met elkaar leren we veel en verbeteren we ons spel traag maar wel gestaag. De afgelopen jaren heb ik meegespeeld met het dames seniorenteam, eerst op dinsdag en later op donderdag. Ook dit is een spannende en enerverende ervaring.

 

Sinds mijn pensioen heb ik meer tijd gekregen om mij voor de club in te zetten. Golfen is een individuele sport waar je steeds met je eigen (on)bekwaamheid wordt geconfronteerd. Tijdens de gezellige 19de hole ontstaat er weer een wij-gevoel, het is dat wat het golfspel compleet maakt. Hieraan wil ik graag mijn bijdrage leveren door mijn activiteiten in het bestuur. Ik hoop iedereen tijdens de wedstrijden en andere activiteiten beter te leren kennen.

 

Een interview met Maria Loomans bij haar aantreden in mei 2021 is hier te lezen. 

 

Edwin Ludwig, penningmeester

Graag stel ik me even voor: Edwin Ludwig, iets meer dan 63 jaar jong en sinds ruim 25 jaar fanatiek golfer. Vanaf het voorjaar van 2019 ben ik toegetreden tot het bestuur van de club met als voornaamste aandachtsgebied het financiele reilen en zeilen van de club. Vader van twee volwassen kinderen en inmiddels sinds augustus trotse opa van mijn lieve kleindochter Mare. Momenteel woonachtig in Oegstgeest met mijn vriendin Claudia (beginnend golfster), maar in 2024 verhuis ik weer naar Leiden waar ik al ruim 20 jaar heb gewoond. Ik speel al een aantal jaren competitie en doe met enige regelmaat mee aan de clubwedstrijden.


Ik ben ruim 30 jaar werkzaam geweest voor ABN AMRO in tal van functies op hoofdkantoor alsmede in het binnenlands kantorennet. Ook in diverse plaatsen zoals Bloemendaal, Hilversum en Hoofddorp. Mijn laatste functie was in Leiden alwaar ik het kantoor mocht bestieren. In 2016 ben ik daar vertrokken en heb nu veel vrije tijd en die vul ik in met veel leuke dingen zoals golfen, reizen en bestuursfuncties voor een aantal clubs en organisaties. Inmiddels al heel wat collega-bestuurders zien komen en gaan en nu met de nieuwe samenstelling weer een mooie uitdaging om de club mee te helpen in tal van aspecten. Spreek mij rustig aan op mijn aandachtsgebied; ik sta graag voor jullie klaar.

 

 

 

Max Alias, secretaris

Ik woon met Henny, mijn vrouw, in Zoetermeer. Onze twee zonen zijn getrouwd en we hebben twee kleinkinderen. Ik heb meerdere sporten uitgeoefend: korfbal, badminton en tennis, maar beperk mij nu tot golfen. Bij de sportverenigingen heb ik diverse functies uitgeoefend als vrijwilliger.
Na mijn technische opleiding ben ik bij de PTT begonnen, waar ik het 35 jaar volgehouden heb. Daarna heb ik nog 6 jaar bij CroonWolterenDros gewerkt en 9 maanden bij Kahuna, een cybersecurity bedrijf. Meestal had ik een functie tussen techniek en commercie in. Ik houd van het “goede leven” en ben erg graag buiten in de natuur.

 

Begin 2013 ben ik lid geworden van GCBentwoud. In oktober 2019 ben ik gevraagd de functie van Bob Palfenier over te nemen, die naar een ander deel van Nederland gaat verhuizen. Tijdens de ALV van november 2019 ben ik benoemd als secretaris.

Natuurlijk is het goed beheren en verzorgen van het secretariaat dan mijn eerste taak, maar zeker niet onbelangrijk is het om samen met de andere bestuursleden vorm te geven aan de ontwikkelingen voor de toekomst. Voor mij is de betrokkenheid van alle leden bij de golfclub, op welke manier dan ook, een belangrijk item, waaraan ik graag een bijdrage wil leveren. Als de leden van onze vereniging het naar hun zin hebben, word ik daar blij van en dat is mijn belangrijkste drive om mij in te zetten voor GCBentwoud.

 

 

 

Eduard de Beer, bestuurslid communicatie

Mijn naam is Eduard de Beer. Geboren op 12 november 1951 en opgegroeid in Bilthoven. Mijn ouders hadden een chique herenmode winkel in Bilthoven. Ik was de op een na jongste van 7 kinderen. Na mijn middelbare school in militaire dienst als vrachtwagenchauffeur. Daarna studie Personeel & Arbeid en Bedrijfskunde. Bij Volker Stevin, Dura Vermeer en Ballast Nedam gewerkt als Personeelsmanager. Tussendoor 3,5 jaar in Libie gewerkt als HR- manager op een geintegreerd landbouw-, zuivel- en pluimveeproject, een kilometer of 60 buiten Benghazi.

