2024 - Dames 1 27 holes (zondag)

Zondag 7 april 

1e wedstrijddag bij GC Capelle a/d IJssel

Kralingen 1 - Bentwoud 1

7 - 11

 

 

Zondag 14 april 

Gastvrouwendag

Nadat we vorige week de competitie waren begonnen met winst op GC Kralingen bij GC Capelle, hadden we deze week de belangrijke taak van gastvrouw.

 

De dag werd begonnen met koffie en lekkers en om half elf begon de wedstrijd. Tonny had een mooie spreadsheetpresentatie gemaakt op groot scherm, zodat de uitslagen goed zichtbaar waren voor iedereen.

Na een heerlijke lunch en ’s avonds diner, verzorgd door Roest, kijken we terug op een prima dag waarbij ook de weergoden ons goed gezind waren.

 

Volgende week spelen we op GC Rijswijk de belangrijke wedstrijd tegen Oude Maas uit Rhoon.

 

 

 

 

Zondag 21 april 

3e wedstrijddag bij Rijswijkse

Bentwoud 1 - Oude Maas

4 - 14

De derde competitie dag. Onze 2e wedstrijd. We speelden tegen Oude Maas. Een tegenstander die we al vaker waren tegengekomen. Het balletje rolde eerder telkens onze kant op dus vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. Met een zonnetje zag het er prima uit, al deed de wind ons besluiten toch de wintermuts maar weer op te zetten.

 

Helaas stonden we na de greensomes met 6-0 achter. In de middag hadden we veel goed te maken.

Na een smakelijke lunch vertrokken we voor de singles. Sommigen hadden het moeilijk en was het vechten voor ieder punt. Aan het einde van de dag bleek dat Joke en Karen hadden gewonnen. Toch nog 4 punten. Het was een moeizame dag.

 

Volgende week tegen Capelle. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

 

 

Zondag 28 april 

4e wedstrijddag bij Oude Maas

Capelle - Bentwoud 1

14 - 4

 

Deze 4e competitiedag speelden we op Oude Maas onze 3e wedstrijd tegen Capelle. Zij waren op volle oorlogssterkte gekomen en dus wachtte ons een zware klus. Na de koffie met lekkers begonnen we aan de greensomes terwijl het zonnetje lekker scheen. Onderweg werd het iets bewolkter en toen het tijd was voor de lunch, bleek dat we 5-1 achterstonden. Dorine en Jacqueline hadden gelijk gespeeld.

 

Na een lekkere lunch met croissantjes en Nutella, begonnen we aan de singles. Lekker vrijuit spelen en plezier hebben was het devies. Jacqueline won haar partij en Dorine speelde gelijk. Zij zorgden met z’n tweeën dat de einduitslag 14-4 werd.

 

 

Zondag 5 mei

5e wedstrijddag op Kralingen

Bentwoud 1 - Rijswijkse 2

15 - 3

De laatste competitiedag

We spelen op Kralingen tegen de Rijswijkse. De Rijswijkse staat onderaan in de poule met alleen maar verliespartijen. Kralingen, de gastvrouwen van vandaag, en wij staan met ieder één keer winst op  respectievelijk de vierde en derde plek. We willen handhaven dus winst of gelijkspel is het doel vandaag. Het is erop of eronder, hoewel, dan moeten we wel heel dik verliezen. Bij verlies wordt er gerekend naar saldo en uiteindelijk onderling resultaat en dan staat Rijswijk wel heel erg in het nadeel met nauwelijks behaalde punten tot dusver. Kortom, we willen gewoon winnen!

 

De weergoden zijn in ieder geval gunstig gestemd. De zon schijnt volop en er is weinig wind. De baan ziet er mooi uit, maar op veel plekken erg nat. De bal had, zeker in de buurt van de greens, nauwelijks of geen rol. Op hole 8 kwam er een vosje de baan op op zoek naar een lekker hapje.  We laten ons er niet door afleiden en na de greensomes staat het 5-1.

 

 

Na weer een heerlijke lunch beginnen we aan de singles. De zon blijft ook schijnen en na afloop blijkt dat we vijf singles hebben gewonnen. We eindigen op een mooie derde plek en spelen volgend jaar weer in de eerste klasse. Een prima resultaat!

 

Dames, bedankt voor weer een leuke en gezellige competitie en op naar het volgende seizoen.