2024 - Heren 3 18 holes (zondag)

 

 

Zondag 7 april 

1e wedstrijddag op Kleiburg

Bentwoud 3 - Broekpolder 2
12 - 10

Op zondag 7 april 2024 was de start van het seizoen voor Heren 3, 18 holes, bij golfclub Kleiburg te Brielle. Geheel nieuw voor ons allen, 18 holes, dus ja weinig kans om te verzaken anders zou je al heel snel achter de feiten aan lopen.

Met een nieuwe samenstelling van heren 3 zijn wij de eerste wedstrijd ingegaan tegen Broekpolder 2.

Natuurlijk was onze denkwijze '18 holes hoeft zeker niet lang te duren'. Nou, dat was een droom die vandaag zeker niet is uitgekomen.

Startend met de singles hadden we op hole 3 al een gezellig onderonsje met drie flights. Nou das lekker zeg, nog vele holes te gaan. Op de turn bleek Bentwoud een welverdiende voorsprong te hebben van 10-4.

 

Op naar de greensomes.

Denkend dat wij vandaag bezig waren met het spelletje golf bleek de score van een voetbalwedstrijd welke gespeeld werd in Rotterdam toch ook heel belangrijk te zijn. De gehele focus voor het spelletje golf werd voor sommige spelers bewust of onbewust verstoord.

Ach ja, als je kunt zeggen dat de wedstrijd van Bentwoud, na ruim 5,5 uur, winnend is afgesloten zou je denken dat het toch niet uitgemaakt zou hebben dat een voetbalwedstrijd ook belangrijk zou zijn.

 

Gelukkig hebben wij als team afgesproken 'gezellig' na elke competitie wedstrijd te blijven eten.

Bij binnenkomst in het clubhuis bleek dat de eerste twee teams, Kagerszoom en de Hooge Rotterdamsche al huiswaarts waren. Gezellig???????

Het ontvangende team had al besloten alleen de volle bittergarnituur schalen te nuttigen en ook huiswaarts te keren.

 

Zo bleven Broekpolder en Bentwoud over. Broekpolder wilde alleen hun nederlaag wegdrinken en besloot ook naar huis te gaan. Wij, zowel, Broekpolder als Bentwoud, hebben wel stof tot nadenken gekregen hoe wij wel een leuke, gezellige, smaakvolle dag kunnen maken voor de bezoekende teams.

 

Bentwoud bleek dus de gezelligste te zijn:

Met het team zijn we blijven eten. We hadden keuze uit schnitzel en een sukadelapje. Oké, doe maar 6 schnitzels met patat. Een review zullen we niet schrijven.... (zegt misschien genoeg!)

Daar kwam de hele grote verrassing, andere teams, in een andere pouleindeling, kregen voor onze ogen een voorgerecht, carpaccio… de rest hebben wij gelukkig niet gezien. Er was toch alleen schnitzel en een sukadelapje...?

 

De eerste keer in deze samenstelling gespeeld, winnend afgesloten.

 

Zondag 14 april 2024 spelen we op Broekpolder tegen de Hooge Rotterdamsche. Laten we de winnende lijn doorzetten, mannen! 

 

 

 

Zondag 14 april 

2e wedstrijddag op Broekpolder

Bentwoud 3 - Hooge Rotterdamsche 3

12 - 10

Zondag 14 april 2024, de dag van de Rotterdam marathon, de dag van de Amstel Gold Race en zowaar geen hele belangrijke voetbalwedstrijd in of over een Rotterdamse club.

 

Vanwege familieverplichtingen was onze kopman, Klaas,  helaas afwezig MAAR hiervoor hadden wij een goede aanvulling gevonden (kost wat maar dan heb je ook wat), Rob Kleihorst. Rob, jij hebt gedaan waar we jou voor geselecteerd hebben, 4 welverdiende punten! Super bedankt hiervoor.

Als wij de gemoederen en roddels mogen geloven zouden Broekpolder en de Hooge Rotterdamsche grote favorieten zijn om kampioen te worden. Laat nou Bentwoud heren 3 deze twee golfclubs reeds gehad hebben in deze competitie. Beiden winnend afgesloten met 12-10.

Wederom op de turn een voorsprong van 10-4. Spannend en verdiend verder met de greensomes.

 

Oké, geen spanning van een voetbalwedstrijd in Rotterdam gaf echt wel een wezenlijk verschil in het spel. Aan de spelers zelf om te bepalen wel of geen verbetering. Nou ik weet het wel hoor. Bentwoud heeft zich wederom bewezen en gedaan waar wij goed in zijn, gezelligheid, plezier en als “bijzaak” winnen! Toppers mannen.

 

De “trieste” afsluiting van afgelopen week op Kleiburg heeft Broekpolder, op de turn en na afloop dubbel en dwars verbeterd. Alle teams waren aanwezig bij het diner behalve Kleiburg. Kleiburg had zich afgesloten van de rest en bleef op het terras zitten. Jammer, is een keuze. De resterende teams hebben genoten van een leuke en gezellige afsluiting van deze mooie dag.

