2024 - Dames 1 sr 18 holes (donderdag)

 

Myra Spierings - Ria Schotte - Margina de Vos - Femke de Jong - Petra Knol

Ciska Tijssen - Geertje de Wit

 

 

Donderdag 4 april 

1e wedstrijddag op De Amsterdamsche Golfclub

Rozenstein 1 - Bentwoud 1
8 - 14

De kop is er af!

We speelden onze eerste wedstrijd op de Amsterdamse tegen (zoals elk jaar) Rozenstein. Ciska, onze captain had een strakke schema gemaakt: 9 uur verzamelen, even koffie drinken, inslaan en om 10:20 klaar staan voor de eerste afslag. Dat betekende voor ons allen vroeg opstaan, want donderdagochtend met slecht weer (heel veel regen en harde wind) betekende lange files, zeker richting Amsterdam.

 

Tijdens de koffie (en thee voor Myra en Ciska) ging de hemel nog even open en de windmolens in de buurt stonden allemaal op standje ‘’te harde wind’. Wachtend op beter weer deden we nog maar een koffie en daarna gingen alle teams de regenpakken en laarzen aandoen.

Nog even snel de putting green bezoeken en op naar de start! Daarna.... hebben we geen drup regen meer gezien …….. en de harde wind vonden we plotseling niet meer zo erg.

 

Margina speelde dit jaar voor het eerst met de competitie mee en Ria was deze wedstrijd onze backup; zodra de uitslag bekend was, was Ria de eerste die wij informeerden. Dit om mee te genieten van onze eerste overwinning: 14-8.

Voor de Rozensteinse dames hebben we veel respect. De gemiddelde leeftijd van hun team is 75! En we moesten voor elke hole en punt hard werken.

 

Alle teams bleven voor het Italiaanse buffet, prima verzorgd, en met een drankje sloten we de dag af.

Volgende week spelen we tegen Almeerderhout op de Nieuwegeinse. We hebben er nu al zin in!

 

 

 

 

Donderdag 11 april 

2e wedstrijddag op De Nieuwegeinse Golfclub

Bentwoud 1 - Almeerderhout 1
11 - 11

Vandaag speelden we op de Nieuwegeinse. Beetje verwarrend want de baan heeft verschillende namen: De Utrechtse, de Mondial, de Nieuwegeinse... en het adres is in  Houten. Maar we hadden al voorgespeeld dus reden we er zonder problemen naar toe. Iets latere start dan vorige week en minder files, minder regen en wind, de koffie met iets lekker stond klaar dus….vol goede moed en zonder stress deze 2e competitiedag in.

 

Tijd om in te slaan en te putten/chippen. Dit is een eindje lopen vanaf de baan, dus de warming up pikten we automatisch mee.

 

Het is een 9 holes baan, dus 2 x het rondje. Geen hele bijzondere baan, en de greens waren niet in topconditie. Even wennen voor ons, verwend en gewend zijnde aan de mooie snelle greens op onze eigen baan.

We speelden tegen Almeerderhout, één van de sterkere teams in onze poule.  Het was echt alle clubs en putters geslepen!  Na de singles stonden we er niet heel goed voor: 2 gewonnen.

Na een versnapering begonnen we aan de greensomes. De rollen waren toen omgedraaid en we wonnen er 2 van de 3.

 

Het werd nog spannend. Er werd geteld, nageteld en nogmaals gecontroleerd. Uitslag: 11-11, mede dankzij extra matchpunten vanwege gewonnen holes. Gelijk gespeeld. Fantastisch! We waren hier echt superblij mee.

 

Daar hebben we uiteraard op geproost en toen nog lekker gegeten.

We kijken nu al uit naar volgende week op Rozenstein. Dan tegen de Nieuwegeinse (Utrechtse/Mondial).

 

P.S. Zo mooi om in deze periode te spelen. Vorige week waren alle vogels/eenden nog aan het paren, nu zitten ze te broeden. Nog even en het jonge spul loopt weer rond te kwaken. Dat pikken we toch maar mooi mee tijdens onze “geen gevaar’/zachte ogen Iron Shirt momentjes”. Dank aan Pro Paul! 

  

Donderdag 18 april 

3e wedstrijddag op Rozenstein

Nieuwegeinse 1 - Bentwoud 1
10 - 12

 

Op de 3e wedstrijddag waren we te gast op Rozenstein in Wassenaar. We werden gastvrij ontvangen in het gezellige clubhuis: een verbouwde oude boerderij.

We waren hier al eerdere competitiejaren te gast geweest: voor ons daarom een bekende baan. Een deel van de baan ligt aan de andere kant van een doorgaande weg, waardoor je 4 x door een tunneltje moet.