 

Vader van drie zoons en opa van 4 kleinkinderen. In 2001 gescheiden en sinds 2013 samenwonend met Isobel Randall die tot 2018 lerares was op de British School in den Haag. Isobel heeft een zoon en een dochter. Mijn kleinkinderen beschouwen Isobel als hun derde oma.

 

In 2013 door een reorganisatie vervroegd met pensioen gegaan. Direct vrijwilliger geworden bij de Unie van Vrijwilligers in Zoetermeer. Ik rijd ouderen naar ziekenhuis of andere afspraken. Tevens werkzaam voor vluchtelingenwerk en marshal op Bentwoud sinds 2013. Twee dagen per maand zijn we oppas-opa en oma bij de kleinkinderen in Utrecht en Oudewater.

 

Vanaf het begin speel ik golf op Bentwoud en sinds 2020 lid van de club. Ooit mijn GVB gehaald op de Haarlemmermeersche Golfbaan. Handicap schommelt rond de 14.

Ik hoop als bestuurslid een bijdrage te kunnen leveren aan een goede of betere communicatie tussen club en leden.

 

 

 

Jos Vos, bestuurslid jeugdbeleid

Ik ben Jos Vos, geboren in Gemert op 18 februari 1971. Vader van Ferdinand (1998) en Duncan (2000) en getrouwd met Sophie. Na mijn middelbare schooltijd wilde ik graag golfprofessional worden. Na mijn afstuderen (van Swinderen Golf College, ALO Tilburg) ben ik eerst gaan lesgeven op een golfbaan in Warmond. Na een aantal jaren in Warmond ben ik, toen Golfbaan Delfland werd opgericht, daar gaan werken. Op golfbaan Delfland heb ik de jeugdopleiding vorm gegeven en was ik ook assistent headprofessional. Na 10 mooie jaren kreeg ik in 2010 de mogelijkheid van de aandeelhouders van golfbaan Bentwoud om een golfschool op te richten en te exploiteren. Gezien mijn ervaringen met het jeugdgolf, ben ik in november 2022, toegetreden tot het bestuur van golfclub Bentwoud, waarbij ik het jeugdbeleid vorm mag gaan geven. Ik heb een sterke visie als het gaat over de toekomst van de golfsport, waarbij de recreant en de sportief ambitieuze golfer, in de (onze) golfclub zijn of haar plek vindt. Wie weet vraag ik je nog om een handje te helpen bij een toekomstige jeugdwedstrijd!

Tot snel op de golfbaan!

 

 

Ton Korthout, bestuurslid technische zaken

Al zo’n 25 jaar ben ik een enthousiaste maar geen fanatieke golfer.
Met veel plezier loop ik al vele jaren nagenoeg elke zondagochtend een ronde met mijn vrienden. Eerst op de Rijswijkse en sinds eind 2014 op Bentwoud. Minsten eenmaal per jaar maken we ook een golftripje met elkaar, vaak naar Duitsland of België.
Zowel voor de Rijswijkse als voor onze GC heb ik een aantal jaren competitie gespeeld. Nu beperk ik me tot een aantal clubwedstrijden, zoals de (winter) eclectic, regelmatig de geweldige maandagse Herendag en natuurlijk de clubkampioenschappen. 
Daarnaast speel ik minstens eenmaal per week een ronde met mijn vrouw Mary.

Ik vind Bentwoud een fantastische baan met geweldig goede faciliteiten. Als we de Haagsche en Noordwijkse even buiten beschouwing laten spelen we wat mij betreft op de beste baan van Zuid-Holland. Ik voel me zeer betrokken bij de baan en mede daarom ben ik sinds kort ook weer toegetreden tot de marshal-groep.


In oktober werd ik benaderd om me voor een bestuursfunctie te kandideren.
Na een lidmaatschap van zo’n 8 jaar vond ik het een mooi moment om tijd en energie in onze mooie vereniging te steken, waarvoor ik, sinds ik niet meer werk, nu ook volop gelegenheid heb.
Als bestuurslid met de portefeuille technische zaken kijk ik uit naar de samenwerking met al die enthousiaste commissieleden en hoop daarbij een positieve bijdrage te kunnen leveren.

Ik ben 69, woon in Leiden, getrouwd met Mary, samen hebben we 5 kinderen en (bijna) 3 kleinkinderen en onze hond heet Woods (inderdaad vernoemd naar….)
Ik heb 20 jaar in de reiswereld gewerkt waar ik verantwoordelijk was voor een keten van zo’n 80 reisburo’s. Vervolgens nog zo’n 20 jaar in de zakelijke dienstverlening, waarvan enkele jaren als directeur van een van de werkmaatschappijen van de Randstad Groep en daarna heb ik daar diverse HR functies vervuld. Na mijn pensionering ben ik nog een paar jaar parttime als zzp’er actief geweest.