Damescommissie

De taak van de commissie is:

Het hele jaar door organiseren van wedstrijden en aanverwante activiteiten voor de damesleden van de Golfclub. 

 

De wedstrijden hebben als doel:

  • wedstrijdervaring op te doen / te vergroten
  • de onderlinge contacten uit te breiden, maar vooral
  • plezier en gezelligheid bij het golfen te bevorderen.

Dinsdag: Damesdag

Op dinsdag organiseert de Damescommissie het gehele jaar door wedstrijden, die in het seizoen (van 1 april tot 1 november) om half tien beginnen, terwijl deze in de wintermaanden (van 1 november tot 1 april) een half uurtje later starten, t.w. om tien uur.

Een half uur voorafgaand aan de start is de wedstrijdleiding aanwezig en kunt u zich melden bij de wedstrijdtafel in Restaurant Roest. Wij stellen het op prijs, wanneer u tijdig aanwezig bent, zodat u tien minuten vóór de starttijd klaar staat op de eerste afslagplaats.

N.B. Als gevolg van het Coronaprotocol starten de wedstrijden vanaf 1 juni met een interval van 8 minuten en haalt u uw kaart zelf op bij de receptie van de golfbaan.

 

Tweemaal per maand organiseren wij een seriewedstrijd, waarvan een klassement over verschillende rondes wordt bijgehouden.

In de zomer zijn deze seriewedstrijden qualifying; gedurende het winterseizoen spelen wij niet qualifying.

Verder organiseren wij in het zomerseizoen (april t/m oktober) 1 x per maand een Zomereclectic.

Op de resterende dinsdagen hebben wij een funwedstrijd met alternatieve spelvorm op het programma.
Voor de klassementen van seriewedstrijden geldt, dat deze zowel over 18 als over 9 holes worden bijgehouden met een overall prijsuitreiking aan het eind van elke serie.

De wedstrijden worden in principe gespeeld over 18 holes, maar het is bijna altijd mogelijk 9 holes te spelen. In verband met de indeling van de groepen moet dit wel vooraf aan de wedstrijdleiding worden doorgegeven.

Voor alle wedstrijden is voorinschrijving verplicht, hetzij via onze website (bij voorkeur), hetzij door middel van een e-mail aan damescommissie@gcbentwoud.nl. De inschrijving sluit zolang het Coronaprotocol van toepassing is reeds op woensdagavond acht uur voorafgaand aan de wedstrijd. Daarna kan er niet meer worden bijgeboekt of geannuleerd.

Iedere week ontvangen alle dames van de golfclub een e-mail met de details van de eerstvolgende door de Damescommissie georganiseerde wedstrijd. Op de wedstrijdkalender – die u kunt openen na de inlog op onze site – treft u ons volledige wedstrijdprogramma aan.

Lijkt het u leuk om eens mee te doen, neem dan contact met ons op en speel gezellig een ronde mee. U bent van harte welkom.

Ook voor overige vragen kunt u ons altijd bereiken via damescommissie@gcbentwoud.nl.

 

De commissie bestaat uit de volgende leden:

Jenny van Dorland

Ria Heskes

Ria Schotte-Groen

Rini Hartman-Dekker