 

Net als vorig jaar hadden we prima speelweer met af en toe een zonnetje en weinig wind. De beste dag in een week vol regen en veel wind!

De baan was in een prima conditie en de greens waren goed, een stuk beter dan bij het voorspelen.

 

Wij speelden dit keer tegen de dames van Nieuwegein. De single wedstrijden verliepen erg goed. We wonnen 4 wedstrijden, één gehalveerd en één verloren.

Bij de greensome wedstrijden waren de rollen omgedraaid: 2 verloren en één gehalveerd.

Uiteindelijk hebben we toch nog met 12 – 10 gewonnen. We staan nu bovenaan!

 

Het waren leuke en gezellige wedstrijden en we hebben daarna gemixed met alle teams met elkaar een heerlijke maaltijd gegeten. De keuken van Rozenstein deed haar reputatie eer aan!

 

 

Donderdag 25 april 

4e wedstrijddag op Bentwoud

Gastvrouwdag

 

Onze briefing was al om 9.00 uur, taakverdeling doornemen, alles strak gepland! En Maria (die jaren in ons team heeft meegespeeld, maar dit jaar helaas verstek moest laten gaan) schoof ook nog even aan, hoe fijn!

 

Onze golfvriendinnen van de andere teams (inmiddels voelt dat wel zo) komen groepsgewijs binnen, de één nat, de ander nog net droog...

Koffie, veel te zoete donuts en op naar de drivingrange waar de dames blij verrast zijn door de emmertjes ballen die ze persoonlijk aangereikt krijgen en onder de indruk zijn van de Trackman; Margina leert ze snel even hoe dat werkt!

 

 

De eerste starters blijven droog, de 2e set niet. En het is als je niet speelt gemeen koud.

De dag vliegt om voor ons als ontvangend team, voor je het weet komt de eerste flight al binnen en moeten we doorstarten voor de greensomes. 
We lossen nog een kapotte trolley op, vangen een geblesseerde speelster op (helaas moest deze greensome worden opgegeven), delen bananen en zoet uit, slaan heel even een balletje en zijn paraat voor de de 2e doorstart. En voor de borrel.

 

Alle teams blijven dineren, de mening over de maaltijd is verschillend, maar dat maakt voor de gezelligheid helemaal niets uit. Alles in goede harmonie, en met een professionele speakerset worden de uitslagen gedeeld: winst voor Rozenstein en Nieuwegeinse. 

 

 

Komende donderdag alweer de laatste speeldag, op naar Almeerderhout.

De einduitslag kan nog alle kanten op, zowel wie er kampioen wordt als welk team zal degraderen. 

 

Donderdag 2 mei 

5e wedstrijddag op Aalmeerderhout

Bentwoud 1 - Amsterdamse 3
12 - 10

Het is (weer) gelukt, we zijn kampioen van onze poule!

 

 

Het was een stralende dag op Aalmeerderhout. Dat mocht ook wel na 4 bewolkte, soms regenachtige en koude competitiedagen. Nu hadden we de paraplu's nodig voor de zon! 

 

De baan was droog, en daarmee keihard, er was net geprikt en gefreesd, en daarmee lag er veel klei en zand i.p.v. nog niet gegroeid gras: lastig spelen!

Vorig jaar speelden wij ook op deze baan, hadden we niets van de omgeving meegekregen door constante regen, maar het is schitterend: rustig, veel en hoge bomen, bloesems, fris groen.

 

 

 

De gastvrouwen namen de honneurs keurig waar, gastvrij, alles in orde.

 

De strijd om het kampioenschap was spannend: Rozenstein zat ons op de hielen en was erop gebrand eindelijk eens boven ons te eindigen in de poule. Zij speelden de eerste wedstrijd en wonnen glorieus met 18-4 van de Nieuwegeinse. Wij speelden de tweede wedstrijd en onze laatste greensome was wat traag (we waren inclusief de single bijna 6 uur onderweg), en tot de laatste hole was het spannend. Maar we trokken de laatste greensome met één meer gewonnen hole naar ons toe, waardoor we overall de wedstrijd van de Amsterdamse wonnen met 12-10. Dat betekende: Kampioen!

De Amsterdamse en Nieuwegein degraderen.

 

De afsluiting met een Indisch buffet viel in goede aarde, de speech en de bloemen hebben we in dank aanvaard. 

 

 

Van de 12 poules in de hoofdklasse gaan de poulewinnaars met het hoogst aantal gewonnen holes door naar de halve finales voor het Landkampioenschap. Dat zijn wij niet, dus voor ons is de competitie nu afgelopen.

 

We gaan het missen, die gezellige donderdagen!