Volgende week een rustweek.

Op zondag 28 april staat de wedstrijd tegen Kagerszoom gepland op de Hooge Rotterdamsche.

Bentwoud 3 zal er alles aan doen om hier ook weer een hele mooie dag van te maken. De Hooge Rotterdamsche hebben een heerlijke bbq beloofd en misschien nog veel meer hebben wij gehoord uit het verleden. Iets met taarten en danseressen. 

 

 

Zondag 28 april 

3e wedstrijddag op Hooge Rotterdamsche

Kagerzoom 1 - Bentwoud 3 

16 - 6

Op zondag 28 april 2024, stond de wedstrijd Bentwoud 3 - Kagerszoom 1 gepland. Na een verplicht weekend vrij van de NGF mocht Bentwoud weer opdraven.

 

Deze keer was de Hooge Rotterdamsche de gastheer. Een warm ontvangst met een goed gevulde enveloppe aan spullen welke wij eventueel hadden kunnen gebruiken tijdens deze 18 holes wedstrijd.

Natuurlijk gaat het altijd eerst om het veilig stellen van de drank en eetmunten. Zo had de captain heel het kaartje van de 18 holes met de plaatsen van de vlag vergeten uit te reiken. Zou dat van invloed zijn geweest op onze score?

Daar zullen we nooit achter komen.

 

De captain had de week vooraf aan deze wedstrijd het team al op scherp gezet. Mocht Bentwoud bij de thuiswedstrijd op zondag 5 mei al kampioen worden zonder zelf te spelen zou hij alle bunkers aanharken bij de laatste wedstrijd tijdens de greensome van het gehele team. Bleek deze druk nu al ook een beetje teveel te zijn?

Dat zullen we nooit achter komen.

 

Zelfs afslaan van de gele teebox was al een lastig ding geworden, er werd “per ongeluk” afgeslagen van de rode teebox, was dit weer de druk van het eventueel behalen van het kampioenschap?

Daar zullen we nooit achter komen.

 

Wij zijn toch zeker wat gewend aan harde wind op Bentwoud maar in Bergschenhoek kan het ook heel heel heel hard waaien of was het misschien geen waaien meer maar een hele harde storm. Als het KNMI dit zaterdag geweten had was er zeker code, rood, geel of oranje uitgebracht. Helaas dit was niet gebeurd. Zou het dan de wind zijn geweest die voor deze wedstrijd de ballen deed vliegen soms in de verkeerde richting?

Daar zullen we nooit achter komen.

 

Op de turn waren de troeven eens anders verdeeld dan dat wij de eerste twee wedstrijden gewend waren. Wij keken tegen een achterstand van 10-4 aan. Toch de spanning?

Daar zullen we nooit achter komen.

 

Misschien was het gewoon de klasse van Kagerszoom 1 maar ja ook daar zullen we nooit achterkomen. Zij hadden de eerste wedstrijd met dikke cijfers verloren, de tweede gelijk en nu dik gewonnen.

Toch misschien een puntje voor de dopingautoriteiten om deze zeer sterk opwaartse lijn te gaan checken, bij golfspelers.

 

Met twee gewonnen single wedstrijden werd het een hele zware dopper om deze wedstrijd nog naar een gelijk spel te trekken. Helaas is dit niet gelukt.

Waar het ook aan heeft gelegen daar zullen we nooit achter komen.

 

De borrel en de BBQ waren super geregeld! Complimenten aan de Hooge Rotterdamsche.

 

Uiteraard schitterde wederom een team van afwezigheid en dat was Kleiburg. Een ander team van Kleiburg uit een geheel andere poule was wel aanwezig en bleeef wel mee eten. Zij herkenden zich totaal niet in het visite kaartje wat hun golfmaatjes van Kleiburg 2 uitdragen.

Ach ja, de reden daar zullen we nooit achter komen.

 

Op zondag 5 mei is Bentwoud 3 gastheer.

 

Op dit moment staat alles nog open.

                              

Bentwoud 3     4 punten       3 wedstrijden gespeeld
Kagerszoom 1   3 punten 3 wedstrijden gespeeld
De Hooge Rotterdamsche 3       2 punten 2 wedstrijden gespeeld
Kleiburg 2       2 punten 2 wedstrijden gespeeld
Broekpolder 2    1 punt 2 wedstrijden gespeeld

       

 

Zondag 5 mei

4e wedstrijddag: Gastheerdag

Bentwoud is deze dag gastheer en heeft toch maar weer uitgepakt.

De haring en bubbels mochten zeker niet ontbreken op de turn. Dit viel in goede aarde bij de tegenstanders. 

De borrelhap en diner waren ook deze keer weer goed geregeld door Roest, waarbij Audrey alles in goede banen heeft geleid.

