2024 - Dames 2 18 holes (zondag)

 

Zondag 7 april 

1e wedstrijddag op De Hooge Rotterdamsche

Liemeer 2 - Bentwoud 2
11 - 11

Dames 2 had goede aftrap op De Hooge Rotterdamsche

Zondag 7 april was een zonovergoten dag. Condities waren gelukkig beter dan tijdens de voorspeeldag een week eerder. De Hooge Rotterdamsche is een baan die zijn naam eer aan doet en op zichzelf al een grote uitdaging is, dus mooi dat de weergoden ons goed gezind waren. De spirit zat er meteen goed in.

 

Voor het eerst speelden we de 18 holes competitie ipv de 27 holes, dus het was even kijken hoe we dat zouden aanvliegen. Onder de bezielende leiding van captain Marion bespraken we tijdens de koffie onze tactiek en stelden we de duo’s samen. Met resultaat. We haalden het beste in elkaar naar boven. De teamwedstrijden hebben we allemaal perfect gespeeld en in de singles waren Marion en Jessica de uitblinkers. Met als resultaat een overall gelijk spel (11-11) tegen het uitdagende Liemeer!

 

Naast de mooie prestatie zijn we een super gezellig team. Ook Jeanet, die vandaag reserve was, leefde op afstand met ons mee.

 

Zoals gezegd is de baan een uitdaging door de grote hoogteverschillen. Maar dat was niet het enige. Het dichte hoge gras aan de zijkant en de duizenden madeliefjes in de baan maakten het soms onmogelijk om je bal terug te vinden. En dan hadden de ‘thuis dames’ ook nog als snack nootjes in een plastic velletje vastgebonden met een los plastic lintje. Zie dat dus maar te eten zonder dat alles weg waait :).

 

De kop is eraf, we hebben weer een heel gezellig top team en gaan er net als vorig jaar een mooie competitie van maken!

 

 

Zondag 14 april 

Gastvrouwendag

 

Alle teams vol lof over de ontvangst en organisatie van de thuisdag door Dames 2 & Audrey

De weergoden waren ons net als vorige week goed gezind, met zon en wat wolken. Op Nynke na, die er helaas niet bij kon zijn, waren we er allemaal om 9.30 uur. De ‘huishoudelijke’ taken hadden we snel verdeeld, geregeld en gedaan, waarbij Jeanet weer in opperste concentratie de startlijsten invulde. Wij gingen echter nog een stapje verder. Bij de ontvangst met koffie ontving iedereen een markerclip die Lianne gekocht en Jessica heel leuk ingepakt had. Een schot in de roos, want bij de start hadden veel dames de clip al op hun pet gedaan. In het kader van ontzorgen en zorgen voor hadden we mandjes met ballen klaar gezet bij de driving range en gaf Jessica voor de start op de teebox een warming up training. Na een mooie groepsfoto per team gingen de singles van start van B1. Lianne en Gerda stonden naast de bunker op de uitkijk en als speciale service harkte Gerda de bunker aan als iemand daarin kwam. Ook de versnaperingen voor de greensome werden met enthousiasme ontvangen. Bij binnenkomst werden de scores op het digitale scorebord gezet met dank aan dames 1 die ook hun thuisdag hadden. Heel profi! En mocht er ooit een captain of the year award komen, dan weten we zeker dat Marion er met de eerste prijs vandoor gaat.

Tussendoor hadden we gelukkig ook tijd om voor onszelf te zorgen en lekker in het zonnetje te zitten of een rondje par 3-4 baan te lopen.

Last but not least was de catering weer perfect verzorgd door Audrey, alles liep smooth en was er al voordat je er zelf aan gedacht had.

Alle teams waren vol lof over alles, dus wij gingen met een voldaan gevoel naar huis! Marianne heeft dit weer pakkend in tekst en beeld samengevat:

 

 

 

Zondag 21 april 

3e wedstrijddag op Kralingen

Bentwoud 2 - Groendael
2 - 20

Alweer een zonnige competitiedag. Bij aankomst op de parkeerplaats waren ook net een van onze tegenstanders gearriveerd, vader en moeder eend met 3 kleintjes. Zij liepen parmantig voorbij en probeerden ons zo te intimideren. Maar wij lieten ons natuurlijk niet van de wijs brengen.

 

 

 

Koploper Groendael was onze tegenstander en wij hebben het hen niet makkelijk gemaakt. Het waren spannende rondes, die we helaas hebben verloren met 20-2. Marianne wist door het winnen van haar single gelukkig nog 2 punten bij elkaar te spelen. En de Groendaelers waren net als vorig jaar weer leuke vrouwen, dus was heel gezellig tijdens het lopen en zeker ook daarna tijdens het eten.

 

 

Zondag 28 april 

4e wedstrijddag op Groendael

Hooge Rotterdamsche - Bentwoud 2

18 - 4

Dit jaar kwamen we Willem Alexander niet tegen …

Net als vorig jaar zaten we met het exclusieve Groendael uit Wassenaar in de poule, waar Willem Alexander en Maxima lid zijn. Toen kwamen we hem nog tegen op de golfbaan, dit jaar moest hij waarschijnlijk nog bijkomen van Koningsdag in Emmen.

Weer een genot om daar te zijn, mooie entourage en statig clubhuis. We werden hartelijk ontvangen door de leuke vrouwen van de thuisclub, twee van hun spelers hadden zelf carrotcake en appeltaart gebakken, heerlijk!

De baan is prachtig gelegen en goed onderhouden. De driving range aan een vijver gaf een leuke uitdaging de bal eroverheen te slaan. Jessica waande zich echter in de IKEA, door in de ballenbak te duiken, we hadden even geen kind aan haar.

 

 

Het journaal had windkracht 8 voorspeld, en hoewel ze het weerbericht meestal niet goed voorspellen, leek dat vandaag toch wel aardig uit te komen. Naast de wind waren er veel zandbakken, hoog helmgras en waterpartijen die ons voor grote uitdagingen stelden. Technisch spelen was dus geboden op deze afwisselende en leuke baan.

Na afloop konden we lekker neerploffen in de luie banken naast de openhaard onder het genot van smaakvolle borrelhappen. En het aansluitende diner was net als vorig jaar weer voortreffelijk.

Hopelijk zitten we volgend jaar ook weer bij Groendael in de poule!

 

Zondag 5 mei

5e wedstrijddag op Liemeer

Bentwoud 2 - Kralingen 2

12 - 10

 

Laatste competitiedag dames 2: Gewonnen – Zon – Veel gezelligheid
Het ging nog ergens om vandaag. De nummers 1 en 2 moesten tegen elkaar voor de winst. De thuisclub was al zeker van de 3e plek en wij moesten zorgen dat we onze 4e plaats behielden. Met succes, we wonnen!


We kijken terug op een ontzettend geslaagde competitie. Iedere keer mooi weer, leuke dames in de poule en de nieuwe 18 holes competitie beviel goed.

 

 

Maar het allerbelangrijkste was dat het weer supergezellig was in ons team. Op naar volgend jaar!