Bestuur

John van der Spek, voorzitter

Mijn naam is John van der Spek, 55 lentes jong en getrouwd met Caroline. Samen hebben wij één zoon van 29 jaar, die dit jaar getrouwd is met onze schoondochter Joani. Ooit geboren in Delft maar na de geboorte ben ik direct verhuisd naar Pijnacker, hier woon ik nog steeds. Tijdens mijn werk bij een middelgroot bouwbedrijf ben ik verantwoordelijk als projectleider voor het gehele proces van het bouwtraject, zowel technisch als financieel. Vanaf 2024 krijg ik meer tijd, omdat ik dan nog twee dagen ga werken in de week.

 

Toen de functie van voorzitter voorbij kwam middels een oproep vanuit het bestuur heb ik mij direct opgegeven als kandidaat. Het lijkt mij leuk om onze mooie club, samen met het bestuur en alle vrijwilligers van de diverse commissies, nog interessanter te maken voor onze huidige leden, maar ook voor de doelgroepen die nog niet zo ruim vertegenwoordigd zijn binnen de vereniging. Mijn eerste golfervaring is al weer lang geleden, echter ontbrak het toen aan de tijd; zeker met een kleine jongen in huis viel dat niet te combineren. In 2012 heb ik het golfen toen weer opgepakt, samen met mijn vrouw. Eerst bij Delfland maar als snel zijn wij lid geworden van Bentwoud. Een prachtige uitdagende baan. Ik vind golfen een fijne ontspannen manier van in de natuur en buiten zijn. Echter vind ik het ook erg leuk om wedstrijden te spelen: is het niet een clubwedstrijd, dan wel met de competitie. Wij golfen het hele jaar door en combineren de golfsport ook met onze vakanties.
Tot snel op de golfbaan!

 

Edwin Ludwig, penningmeester

Graag stel ik me even voor: Edwin Ludwig, iets meer dan 63 jaar jong en sinds ruim 25 jaar fanatiek golfer. Vanaf het voorjaar van 2019 ben ik toegetreden tot het bestuur van de club met als voornaamste aandachtsgebied het financiele reilen en zeilen van de club. Vader van twee volwassen kinderen en inmiddels sinds augustus trotse opa van mijn lieve kleindochter Mare. Momenteel woonachtig in Oegstgeest met mijn vriendin Claudia (beginnend golfster), maar in 2024 verhuis ik weer naar Leiden waar ik al ruim 20 jaar heb gewoond. Ik speel al een aantal jaren competitie en doe met enige regelmaat mee aan de clubwedstrijden.

 

Ik ben ruim 30 jaar werkzaam geweest voor ABN AMRO in tal van functies op hoofdkantoor alsmede in het binnenlands kantorennet. Ook in diverse plaatsen zoals Bloemendaal, Hilversum en Hoofddorp. Mijn laatste functie was in Leiden alwaar ik het kantoor mocht bestieren. In 2016 ben ik daar vertrokken en heb nu veel vrije tijd en die vul ik in met veel leuke dingen zoals golfen, reizen en bestuursfuncties voor een aantal clubs en organisaties. Inmiddels al heel wat collega-bestuurders zien komen en gaan en nu met de nieuwe samenstelling weer een mooie uitdaging om de club mee te helpen in tal van aspecten. Spreek mij rustig aan op mijn aandachtsgebied; ik sta graag voor jullie klaar.

 

 

Maarten Slijper - secretaris

Mijn naam is Maarten Slijper. Ik woon met mijn vrouw in Zoetermeer. Onze dochter en zoon studeren beide in Rotterdam. In de laatste 25 jaar van mijn werkzame leven heb ik als jurist gewerkt bij een overheidsorganisatie die subsidies voor gezondheidsonderzoek verstrekt. In het voorjaar van 2024 ben ik met pensioen gegaan.
 
Begin 2023 ben ik lid geworden van GC Bentwoud. Het was een lang gekoesterde wens om in clubverband te gaan golfen. In 1990 heb ik mijn GVB gehaald op de Rosendaelsche Golfclub. Tot nu toe had het echter aan tijd ontbroken om echt regelmatig te spelen.


Vanaf het begin heb ik mij zeer welkom gevoeld op Bentwoud. Vandaar dat ik graag als secretaris mijn steentje wil bijdragen aan de club. In 2023 ben ik, na tien jaar, afgetreden als penningmeester van de Vereniging voor Gezondheidsrecht. En nu wil ik mijn bestuurlijke ervaring graag inzetten voor het secretarisschap om samen met de leden en de andere bestuursleden bij te dragen aan een mooie toekomst van onze club.

 

  

Eduard de Beer, bestuurslid communicatie

Mijn naam is Eduard de Beer, geboren in 1951 en opgegroeid in Bilthoven. Mijn ouders hadden een chique herenmode winkel aldaar. Ik was de op één na jongste van 7 kinderen. Na de middelbare school en militaire dienst (vrachtwagenchauffeur) de studie Personeel & Arbeid op HBO niveau afgerond. Daarna nog een studie Bedrijfskunde bij het IBO in Zeist. Mijn loopbaan in de HR wereld speelde zich af bij drie grote aannemers (Volker Stevin, Dura Vermeer en Ballast Nedam). Tussendoor 3,5 jaar als HR-manager gewerkt op een geïntegreerd landbouw-, zuivel- en pluimveeproject een kilometer of 60 buiten Benghazi, Libië.