 

De spanning in de wedstrijd was weer om te snijden. Zo dacht Bentwoud misschien vandaag kampioen te worden maar dat bleek niet het geval te zijn.

Alles zal beslist worden op de laatste speeldag, bij Kagerzoom, waar Bentwoud bij winst kampioen zal worden en bij verlies zelfs nog kan degraderen afhankelijk van de resultaten van de andere teams. Het was te kort dag om een trainingsweek te plannen voor het team. Iedere speler zal zo op zijn manier de voorbereidingen treffen voor aanstaande zondag.

 

De weersverwachtingen zijn positief, de spirit zal het ook niet aan ontbreken en plezier nemen we altijd mee vanuit Bentwoud. Op voor het kampioenschap!

 

 

Zondag 12 mei 

5e wedstrijddag op Kagerzoom

Bentwoud 3 - Kleiburg 2

15 - 7

The Final Day

Het zou de dag van verrassingen kunnen worden: Bentwoud is bij winst kampioen of in het ergste geval kunnen we nog degraderen. Een taak voor het gehele team: alles geven, genieten en het eerste kampioenschap binnenhalen in deze samenstelling van het team.

De strijd werd vanaf de eerste tee box gelijk door een ieder gestreden, yes of we go.

Op de turn hadden we 3 gewonnen singles, 1 gelijk en twee verloren. Omdat Kleiburg meer gewonnen holes had was de stand dus 7-7. Spannend, spannend, spannend.

De andere wedstrijd De Hooge Rotterdamsche - Broekpolder stond ook 7-7.

 

Hoe spannend wil je het hebben op de final day. Zeg het maar. Een van onze spelers zou zeggen “HOE DAN??????”

 

Kagerzoom is een 9 holes baan waarbij je elkaar continu ziet, tegenkomt en de scores door kunt geven.

Bij hole 4 was de tussenstand: eerste flight 3 up, tweede flight gelijk, derde flight 3 up. Mannen, we zitten op rozen.

De greenkeepers van Kagerszoom zijn vooraf (denken wij) ingefluisterd door het ontvangende team, want geen enkele vlag stond geheel vrij op de green. Elke vlag stond heel kort achter de greenside bunker. 

Voor John geen probleem op hole 4 (par 3), afslag binnen een meter van de vlag, wel jammer dat de bal een beetje rechts lag. Dit zagen we natuurlijk pas bij aankomst op de green want tja laten we de vlag ook downhill zetten. Voor Bentwoud ook geen probleem natuurlijk.

 

Op hole 7 bleek eigenlijk al dat het heel vreemd moest lopen wilde Bentwoud de winst uit handen geven maar ja, je weet het nooit. Zo heeft zeker een speler in de greensome alles goed gemaakt wat de voorgaande greensome wedstrijden minder ging. Top gedaan.

Na hole 8 waarbij de eerste flight de punten al binnen had, de derde flight op hole 5 al zeker was van winst was Henk aan het tellen gegaan.

Ja hoor, we zijn kampioen! Yessssssss we did it! Zo was er toch nog een speler die aangaf: ik weet het pas na het uitholen van hole 18.

Nou, een ding weten we zeker, als Henk gaat rekenen, iets in volle overtuiging zegt, dat Henk 99,9 % gelijk heeft. Na deze conclusie durfden we toch elkaar te omhelzen.

 

Nadat de laatste flight binnen was mocht het bier rijkelijk vloeien.

 

Het eerste jaar in deze samenstelling. De eerste ervaring van het spelen van 18 holes, wisselende reacties. Komend seizoen mogen wij hopelijk in dezelfde samenstelling de competitie aangaan in de tweede klasse 27 holes.

 

Helaas was niet elk team meer aanwezig bij binnenkomst van Bentwoud. 

De strijd tussen de Hooge Rotterdamsche - Broekpolder was ten tijde van het spel zo hoog opgelopen dat Broekpolder de moeite helaas niet kon nemen om Bentwoud te feliciteren. Zij waren reeds huiswaarts gekeerd. 

Deze twee kemphanen zijn beiden gedegradeerd en komen elkaar hopelijk niet tegen komend seizoen.

Iets met oud zeer en nu dik verloren.

 

Bentwoud 3 is als team in deze competitie sterk gegroeid, hebben laten zien dat een team met nagenoeg single Hcp’s echt niet alles zegt. Ook deze wedstrijden zijn te winnen is gebleken. Laat het balletje spreken. Nou, dat is gebeurd! Eenmaal verloren en de andere wedstrijden gewonnen maakt Bentwoud 3 de terechte kampioen van de derde klasse.

 

Mannen, denk aan het spelen van 4 clubwedstrijden en één van de clubkampioenschappen! Dit om te voorkomen dat je uitgesloten wordt voor het spelen van de competitie 2025.

Dit alles dient gerealiseerd te zijn voor 1 november 2024.

 

Toppers! 

Namens een trotse captain.