9 juli 2018 - De Hooge Rotterdamsche Herendag Open

 

Dit is een wedstrijd van de Herendagen van de Samenwerkende Golfclubs West Nederland.

Het is voor de vierde keer dat we dit evenement als Herencommissie organiseren en we maken er die dag weer een serieuze, maar vooral ook plezierige wedstrijd van.

Er kunnen in principe maximaal 10 teams (20 heren) per club meedoen. Aan de wedstrijd deden 66 koppels van negen verenigingen mee (dit is maximaal).

 

Dit jaar werd door Golfclub Bentwoud voor de derde keer meegedaan. En ook dit jaar hadden we weer de maximale afvaardiging.

 

Het weer was uitstekend. Voor de organisatie niets dan lof, zowel qua wedstrijdleiding, horeca etc. We hebben de complimenten ook aan de organisatie overgebracht.

De deelnemers van GC Bentwoud waren allemaal op tijd aanwezig. Ook droegen de meeste leden de clubpolo. Van de organisatie ontvingen wij hiervoor complimenten.

En zoals elk jaar hadden we voor aanvang onze eigen zithoek gemaakt. Het begin was druk, levendig en gezellig.

 

 

En dan, hebben we dit jaar beslag kunnen leggen op de Wisselbeker? Ons clubgemiddelde was weer hoger dan in 2017, maar niet voldoende om de Wisselbeker te winnen. Wel stijgen we elk jaar. Dit jaar zijn we als Golfclub gedeeld derde geworden van de negen verenigingen.

De wedstrijd is gewonnen door Golfclub de Hooge Rotterdamsche. Zij deden mee met 18 teams. Een uitstekende prestatie, gelet op het feit dat voor de winnende clubscore alle teamscores werden meegewogen. Een felicitatie is dan ook op z’n plaats.

 

Hieronder ons overzicht:

 

Naam

Naam

Stableford

Ranking

Frits Oudijk

Arie Pitlo

41

5

Douwe de Jong

Simke de Jong

39

11

Aad Nieuwesteeg

Leen Hooftman

38

13

Cock Verkade

Ben van den Nieuwedijk

38

16

Michel Willemstein

Gert van der Hooning

37

22

Roy Nolten

Rob Siemer

34

41

Theo van Velzen

Donald Hartman

33

46

Dirk Jongejan

Wim Prins

30

56

Sakko Brevet

Jaap Bruins

28

62

Dik Houtman

Frans Hermans

26

64

 

 

 

 

Het team Frits en Arie was gedeeld tweede, echter door de score over de laatste negen holes werden zij vijfde en vielen zij daardoor net buiten de prijzen. Een uitstekende prestatie.

 

Volgend jaar het eerste lustrum. Natuurlijk zullen we dan weer meedoen.