 

Vader van drie zoons en opa van 4 kleinkinderen. In 2001 gescheiden en sinds 2013 samenwonend met Isobel Randall, tot 2018 lerares op de British School in den Haag. Isobel heeft een zoon en een dochter en sinds april 2023 ook een kleinkind in den Haag.

 

Sinds 2013 ben ik met vervroegd pensioen en direct vrijwilliger geworden bij de Unie van Vrijwilligers in Zoetermeer. Chauffeursdiensten voor ouderen naar ziekenhuis of andere afspraken. Ook in 2013 Marshal geworden op Bentwoud. Natuurlijk ook nog de nodige oppasdagen bij de kleinkinderen.

 

Vanaf de opening van de baan speel ik op Bentwoud. Ooit mijn GVB gehaald op de Haarlemmermeersche. Handicap helaas in stijgende lijn en schommelt nu rond 16.

 

In mijn functie in het bestuur probeer ik de leden zo goed mogelijk te informeren over allerlei zaken die zich in en rond de club afspelen.

 

 

 

Jos Vos, bestuurslid jeugdbeleid

Ik ben Jos Vos, geboren in Gemert op 18 februari 1971. Vader van Ferdinand (1998) en Duncan (2000) en getrouwd met Sophie. Na mijn middelbare schooltijd wilde ik graag golfprofessional worden. Na mijn afstuderen (van Swinderen Golf College, ALO Tilburg) ben ik eerst gaan lesgeven op een golfbaan in Warmond. Na een aantal jaren in Warmond ben ik, toen Golfbaan Delfland werd opgericht, daar gaan werken. Op golfbaan Delfland heb ik de jeugdopleiding vorm gegeven en was ik ook assistent headprofessional.

 

Na 10 mooie jaren kreeg ik in 2010 de mogelijkheid van de aandeelhouders van golfbaan Bentwoud om een golfschool op te richten en te exploiteren. Gezien mijn ervaringen met het jeugdgolf, ben ik in november 2022, toegetreden tot het bestuur van golfclub Bentwoud, waarbij ik het jeugdbeleid vorm mag gaan geven. Ik heb een sterke visie als het gaat over de toekomst van de golfsport, waarbij de recreant en de sportief ambitieuze golfer, in de (onze) golfclub zijn of haar plek vindt. Wie weet vraag ik je nog om een handje te helpen bij een toekomstige jeugdwedstrijd!

Tot snel op de golfbaan!

 

 

Gijs de Man, bestuurslid technische zaken

Ik ben geboren in 1958 in Gorinchem en woon sinds 1990 met Karen Raap in Gouda. Onze twee kinderen Christiaan en Marijne hebben inmiddels het huis verlaten. We zijn in 2014 met golf begonnen op Bentwoud. Ik vind het een heerlijke sport, waarbij een prachtige balvlucht die in het water eindigt mij meer plezier geeft dan een mislukt shot op de green. Ook al is het geen jurysport zoals mijn golfvrienden mij iedere keer zeggen. Dezelfde waardering voor fraai spel heb ik ook bij tennis. Een sport die ik al 50 jaar met veel genoegen speel.

 

Na de studie milieuhygiëne aan de Landbouwuniversiteit heb ik 16 jaar gewerkt bij Grontmij in de Bilt. Met de liberalisering van de energiewereld ben ik in 2000 gaan werken bij Essent. Gas en elektriciteit konden me niet zo boeien en ik ben de richting opgegaan van warmtelevering via warmtenetten. Een mooie wereld, waarin duurzaamheid, mensen en techniek samenkomen. In 2014 ben ik directeur van Stadsverwarming Purmerend geworden, waar we 28.000 klanten (75 % van de stad) van warmte voorzien. Ik heb me ook ingezet voor de hele warmtesector als voorzitter van de branchevereniging en heb namens de warmtesector de onderhandelingen voor het Klimaatakkoord gedaan. Een bijzondere tijd waaraan met mijn pensionering in 2022 een einde kwam.

 

Na mijn pensionering heb ik tijd om niet alleen in het weekend aan wedstrijden mee te doen, maar doe ik ook graag mee op maandag bij de heren. Nu ik meer tijd doorbreng op Bentwoud vind ik ook dat je wat terug moet doen. De bestuursfunctie technische zaken past daar goed in. Daarbij is het mijn uitgangspunt dat de commissies van vitale waarde zijn voor de club, waarbij ik het als mijn taak zie om met hen mee te denken en waar nodig te helpen. Plezier met elkaar en in golf zijn daarbij voor mij ankerpunten.

 

 

Rooster van zittingstermijnen bestuursleden Golfclub Bentwoud

Artikel 9.4 van de Statuten bepaalt dat het aftreden en/of vervanging van de bestuursleden wordt geregeld in het Huishoudelijk Reglement.  

 

Het Huishoudelijk Regelement bepaalt dat bestuursleden een zittingstermijn van 3 jaar hebben. Met een maximale verlenging van nog één zittingstermijn van 3 jaar. Een bestuurslid blijft dan maximaal 6 jaar in functie. 

 

 

Functie

 Naam

Eind eerste termijn Aftreden / Herkiesbaar

Eind tweede termijn

Voorzitter

 John van der   Spek

November 2026

 November 2029

Secretaris

 Maarten Slijper

April 2027

April 2030

Penningmeester 

 Edwin Ludwig

April 2022

April 2025

Lid

 Eduard de Beer

April 2024

April 2027

Lid

 Jos Vos

November 2025

 November 2028

Lid

 Gijs de Man 

November 2026

 November 2029

 

 

Bijgewerkt 25 april 2024