Damescommissie

De taak van de commissie is:

Het hele jaar door organiseren van wedstrijden en aanverwante activiteiten voor de damesleden van de Golfclub. 

 

De wedstrijden hebben als doel:

  • wedstrijdervaring op te doen/te vergroten
  • de onderlinge contacten uit te breiden, maar vooral
  • plezier en gezelligheid bij het golfen te bevorderen.

Dinsdag: Damesdag

Op dinsdag organiseert de Damescommissie het gehele jaar door wedstrijden, die in het seizoen (van 1 april tot 1 november) rond 09.30 uur beginnen, terwijl deze in de wintermaanden (van 1 november tot 1 april) een half uurtje later starten, om 10.00 uur.

 

In de zomer organiseren wij verschillende seriewedstrijden, t.w. de 14-daagse Seizoensmedal, die bestaat uit 12 qualifying stablefordwedstrijden, en de Zomereclectic, die bestaat uit 7 non-qualifying strokeplay- wedstrijden. In de winter spelen wij elke twee weken een non-qualifying Wintereclectic.

Voor de klassementen van de seriewedstrijden geldt, dat deze zowel over 18 als over 9 holes worden bijgehouden met een overall prijsuitreiking aan het eind van elk seizoen. Tussenstanden, speeldata én spelregels zijn de vinden op de website.

 

Op de resterende dinsdagen hebben wij een wedstrijd met alternatieve spelvorm op het programma.
Verder organiseren we een aantal extra activiteiten, zoals een gezamenlijke lunch of high tea ter afsluiting van resp. het zomer- of winterseizoen, een uitgaansdag naar een andere baan, de Prinsenwedstrijd op de derde dinsdag van september en een jaarlijkse kerstborrel.

Op onze webpagina staan o.a. verslagen met foto's en tussenstanden/uitslagen van onze diverse evenementen.

 

Je kunt altijd kiezen uit een 18 of een 9 holes wedstrijd.

 

Voor alle wedstrijden is voorinschrijving verplicht, bij voorkeur via het Persoonlijk Dashboard of de app Golfclub Bentwoud, ofwel door middel van een e-mail aan damescommissie@gcbentwoud.nl.
De inschrijving sluit op donderdagavond 20.00 uur voorafgaand aan de wedstrijd.

 

Het inleggeld voor onze wedstrijden bedraagt € 1 per keer dat men meespeelt, ongeacht of dit 18 of 9 holes is. Wij incasseren dit niet fysiek aan de wedstrijdtafel, doch brengen de deelnamekosten achteraf per seizoen (dus eind maart en eind oktober) door middel van een overzicht in rekening.

 

Iedere week ontvangen alle dames van de golfclub een e-mail met de details van de eerstvolgende door de Damescommissie georganiseerde wedstrijd. Op de wedstrijdkalender – die te openen is na de inlog op onze site – treft men ons volledige wedstrijdprogramma aan.

 

Lijkt het je leuk om eens mee te doen, neem dan contact met ons op en speel gezellig een ronde mee.

Je bent van harte welkom.

 

Ook voor overige vragen zijn wij te bereiken via damescommissie@gcbentwoud.nl.

 

De commissie bestaat uit de volgende leden:

  • Femke de Jong
  • Jenny van Dorland
  • Lydeke Smit
  • Petra Knol
  • Ria Schotte